در یادداشتی به قلم سرهنگ قاسم اکبری مقدم آمده است: سرنوشت پرافتخار ایران اسلامی در عرصهها و دورانهای مختلف تاریخ به دست مردان بزرگی رقم خورده که هر یک از آنها در اوج ایثار و فداکاری برای حفظ استقلال کشور گام برداشتند. ایثار و فداکاریی که ناشی از تفکری اسلامی و انقلابی بوده و این […]
در یادداشتی به قلم سرهنگ قاسم اکبری مقدم آمده است:
سرنوشت پرافتخار ایران اسلامی در عرصهها و دورانهای مختلف تاریخ به دست مردان بزرگی رقم خورده که هر یک از آنها در اوج ایثار و فداکاری برای حفظ استقلال کشور گام برداشتند. ایثار و فداکاریی که ناشی از تفکری اسلامی و انقلابی بوده و این تفکر مخلصانه در طول تاریخ باعث شده تا کارهای مهم و اثرگذاری جهت نیل به قلههای سعادت صورت پذیرد.
یکی بخش و قسمت مهم و جاودانه تاریخ ایران اسلامی، دوران هشت ساله دفاع مقدس است که در این عرصه ماندگار، مردان بزرگی سهیم بودهاند. نام شهیدان ایران اسلامی که با نثار جان خود و در اوج مظلومیت و گمنامی باعث شدند تا کشور عزیزمان قلههای ترقی و پیشرفت را یکی پس از دیگری طی کند همواره بر تارک پر افتخار میهن میدرخشد. شهیدان والامقامی که با تفکری دینی و اسلامی، برگرفته از مکتب امامان معصوم(ع) است، باعث شدند تا سعادتی بزرگ برای کشور اسلامی ایران رقم بخورد و امروز ثمره آن خونهای پاک است که باعث شده، اقتدار نظام اسلامی در مقابل توطئه دشمنان و ددمنشان دنیا حفظ گردد.
دفتر خاطرات مردان ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به نوبه خود پر از ایثارگری، شجاعت، دلاوری و پایمردیهایی است که بخش اعظمی از آن دوران سرنوشت ساز را رقم زده است.
۲۱ فروردین ماه که فرا میرسد، خاطرات یکی از بزرگ مردان ارتش در اذهان زنده میشود. شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، بزرگ مرد ولایتمدار و ولایتپذیر که در مکتب اهل بیت(ع) پرورش یافت، مجاهدی که زهد و تقوایش بسان دریایی خروشان بود و هر لحظه از زندگیاش درسها و آمیزههایی در برداشت. مرد وارستهای که سراسر وجودش عشق، از خودگذشتگی، کرامت، معنویت، ولایتمداری و درس جانبازی بود. رزمندهای که دلاور میدانهای رزم و دلیری بود و مبارزی سترگ با نفس اماره خویش بود. از آن زمان که خود را شناخت، کوشید تا جز در جهت خشنودی حق تعالی گام برندارد. به راستی او گمنام، اما آشنای همه بود.
امیر شجاع و دلاور و ولایتمدار ارتش پر افتخار جمهوری اسلامی ایران، شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، نامی پرافتخار و جاودانه است که با هشت سال دفاع مقدس که دوران نمایش دلاوریها،از خودگذشتگیها و رشادتها بود، عجین شده است.
زندگینامه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی
علی صیاد شیرازی در سال۱۳۲۳ در شهرستان درگز از استان خراسان رضوی به دنیا آمد و پس از حدود یک سال اقامت در این شهر بر حسب شغل پدرش که درجهدار ژاندارمری بود حدود ۲ سال در مشهد و پس از آن به مدت ۱۵ سال به استان مازندران و در شهرهای(گرگان، آمل و گنبدکاووس) زندگی نمود. سپس به تهران نقل مکان نمود و از دبیرستان امیرکبیر تهران فارغالتحصیل شد.
در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده افسری ارتش گردید و پس از فارغ التحصیلی در سال ۱۳۴۶ در رسته توپخانه وارد لشکر ۲ تبریز شد. از سال ۱۳۴۸ در مرزهای غرب کشور به مدت یک سال به عنوان افسر دیدبان توپخانه و معاون آتشبار فعالیت نمود و سپس به لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه انتقال یافت و آنجا به عنوان فرمانده آتشبار مشغول به خدمت گردید. در سال ۱۳۵۱ دوره هواسنجی بالستیک توپخانه را با کسب امتیاز ممتاز از بین ۲۰ افسر ایرانی و آمریکایی به پایان رسانید. پس از پایان دوره فوق به مرکز آموزش توپخانه اصفهان و دانشکده توپخانه منتقل شد.
