معضل کتابنخوانی ناشی از ضعف نظام آموزش همگانی است

به گزارش ایکنا، امیر نوید، مدیر انتشارات آرمان رشد در آئین رونمایی از تازههای نشر این انتشارات درباره فعالیتهای مؤسسه انتشارات آرمان رشد گفت: این مؤسسه فرهنگی از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرده، اما مجوز انتشاراتی آن در سال ۱۳۸۰ صادر شد و از همین سال در حوزه انتشار کتاب فعالیت خود را
به گزارش ایکنا، امیر نوید، مدیر انتشارات آرمان رشد در آئین رونمایی از تازههای نشر این انتشارات درباره فعالیتهای مؤسسه انتشارات آرمان رشد گفت: این مؤسسه فرهنگی از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرده، اما مجوز انتشاراتی آن در سال ۱۳۸۰ صادر شد و از همین سال در حوزه انتشار کتاب فعالیت خود را آغاز کرد. حاصل کار این مؤسسه در طول سالهای فعالیت خود انتشار ۴۵۱ عنوان کتاب و حضور در ۱۰ دوره نمایشگاه کتاب بوده است. همچنین از برخی آثار انتشارات آرمان رشد تجلیل شده است.
وی افزود: حوزههای تخصصی این مؤسسه انتشاراتی در زمینه نشر کتابهای کودک، نوجوان و عمومی است و در حال حاضر این مؤسسه در زمینه تاریخ اروپا از زمان جنگ جهانی اول به بعد تمرکز و تاکنون ۱۴ عنوان کتاب در این زمینه منتشر کرده و آثار دیگری را نیز در نوبت نشر دارد. در انتشارات آرمان رشد، یک شورای علمی با دو سرفصل کاری فعال است؛ نخست اینکه آثار رسیده را بررسی میکند و دیگر اینکه با توجه به نیاز علمی جامعه کتابهایی را برای تألیف یا ترجمه پیشنهاد میدهد. این شورا وظیفه نیازسنجی جامعه را بر عهده دارد. هرچند برخی از کتابهای منتشر شده بر حسب علقه شخصیمان به موضوعات در دسترس مخاطبان قرار گرفتهاند.
جذب نو نویسندگان
نوید در ادامه با با بیان اینکه برخی از عناوین انتشارات نیز بر اساس تقاضاهایی که در نمایشگاه کتاب بوده، تولید شده است، ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف انتشارات آرمان رشد جذب و تربیت نو نویسندگان و دانشآموزان نویسنده است. این نویسندگان پس از طی دورههای مربوط و داستاننویسی آثارشان را در انتشارات آرمان رشد منتشر میکنند. بهعنوان مثال آوا علیحسین که ۱۶ ساله است و در سال یازدهم به تحصیل اشتغال دارد، از سال ۱۳۹۴ شروع به ترجمه کرد و اکنون ۳۳ عنوان کتاب، دو تألیف و باقی ترجمه، به قلم وی منتشر شده است. همچنین از آثار دانشآموزان مستعد پس از یک دوره آموزش حمایت خواهد شد.
این ناشر درباره مشکلات نشر کتاب در ایران گفت: ممیزی کتاب به دلیل زمانبر بودن آن یکی از مشکلات نشر کتاب در کشورمان است و ضوابط ممیزی نیز نه برای ناشران و نه برای نهادهای نظارتی شفاف نیست. این عدم شفافیت برای دو طرف دردسرساز است. تولیدکننده یعنی ناشر وقت و سرمایه خود را در این راه میگذارد و از سوی دیگر مدت زمان زیادی طول میکشد تا کتاب در عرصه پخش جا بیفتد و بتواند سرمایه خود را باز گرداند. با این اوصاف طولانی شدن پروسه تولید و اخذ مجوز فقط به ناشر ضربه وارد میکند. از این دست اتفاقات هم افتاده که کتابی مجوز گرفته و منتشر شده، اما در مرحله اعلام وصول خمیر شده است. همچنین چاپ دیجیتال در ایران گران است، اما اصولاً در فضای فعلی کشور کتاب کالای ارزانی است.
پابرجا ماندن کتابخوانی
وی در ادامه معضل کتابنخوانی این روزهای جامعه ایران، را به دلیل ضعف نظام آموزش همگانی دانست و گفت: قیمت پایین کتاب در ایران به این دلیل است که کتابخوانی همچنان پابرجا بماند. حتی به کتابهای رایگان و کتابخانهها هم اقبال چندانی نمیشود. در واقع عمده این مسئله به نظام آموزشی ما بازمیگردد. این نظام به گونهای طراحی شده که فارغ التحصیلان تحصیلات عمومی دیگر به سمت کتاب نروند. این فارغ التحصیلان وقتی میبینند که مطالب و دروسی که خواندهاند هیچ تأثیری در زندگی آنها نداشته، خود را از لذت خواندن محروم میکنند. همه ما بعد از فارغ التحصیلی در زندگی اجتماعی از حل مسائل ساده درمیمانیم، چرا که آموزشی در این حوزهها به ما داده نشده است.
در انتهای این مراسم از کتابهای «نبردهای دریایی آلمان: تاریخ مصور جنگ جهانی دوم»، «راز آئینه کیمیاگر»، «حماسه استالینگراد: ۱۹۹ روز مبارزه در جنگ جهانی دوم»، «صلح: جنگ دور شو»، «مراقبت از نوزاد: توصیههای دوران بارداری و پس از آن»، «انتخاباتی از جنس دیگر: مشارکت زنان در انتخابات»، «ماکس وبر و خاستگاه پروتستانی نظام سرمایه داری»، «جنبشهای اسلامی سیاسی معاصر با تکیه بر نهضت انقلاب اسلامی»، «کارت قرمز» که همگی در سال ۱۳۹۸ منتشر شدهاند، رونمایی شد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0