نقش عشایر در پیروزی انقلاب اسلامی

حجتالاسلام والمسلمین یحیی پروین قشقایی، مسئول گروه تبلیغ عشایر فارس در گفتوگو با ایکنا از فارس، ضمن تبریک بهمناسبت فرا رسیدن دهه فجر، به تبیین نقش ایلات عشایر قشقایی در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: ایل قشقاییهای ایران در جایگاه بزرگترین جامعه عشایری ایران متشکل از هفت طایفه بزرگ و مجموعهای خورده از طوایف
حجتالاسلام والمسلمین یحیی پروین قشقایی، مسئول گروه تبلیغ عشایر فارس در گفتوگو با ایکنا از فارس، ضمن تبریک بهمناسبت فرا رسیدن دهه فجر، به تبیین نقش ایلات عشایر قشقایی در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: ایل قشقاییهای ایران در جایگاه بزرگترین جامعه عشایری ایران متشکل از هفت طایفه بزرگ و مجموعهای خورده از طوایف مستقل است که سرحدات و حضور این قوم در هفت استان بزرگ کشور مشهود بوده و خاستگاه اصلی آن در استان فارس است.
وی با بیان اینکه جوامع عشایری به ویژه قشقاییها به علت مولد بودن آن هم با کمترین هزینه، نمونه بارز اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: در طول تاریخ نقشه عشایر به ویژه قشقاییها در حفاظت و صیانت از مرزهای خاکی و اعتقادی، پاسبانی از منابع ملی و طبیعی و خصوصاً تولید ملی و حمایت از تولید ملی حائز اهمیت است.
قوم همیشه شیعه
مدیر موکب قشقاییها ایران به همیشه شیعه بودن این قوم اشاره کرد و گفت: قشقاییها، ترک زبان و دین آنان اسلام و مذهب آنان تشیع است، که در واقع لقب قوم همیشه و تمام شیعه برازنده آنان است.
قشقایی بیان کرد: به دلیل مسیر کوچ ایلات قشقایی، از سواحل خلیج همیشه فارس تا دامنههای کوه دنا و استان اصفهان میتوان اذعان کرد که در بیشتر مناطق جنوب ایران قشقاییها حضور گسترده دارند، از اینرو مدیریت و اداره این ایل بزرگ در طول تاریخ از مدرنترین الگوهای اداره و مدیریتی و دارای طبقات نظاممند و واحد بوده که به وسیله ایلخوانی مدیریت میشده است.
مدافعان حقیقی مرزهای خاکی و اعتقادی
وی، شاخصههای قوم قشقایی را مورد توجه قرار داد و افزود: روحیه دلاوری، ظلمستیزی، حقجویی و حقطلبی از جمله شاخصهای مهم این قوم همیشه شیعه نیز به شمار میرود، که بنا بر این شاخصها هیچگاه به خاک، وطن، دین و مذهب نه تنها پشت نکرده بلکه از مدافعان و پاسبانان مرزهای خاکی و اعتقادی بودند.
قشقایی با تأکید بر اینکه شاخصهای فوق از قشقاییها جامعهای استکبارستیز و مخالف استبداد و استعمار ساخته است، گفت: برای نمونه میتوان به حضور فعال و موثر آنان در اخراج پرتغالیها و اسپانیاییها از جزایر جنوبی و مبارزه مستقیم با اذن و حکم مرجعیت با استعمار پیر انگلیس و همچنین سابقه مبارزاتی این قوم با حکومت دست نشانده پهلوی از آغاز تا پایان و تقدیم هزاران شهید در این راه مقدس و تحمل محرومیتها، تبعید، زندان مبارزان این قوم اشاره کرد، همچنین در انقلاب مشروطه به اذعان اهل تاریخ، نخستین اهل مشروطه را که لقب علمدار مشروطه به آن دادهاند، از این قوم است.
مسئول هیئات مذهبی قشقاییها با اشاره به سابقه حضور این قوم در انقلاب اسلامی گفت: در سال ۴۲ و آغاز نهضت جهانی امام خمینی(ره) عشایر با توجه به سابقههای فوقالذکر با نهضت نورانی امام و رهبری علمای بلاد و با اذن و اطلاع آن رهبر فقید قیام مسلحانه عشایر لار را رقم زدند و شهدای بسیاری را تقدیم نهضت کردند که نخستین شهیده انقلاب بانو باختر بیگلری جزو آن شهدای ارزشمند از این قوم است، همچنین نخستین راهپیمایی مسلحانه علیه رژیم طاغوتی و نخستین تسخیر لانههای جنایت و خیانت سواک در انقلاب اسلامی بهدست مبارزان قشقایی صورت گرفت.
تقدیم ۳ هزار شهید به انقلاب
وی بیان کرد: با آغاز جنگ تحمیلی و دفاع مقدس و نیاز کشور و نظام جهت دفاع همه اقشار این قوم با لبیک به فرمان امام(ره) در جبهههای حق علیه باطل و همچنین در پشت جبههها نقش فعالی داشتند که بهعنوان نمونه میتوان به نقش موثر فرزندان این قوم در تشکیل بسیج سپاه عشایر و تقدیم بیش از ۳ هزار شهید اشاره کرد که یک هزار و ۵۰۰ شهید از قشقاییهای ساکن در استان فارس و هزار و ۵۰۰ شهید از استانهای دیگر است.
