به گزارش زیرنویس، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی اظهار داشت: نرخهای فرونشست در ایران سرسامآور است و همراه با هند و برخی از ایالات آمریکا و چین بالاترین نرخ فرونشست را دارد. علی بیتالهی در گفتوگو با ایلنا درباره نرخ فرونشست در ایران نسبت به متوسط نرخ جهانی اظهار داشت: یک مطالعات […]
به گزارش زیرنویس، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی اظهار داشت: نرخهای فرونشست در ایران سرسامآور است و همراه با هند و برخی از ایالات آمریکا و چین بالاترین نرخ فرونشست را دارد.
علی بیتالهی در گفتوگو با ایلنا درباره نرخ فرونشست در ایران نسبت به متوسط نرخ جهانی اظهار داشت: یک مطالعات جهانی درخصوص نرخ فرونشست زمین در کشورهای مختلف انجام شده و نشان میدهد حدود ٣ تا ۵ درصد پهنههای فرونشستی زمین در کل دنیا دارای نرخ فرونشست بین ١٠ تا ١۵ سانتیمتر است. یعنی فرونشست و پهنه فرونشستی که نرخ بالای ١٠ تا ١۵ سانتیمتر داشته باشند، در دنیا به ندرت دیده میشود و نرخ فرونشست عمده پهنهها زیر ١٠ سانتیمتر است. اما در ایران نرخ فرونشست در این پهنهها به بالای ١۵ سانتیمتر میرسد.
وی با بیان اینکه نرخ فرونشست بسیار بیشتر از بالاترین نرخ فرونشست در دنیا است، ادامه داد: نرخ فرونشست در برخی از نواحی استان کرمان به ۴٠ سانتیمتر میرسد و در جنوب استان البرز و در نزدیکی پایتخت نرخ فرونشست بالای ٣٠ سانتیمتر در سال است. همچنین در برخی از نواحی استان اصفهان نرخ فرونشست به بیش از ١۵ سانتیمتر در سال میرسد. در جنوب تهران نرخ فرونشست بالای ٢٠ سانتیمتر در سال ثبت شده و برخی از نواحی ورامین نرخ فرونشست بالای ٢٠ سانتیمتر در سال دارد .در مناطقی مانند نیشابور و کاشمر هم اعداد به مراتب بالاتر است.
رییس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تاکید کرد: مطالعات و این اعداد نرخ فرونشست در ایران نشان میدهد که بعد از کشور هندوستان که در برخی از محدودههای این کشور نرخ فرونشست به بیش از ۵٠ سانتیمتر در سال میرسد، متاسفانه کشور ما در رتبه دوم قرار دارد و نرخهای فرونشست در ایران سرسامآور است و همراه با هند و برخی از ایالات آمریکا و چین بالاترین نرخ فرونشست را دارد. اما تفاوت ایران با هند و آمریکا در این است که پهنههای فرونشستی در بسیاری از استانها گسترده و تعدد پهنههای فرونشستی در ایران بیشتر است.
بیتالهی افزود: به این معنا در ایران استانهای البرز، سمنان، تهران، خراسان رضوی، کرمان، فارس و … دارای پهنههای فرونشستی دارند و حتی استان گلستان هم دارای پهنههای فرونشستی با نرخهای بالای ٢٢ درصد است که عمده دلایل این نرخهای بالای فرونشستی برداشتهایی غیرمجاز از آبهای زیرزمینی است که اتفاقا در استان گلستان به دلیل پنبهکاریها، ذرتکاریها و …بیرحمانهترین برداشتها از آبهای زیرزمینی انجام میشود.
وی گفت: در ایران همواره راحتترین گزینه برای دسترسی به آب، حفر چاه بوده است و عمدتا هم به دلیل افت سطح آبهای زیرزمینی فرونشست در ایران تشدید پیدا میکند.
۴۷۲۳۶