شهید صیاد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی
شهید صیاد شیرازی در دوران پیش از انقلاب اسلامی، به عنوان یک افسر جدی، منضبط، پرتلاش و مسلط بر تخصص و دانش نظامی خود و به ویژه پایبند به مکتب اسلام و اجرای دقیق فرائض مذهبی شناخته میشد. صیاد شیرازی در کنار انجام وظایف نظامی و شغلی، به تدریس زبان انگلیسی به طلاب حوزه علمیه«حاج حسن امامی» میپرداخت.
با ورود به اصفهان و قرار گرفتن در متن مردم متعهد و انقلابی این دیار این توفیق نصیب وی گردید که طی حدود ۵ سال قبل از به ثمر رسیدن انقلاب خود را مهیای ورود به فضای نورانی آن دوران نماید. فقط سه روز قبل از ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ بازداشت انفرادی گردید و در بامداد ۲۲ بهمن با روند پیروزی انقلاب از بازداشت خارج شد.
در خیزشهای انقلابی سال ۱۳۵۷ او از جمله پرسنل انقلابی ارتشی بود که همگام با آغاز حرکتهای مردمی علیه رژیم طاغوت، مبادرت به شناسایی، دعوت و جذب تعدادی از همکاران نظامی خود در پادگان اصفهان نمود که مانند بسیاری دیگر از نیروهای ارتشی، دل در گرو انقلاب اسلامی نهاده بودند و مجموعه این پرسنل همسو و همدل با حرکت انقلابی مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی(ره)، در حد توان خویش در جهت اهداف انقلاب گام برداشتند.
علاوه بر شناسایی و سازماندهی نیروهای مومن و انقلابی در پادگان اصفهان، برگزاری جلسات بحث و گفتگو، مسافرت به شهرستانها و پادگانهای درگیر برای برقراری ارتباط و سازماندهی پرسنل انقلابی و مذهبی پادگانها و همچنین ایجاد ارتباط بین نیروهای حزبالهی درون ارتش با روحانیت در خط امام راحل(ره) نیز از دیگر فعالیتهای شهید در دوران پیروزی انقلاب اسلامی است.
شهید صیاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با توجه به تهدید و تحریکات موذیانه ضدانقلاب بر علیه ارتش و تلاش این عناصر خائن و خودفروخته برای انهدام و انحلال ارتش که با ترفندهای ظاهرفریبی اجرا میشد، شهید صیاد شیرازی که در آن زمان درجه سروانی داشتند نقش موثری در حفاظت و نگهداری پادگانهای مختلف ارتش در اصفهان مانند مرکز توپخانه، هوانیروز و نیروی هوائی از خود نشان داد و انجمن اسلامی این پادگانها را در راستای اهداف انقلاب و حفاظت از ارتش نوین جمهوری اسلامی ایران سازمان داده و فعال نمود.
در حقیقت پس از پیروزی انقلاب، شهید صیاد شیرازی فعالیتهای انقلابی خویش را سازماندهی نموده و با پیروی از خط امام(ره)، بدون تحتتاثیر قرار گرفتن جناحهای گوناگون و گرایشهای مختلف سیاسی و عقیدتی، در توسعه تفکر اسلامی و انقلابی در میان همکاران نظامی خود مجدانه و پیگیر تلاش نمود.
صیاد شیرازی و بحران کردستان
اندک زمانی پس از پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی، بحران خطرناک و سنگین در شمالغرب به تحریک و حمایت بیگانگان و بدست عوامل ضدانقلاب داخلی به پا گردید. به طوریکه در نیمه دوم سال ۱۳۵۸ اداره امور کلیه شهرهای کردستان و مناطق کردنشین آذربایجان غربی تقریبا از کنترل دولت مرکزی خارج و به دست گروههای ضدانقلاب افتاد و امنیت ملی و یکپارچگی کشور مورد تهدید جدی و خطر واقع شد.
با صدور فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی مبنی بر حضور نیروهای نظامی و مردمی در کردستان برای دفع غائله آشوب و کمک به نیروهای محاصره شده و فاجعه شهادت۵۲ نفر از پاسداران انقلاب اسلامی اصفهان در جاده سردشت– بانه، شهید صیاد شیرازی همراه با سردار سرلشکر یحیی صفوی و در معیت سرباز سلحشور اسلام شهید دکتر مصطفی چمران وارد کردستان گردید.
شهید صیاد با بررسیها و تجربههایی که طی ۱۷روز در شهرستان سردشت به دست آورد، موفق به ارائه طرحی گردید که مورد تصویب رییس جمهور وقت(بنیصدر) قرار گرفت و در اجرای این طرح تقریبا به صورت رسمی در درجه سرگردی ماموریت مقابله با ضد انقلاب در شهر سنندج را دریافت نمود. این حضور سرمنشاء تحولات نظامی ارزشمندی به نفع جمهوری اسلامی ایران گردید.
