رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تلاش میکنیم تا گرایشان ملی و دینی و تمایل خدمت به کشور را در دانشآموزان مدارس سمپاد تقویت و آنها را با چالشهای کشور آشنا کنیم.
رسیدن سن مهاجرت به دوران دانشآموزی یکی از نگرانیهای جدی در سالهای اخیر است و بر اساس آخرین آمارهای رصدخانه مهاجرت ایران، المپیادیها بـا ۳۷.۲ درصـد، مشـمولان بنیـاد نخبگان بـا ۲۵.۵ درصـد و رتبههای یـک تا هـزار آزمون سراسـری بـا ۱۵.۴ درصد بیشـترین درصد افـراد مقیم خـارج از کشور را به خـود اختصـاص دادهاند.
با این حال مهاجرت دانش آموزان از چند بُعد قابل بررسی است؛ مهاجرت فارغ التحصیلان مدارس سمپاد (مدارس استعدادهای درخشان) یکی از ابعاد ماجرای مهاجرت در کشور است و منتقدان جداسازی دانشآموزان و آموزش آنها در مدارس متنوع بارها با اشاره به این موضوع و سرمایهگذاری بی نتیجه کشور برای این گروه خواستار عدم جداسازی دانشآموزان از یکدیگر هستند.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره جایگاه استعدادهای درخشان در ایران نشان میدهد که تعدادی قابل توجه از فارغالتحصیلان این مدارس جذب دانشگاههای سایر کشورها (اروپا و آمریکا) شدهاند!
به گزارش زیرنویس، الهام یاوری رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره مهاجرت دانش آموزان مدارس سمپاد پیش از این گفته بود: اینکه برخی از استعدادهای کشور از ایران مهاجرت میکنند و دیگر به کشور باز نمیگردند موضوع تأسف آوری است؛ البته ما مأمور پرورش استعدادهای دانش آموزان هستیم در حالی که عواملی که در مهاجرت دانشآموزان اثرگذار است به بعد از سنین تحصیل آنان مرتبط است؛ به نظر من در دوران دانشآموزی چیزی به نام مهاجرت نخبگان نداریم.
علل مهاجرت دانشآموزان مدارس سمپاد
یاوری اخیراً نیز درباره ایجاد احساس ناامیدی نسبت به آینده در میان دانشآموزان مدارس سمپاد و تمایل به مهاجرت گفت: خانوادهها باید توجه داشته باشند تصویر ذهنی که در دوران کودکی برای فرزندشان میسازند، بسیار مهم است. نخستین تصویر ذهنی این است که دانشآموز تصور کند چون تلاش بسیاری انجام میدهد و استعداد خوبی دارد همه امکانات باید برای او فراهم شود و کشورهایی در دنیا هستند که همه امکانات را برای او فراهم میکنند، این نگاه باعث نارضایتی از شرایط فعلی میشود.
وی افزود: نگرش دیگر این است که توجه داشته باشیم تاب آوری و تلاش حداکثری در تربیت فرزندان مورد توجه باشد و دانشآموز برای تغییر استراتژی و حل مسائل آمادگی داشته باشد.
یاوری بیان کرد: طبق آمار غیر رسمی، امید به آینده در خانوادههایی که پدر و مادر حس منفی نسبت به آینده را ایجاد میکنند، کمتر است.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان ادامه داد : مهاجرت یک روند بین المللی در جهان است و در کشورهای مرفه هم مهاجرت مشاهده میشود بنابراین صرفاً محدود به کشورهای در حال توسعه نیست.
وی درباره فراهم آوردن امکانات در جامعه برای حضور موثر نخبگان بیان کرد: اگر افراد احساس کنند با ماندن در کشور اثرگذار خواهند بود، احتمال مهاجرت کمتر میشود از این رو فراهم کردن بسترهای اثرگذاری نخبگان یکی از وظایف مسئولان است و اگر چارچوب شایسته سالاری را فراهم کنیم و فضاهایی ایجاد شود تا افراد صاحب تخصص و تجربه اثرگذار باشند، مهاجرت کمتر میشود.
یاوری ادامه داد: در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان تلاش میکنیم تا تمایلات ملی و دینی و تمایل خدمت به کشور را در دانشآموزان تقویت و آنها را با چالشهای کشور آشنا کنیم همچنین شبکهای از دانشآموزان را با هدف ورود به مشاغل مهم و تاثیرگذار ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: جامعه ما به نوعی بیماری خودتحقیری مبتلا است و افراد داشتههای خود را ناچیز میدانند و یک مدینه فاضله از مقاصد مهاجرت برای خود دارند که در مواردی باعث اتخاذ تصمیمات نادرست میشود.
یاوری گفت: فردی که مهارت حل مسئله و مقابله با مشکلات را ندارد در هیچ کجای دنیا موفق نیست البته ممکن است، دانشآموزی در آینده به این نتیجه برسد که به صورت موقت یا دائم مهاجرت کند اما باید با توانمندی و مهارت یک تصمیم عاقلانه بگیرد و از روی جو زدگی و اطلاعات نادرست برای مهاجرت تصمیم گیری نکند.
قابل ذکر است پیش از این یاوری در سال ۱۴۰۰ درباره مهاجرت دانشآموزان مدارس سمپاد گفته بود: تنها ۳۰ درصد از دانشآموزان مدارس سمپاد در کشور میمانند؛ ولی اگر به وظیفه خود درست عمل کنیم، از بین همین ۳۰ درصد هم قادر خواهیم بود نسلی را تربیت کنیم که توان رفع مشکلات کشور را داشته باشند.
منبع:تسنیم
فال و طالع بینی امروز ۲۳ خرداد
3 ماه قبلچرا خلبانان ریش نمیگذارند؟
3 ماه قبلفال و طالع بینی امروز ۲۳ خرداد
فال روزانه خود و عزیزان تان را در ادامه بخوانید.
تیپ شلخته مهمان فوتبالی صداوسیما روی آنتن زنده!
تصویری از محمدرضا مهدوی در صداوسیما و کت عجیب او در فضای مجازی پربازتاب شد.
چرا خلبانان ریش نمیگذارند؟
اگرچه این موضوع ربطی به مقررات اداره هوانوردی فدرال (FAA) ندارد، اما بسیاری از خطوط هوایی بزرگ جهان قوانین سختگیرانهای در رابطه با موهای صورت دارند. برای مثال، هواپیمایی آمریکن خلبانان را ملزم میکند که پیش از انجام وظیفه موهای صورتشان را بتراشند.