پروین یادآور شد: طبق آمار اعلام شده از سوی ستاد یادواره شهدای قشقایی بیش از یک دهم شهدای استان فارس قشقایی بودهاند که به نمونههایی از آن اشاره میکنیم. ۳۵ شهید از جامعه فرهنگیان، ۸۰ شهید دانشآموز، ۳۵ شهید از افسران ارتشی، ۱۵۰ شهید از پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۳ شهیده از بانوان قشقایی، ۵ شهید از کسوت روحانیون قشقایی و ۴۱ شهید از سرداران و فرماندهان جبهههای حق علیه باطل از قشقاییها است.
وی با بیان اینکه ۲۵ خانواده ۲ شهید، ۵ خانواده ۳ شهید از جامعه قشقایی تقدیم نظام مقدس اسلامی شده است، افزود: آمار قابل توجه شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران این قوم نشان از حمایت تمام و کمال و تبعیت محض این قوم از مرجعیت و ولایت دارد.
ارتباط تنگاتنگ با علما
مدیر موکب قشقاییهای ایران، ولایتمداری را یکی دیگر از ویژگیهای قوم قشقایی دانست و گفت: با توجه به این ویژگی قشقاییها ارتباط تنگاتنگی با مراجع و علمای بلاد داشتهاند. همچنین احترام به سادات و علما از دیگر خصائص این قوم به شمار میرود از جمله سردار استکبارستیز قشقایی، مرحوم شهید صولتالدوله در جواب ایادی انگلیسی که از او میخواهند در مقابل دریافت امتیازات خاص و چشمگیر دست از حمایت و پیروی از آیتالله سید عبدالحسین لاری کشیده و جنگ را خاتمه دهد، نشانگر عمق ارتباط معنوی و موثر و تبعیت قشقاییها است.
وی ادامه داد: قشقاییها در کنار ارتباط با علما از حامیان و مدافعان علما و مراجع بودند، که از آن نمونه میتوان به علت و فلسفه حضور آیتالله سیدعبدالحسین لاری در فیروزآباد و مرحوم آیتالله صدرای ملک حسینی در دژکرد و در پناه قشقاییها اشاره کرد.
پیشتازی در عرصه خدمت به مکتب اهل بیت(ع)
پروین با بیان اینکه در عرصه دفاع از مکتب اهل بیت(ع) حریم ولایت و خدمت به آستان مقدس آنان قشقاییها پیشتاز بودند که به دلیل حضور قشقاییها، تشیع تا قلب هندوستان پیش میرود، گفت: ارادت قشقاییها به اماکن مقدس و امامزادگان زبانزد خاص و عامی است که از اثرات آن مقام ناصر التولیه حضرت اباالفضل(ع) در عتبات و ساخت و تاسیس مدارس علمیه مشهور مساجد و حرم امامزادگان در مسیر قشلاق و ییلاق است.
وی اظهار کرد: با تأسیس حکومت خود خوانده داعش و احساس خطر جهت آسیب رساندن به اماکن مقدسه جوانان قوم قشقایی به خیل عظیم مدافعان حرم پیوستند که شش شهید مدافع حرم از روحانیون، ارتش، سپاه و نیروی های مردمی نمونه بارز ارادت و دفاع قشقایی ها از اهل بیت(ع) است.
مسئول هیئات مذهبی قشقاییها بیان کرد: قشقاییها در کنار روحیه دلاوری و سلحشوری ستارگان درخشانی را در تاریخ خود در عرصه علم و دین داشتند که از آن جمله میتوان به استاد الفقهاء والمجتهدین آیتالله میرزا جهانگیر قشقایی اشاره کرد که از کرسی درس خود ستارگانی در آسمان فقاهت و مرجعیت درخشیدند که در نمونه خود بیمثال هستند.
وی اضافه کرد: در خیل عظیم علمای دین میرزا جهانگیر قشقایی تنها عالم این قوم نیست، قشقاییها در گذشته و حال عالم وارسته کم نداشتند که از جمله آنان میتوان به مرحوم حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ عباسعلی اسلامی اشاره کرد که از خدمات ایشان تأسیس مدارس تعلیمات اسلامی در تهران و شهرستانها، تأسیس بیش از ۸۰ مسجد و حسینیه، تأسیس مدارس دینی (حوزه) در شهرستانهای مختلف، تأسیس چندین باب دار الایتام، تأسیس دهها کتابخانه بزرگ در شهرهای مختلف، انتشار مجله ماهانه تحت عنوان «مجله جامعه تعلیمات اسلامی، تشکیل «جمعیت پیروان قرآن» و تألیف دهها کتاب و مقاله سودمند است.
پیشتازی در عرصه نهضت سوادآموزی
پروین همچنین گفت: قشقاییها در عرصه نهضت سوادآموزی آن هم در محرومترین جوامع کشور یعنی عشایر پیشتاز بوده و نقش موثری داشتهاند که از مرحوم بهمن بیگی و اداره آموزش و پرورش عشایری میتوان در این عرصه یاد کرد.
وی در پایان با اشاره به اهداف انقلاب اسلامی در باب محرومیتزدایی و خدمت به مستضعفین و محرومین گفت: از آنجا که فرزندان عشایر محرمیت را با تمام وجود لمس کرده و تمام رشد و نموشان در کمترین بهرهمندی از امکانات بوده است، محرومیت را بهتر از هرکسی لمس و احساس میکنند، از این رو در عرصه مدیریت و محرومیتزدایی و خدمت به محرومین و مستضعفین که از اهداف انقلاب اسلامی است، بهتر از هر فرد دیگر میتوانند بدرخشند که مدیران پاکدست، متخصص، با تقوا و ولایتمدار کشور از این جامعه نمونه بارز این ادعا هستند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0