هر سال با آغاز مراسم پیادهروی اربعین حسینی، اکثر زائران مرز مهران و شلمچه را برای عزیمت به عراق انتخاب میکنند این در حالی است که میتوان با بررسی میزان خروجی سایر مرزها در روزهای مختلف، انتخاب بهتری برای خروج از کشور با سهولت بیشتر داشت.
تا آغاز مراسم باشکوه اربعین ۱۴۰۲ زمان زیادی باقی نمانده و از ماهها قبل، مسئولان برای برگزاری هرچه بهتر این آیین در حال تدارک و برنامهریزی هستند در همین راستا زمینه ثبتنام متقاضیان شرکت در پیادهروی اربعین نیز از چهارم مرداد در سامانه سماح آغاز شده است.
اگرچه در این مدت سامانه مذکور با مشکلاتی مواجه بود اما به نظر میرسد اکنون انجام این کار بهصورت عادی در حال انجام است و تا روز گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر نسبت به ثبتنام اقدام کردهاند البته زائران باید به این نکته توجه داشته باشند که بعد از پرداخت حق بیمه، ثبتنام آنها قطعی تلقی خواهد شد.
کدام مرز برای عزیمت زائران پیادهروی اربعین مناسبتر است؟
به گزارش زیرنویس، طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، زائران امسال میتوانند از طریق ۶ مرز زمینی برای عزیمت به عراق در ایام اربعین اقدام کنند اما یکی از موضوعات حائز اهمیت در انتخاب مرز، توجه به میزان تردد و شلوغی آنها در روزهای منتهی به اربعین است.
در این گزارش نمودار میزان ترافیک مرزهای زمینی برای خروج زائران از کشور ارائه شده تا با مقایسه آن با تقویم سال جاری، زمان مناسب را برای خروج از کشور در نظر بگیرند و بدون قرار گرفتن در ازدحام جمعیت و با سهولت از مرز عبور کنند.
روز اربعین در سال گذشته ۲۶ شهریور بود که در نمودار زیر تردد زائران در این مرز در روزهای منتهی به اربعین مشخص شده و زائران میتوانند با در نظر گرفتن اینکه چه روزهایی، مرز انتخابی آنها شلوغ یا خلوت بوده تاریخ خروج از مرز را برای سفر امسال خود انتخاب کنند تا با شلوغی کمتری مواجه شوند.
مرز مهران
مرز مهران از فعالترین و شلوغترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق این مرز را به یکی از مهمترین کانونهای رفتوآمد زائران به کشور عراق ویژه در ایام اربعین تبدیل کرده است.
مهران، شلوغترین مرز ترددی برای زائران اربعین و در نمودار فوق، اکثر روزهای پیش از اربعین حسینی که در سال گذشته ۲۶ شهریور بوده، پر ازدحام است و در ۱۳ شهریور یعنی 13 روز پیش از روز اربعین با ۱۰۰ هزار جمعیت مواجه بوده است!
مرز شملچه
شَلَمچه منطقهای مرزی میان ایران و عراق و در شمال غربی شهر خرمشهر واقع شده است که نزدیکترین نقطه مرزی به شهر بصره در کشور عراق محسوب میشود. این مرز دومین مرز ترددی زائران برای عزیمت به عراق است.
مرز شلمچه نسبت به مهران در ایام منتهی به اربعین با ازدحام جمعیت کمتری مواجه بوده است و همانطور که در نمودار فوق مشخص شده، ۱۹ شهریور یعنی یک هفته مانده به روز اربعین با حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت مواجه بوده است.
مرز چذابه
چذابه نام منطقهای در ۱۷ کیلومتری شمال غربی شهر بستان و در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز در استان خوزستان است. این مرز نسبت به مهران و شلمچه با شلوغی و تردد کمتری مواجه است بنابراین میتواند گزینه خوبی برای انتخاب زائران جهت خروج از مرز باشد. این مرز در ۱۶ شهریور یعنی ۱۰ روز مانده به اربعین و در حالت پیک خود صرفاً با حدود ۳۵ هزار نفر جمعیت مواجه بوده است.
مرز خسروی
فاصله بین کرمانشاه تا مرز خسروی ۱۹۶ کیلومتر (با متوسط سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت، حدود ۲ ساعت ۴۰ دقیقه) است. باتوجه به هماهنگیها و توافقات انجام شده توسط مسئولان وزارت کشور و همچنین مسئولان استانی، در اربعین سال جاری تردد از مرز مذکور به صورت شبانهروزی است و با توجه به اینکه طبق نمودار زیر، این مرز با ترافیک ترددی کمی مواجه است میتواند انتخاب مناسبی برای خروج از مرز بدون شلوغی و ازدحام جمعیت باشد.
این مرز در شلوغترین روز خود یعنی ۱۶ شهریور که 9 روز پیش از اربعین بوده جمعیتی حدود ۲۰ هزار نفر داشته که نسبت به سایر مرزهای مذکور، وضعیت بسیار بهتری دارد.
مرز تمرچین
مرز تمرچین از توابع شهرستان پیرانشهر و در استان آذربایجان غربی از گذرگاه های رسمی جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق است. این مرز که پیش از این به عنوان یکی از مبادی رسمی کشور با کشور عراق بود، با استقبال و اقبال عمومی نه چندان مناسبی همراه میشد و بیشتر مختص تردد اتباع اقلیم کردستان عراق به شمار میرفت اما اکنون با تغییر جدی در استفاده از آن و نیز بالا بردن سطح خدمات عمومی، شاهد بهرهگیری از ظرفیت مرز برای عبور و مرور زائران اربعین حسینی هستیم.
مسیر تمرچین از نظر آب و هوایی دارای تفاوت زیادی با دیگر مسیرها دارد و با توجه به معتدل بودن این مسیر در فصل تابستان، میتواند راحتی بیشتری برای زائران داشته باشد همچنین استقرار مواکب و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این مسیر با تدابیر اندیشیده شده، افزایش بسیاری خوبی داشته است؛ لذا مرز تمرچین نیز میتواند انتخاب مناسبی برای عبور زائران اربعین امسال باشد.
مرز باشماق
مرز باشماق یکی از گذرگاههای رسمی جمهوری اسلامی ایران با عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق است که در حد فاصل استان کردستان در ایران و استان سلیمانیه در عراق قرار دارد این گذرگاه در فاصله ۱۸ کیلومتری غرب شهر مریوان و در جوار روستای باشماق قرار گرفته است.
مردم سراسر کشور به ویژه استانهای همجوار میتوانند جدای از سفری آسان به کربلا از مرز باشماق، از ظرفیتهای بینظیر گردشگری، زیباییهای چشمنواز دریاچه زیبای زریبار و میزبانی، خونگرمی و مهماننوازی مردمان کُرد که شهره خاص و عام است، هم لذت ببرند.
منبع:تسنیم