رضا تقیپور وزیر سابق ارتباطات دربارۀ چالش سرقت تجهیزات ارتباطی میگوید که اصلاح قوانین در صورت نیاز باید با درخواست متولیان امر یا ارسال لایحه صورت بپذیرد.
سرقت تجهیزات ارتباطی و قناوری یکی از معضلاتی است که طی سالهای گذشته چالشهای زیادی برای زیستبوم فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور ایجاد کرده است.
سارقان کابلهای اینترنتی به طمع مسی که داخل آنها قرار دارد، دست به تخریب راههای ارتباطی و سرقت کابلها میزنند، البته همیشه هم سرقت به دلیل آگاهی سارق از بهای تجهیزات نیست، گاهی برخی با انگیزههایی همچون تأمین هزینۀ مواد مخدر مصرفی روزانۀ خود دست به سرقت تجهیزات چند ده میلیونی ارتباطی میزنند و آنها را بعضا با قیمت پنجاه هزار تومان در بازار میفروشند!
هرچند جایگزینی فیبرنوری در لایۀ زیرساخت شبکه با کابلهای مسی تا حد زیادی این معضل را مرتفع خواهد کرد و انگیزۀ بسیاری از سارقان برای تخریب راههای ارتباطی از بین میرود اما باید توجه داشت که وجود قوانین بازدارنده نیز قطعهای مهم از پازل پیشگیری از سرقت تجهیزات ارتباطی است.
قوانین فعلی خسارت ناشی از سرقت تجهیزات ارتباطی را صرفاً براساس بهای مادی آنها ارزیابی میکند بنابراین اگر سارقی برای مثال مقدار یکصد هزارتومان کابل مسی را سرقت کند، دادگاه با قوانین فعلی فقط میتواند وی را به جرم سرقت کالایی با قیمت یکصد هزارتومان تعقیب کند که سبب میشود مجازاتها بازدارنده نباشد.
لزوم مواجهه صحیح با چالش سرقت تجهیزات ارتباطی
این در حالی است که سرقت همین مقدار کابل مسی گاهی میتواند ارتباط چندین خانوار را قطع کند و حتی بعضاً شنیده شده که عدم توانایی برقراری ارتباط باعث از دست رفتن جان انسانی گردیده است.
به گزارش زیرنویس، راهحل این چالش به طور قطع در کنار انجام اقداماتی همچون تغییر تکنولوژی یا فرهنگسازی، وضع قوانین بازدارنده نیز است، برخی کارشناسان فضای مجازی اعتقاد دارند که راهاندازی شعب تخصصی در حوزههایی همچون زیرساخت و خدمات دسترسی در واحدهای قضایی جرائم رایانهای، در کنار تصحیح قوانین تا حد زیادی منجر به اصلاح این روند خواهد شد.
چالش سرقت تجهیزات ارتباطی و لزوم مواجهه صحیح با آنها سبب شد تا گفتوگویی با رضا تقیپور، وزیر سابق ارتباطات و نمایندۀ فعلی مجلس شورای اسلامی ترتیب دهیم تا نظر او دربارۀ راهکار برخورد با مجرمین این حوزه و کاهش سرقت تجهیزات مورد اشاره را جویا شویم.
تقیپور در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان اعتقاد به وجود خلاء تقنینی در این حوزه دارند، فکر نمیکنید نیاز به ورود مجلس باشد، عنوان کرد: به اعتقاد من خلاء پیگیری و حفاظت از تجهیزات ارتباطی و اینترنتی نقش مهمی در روند فعلی سرقت این تجهیزات دارد.
البته باید اذعان کرد که موضوع پیگیری و حفاظت از تجهیزات ارتباطی نیز بار مالی دارد، برای مثال اگر بنا باشد که دوربین یا نیروی انسانی از تجهیزات مورد اشاره محاظت کند، نیاز به تخصیص اعتبار وجود دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: موردی که اشاره کردید، نیاز به طرح موضوع توسط متولیان امر دارد، اصلاح قانون براساس مورد مطرح شده باید از طریق تصحیح قوانین پیشین انجام صورت بپذیرد یا لایحه ارائه شود.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال خبرنگار که گاهاً برخوردها با سارقین تجهیزات ارتباطی فقط با مدنظر قراردادن بهای ریالی سرقت اتفاق میافتد، در حالی که امکان دارد سرقت یک کابل مسی خسارات معنوی بسیار بیشتری از ضرر مالی آن در پی داشته باشد بنابراین احساس نمیکنید که نیاز به بازنگری و تصحیح قانون داریم، تأکید کرد: درست است به طور قطع خسارت ناشی از سرقت تجهیزات ارتباطی فقط محدود به بهای مالی آنها نیست، سرقت تجهیزات مذکور بعضاً میتواند هزاران برابر ضرر مالی ایجاد شده، خسارت معنوی ایجاد کند بنابراین بدیهی است که مسئولیت کامل خسارت مذکور باید بر عهدۀ کسی باشد که آسیب به تجهیزات ارتباطی وارد میکند.
منبع:برنا
فال و طالع بینی امروز ۲۳ خرداد
3 ماه قبلچرا خلبانان ریش نمیگذارند؟
3 ماه قبلفال و طالع بینی امروز ۲۳ خرداد
فال روزانه خود و عزیزان تان را در ادامه بخوانید.
تیپ شلخته مهمان فوتبالی صداوسیما روی آنتن زنده!
تصویری از محمدرضا مهدوی در صداوسیما و کت عجیب او در فضای مجازی پربازتاب شد.
چرا خلبانان ریش نمیگذارند؟
اگرچه این موضوع ربطی به مقررات اداره هوانوردی فدرال (FAA) ندارد، اما بسیاری از خطوط هوایی بزرگ جهان قوانین سختگیرانهای در رابطه با موهای صورت دارند. برای مثال، هواپیمایی آمریکن خلبانان را ملزم میکند که پیش از انجام وظیفه موهای صورتشان را بتراشند.