صیاد شیرازی که متأثر از تحولات انقلابی جامعه و رهنمودهای امام خمینی(ره) به تأثیر شگرف وحدت در میان نیروهای نظامی و مردمی پیبرده بود، با ایجاد قرارگاه عملیاتی مشترکی از نیروهای مردمی و ارتشی به انجام عملیات سرنوشتسازی علیه ضدانقلاب مبادرت ورزیده و نهایتاً به استقرار حاکمیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی بر شهرها و مناطق آشوبزده و گشودن راههای مواصلاتی در غرب کشور توفیق یافت و محاصره پادگان سنندج را با همکاری سایر نیروهای انقلابی شکست و در کمتر از سه ماه شهرهای دیگر شامل دیواندره، مریوان، سقز و بانه را نیز آزاد گردید.
پس از آزادسازی شهرهای آشوبزده غرب و شمالغرب صیاد شیرازی به عنوان معاون هماهنگ کننده رزمندگان ارتش و سپاه و فرمانده عملیات پاکسازی منصوب شد. به منظور پاکسازی کامل منطقه از وجود عوامل ضدانقلاب با دو درجه ارتقا به سرهنگی به فرمانده قرارگاه عملیاتی غرب ارتش منصوب شد. متأسفانه پس از ارائه طرحها و ایدههای خود برای آزادسازی دو شهر اشنویه و بوکان، وی در آخرین ماههای ریاست جمهوری وقت(بنیصدر) که سمت فرماندهی کل قوای مسلح را را نیز بر عهده داشت، به دلیل برخورداری از روحیه انقلابی و مقابله با طرحهای خیانتبار بنی صدر، از سمت مذکور عزل گردید و به دعوت شهید کلاهدوز، قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که خود یک ارتشی بود در ستاد مرکزی سپاه پاسداران اسلامی با تدوین ساختار، سازمان و آموزش در این نهاد نوپا اقدامات اساسی و بنیادی را پایهگذاری نمود.
شهید صیاد شیرازی با بهرهگیری از عملیات مشترک نیروهای ارتشی و مردمی در کردستان، علاوه بر نجات این خطه از بحران، سبب گردید که نیروهای مردمی تجارب سودمند و پرارزش در عملیات رزمی بدست آورده و آموزشهای بسیار خوبی را در صحنه عمل از برادران ارتشی خود فرا گیرند و در واقع این عملیاتهای مشترک، محل آموزش و آمادگی عملی فرماندهان سپاه پاسداران در امور نظامی گردید.
صیاد شیرازی و دوران دفاع مقدس
شهید صیاد پس از خلع بنیصدر، مجددا قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش را عملیاتی نمود و بهعنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد. در مهر ماه ۱۳۶۰ به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد و در طول حدود ۵ سال انجام وظیفه در این مسئولیت خطیر، با اتحاد و همبستگی که بین نیروهای ارتش، سپاه و بسیج مردمی ایجاد نمود عملیاتهای بزرگ و موفقیت آمیزی از قبیل طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس،… و دهها نبرد دیگر را طراحی و اجرا نمود.
پس از فرماندهی نیروی زمینی ارتش در تیر ماه ۱۳۶۵ بنا به دستور امام راحل(ره) به نمایندگی معظم له در شورای عالی دفاع منصوب گردید و در روز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۶۶ به همراه تعداد دیگری از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع و موافقت امام (ره) به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت.
صیاد شیرازی و عملیات مرصاد
اگر چه تا پایان جنگ تحمیلی، تنها موضوع جنگ و حضور مستمر و مفید در جبهه در اندیشه صیاد شیرازی دور میزد، اما عمده فعالیت شاخص نظامی او در پایان جنگ و درگیری با ضد انقلاب در عملیات مرصاد شکل گرفت. او ضد انقلاب را از کردستان میشناخت، ضد انقلاب نیز او را به خوبی میشناختند، او همان افسری بود که قبل از آغاز جنگ مانع از تجزیه کردستان شده بود. پس از پذیرش هوشیارانه و مدبرانه قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل از سوی حضرت امام (ره)، رژیم بعثی عراق با منافقین مسلح همراه شده و در تاریخ ۱۳۶۷/۵/۳ از طریق سر پلذهاب به طرف شهر«کرند» حرکت نمود. شهید صیاد شیرازی سریعاً خود را به کرمانشاه رسانده و با فعال نمودن و سازماندهی و فرماندهی هوانیروز، نیروی هوایی و سایر نیروها و طراحی عملیات به همراه فرماندهان سپاه به مقابله با منافقین برخاست و در عملیات مرصاد نقش فوقالعادهای در پیروزی نهایی ایفا نمود. انهدام و نابودی منافقین و شکست دشمن، فصل شیرین پایان جنگ هشت ساله بود.
ایران در مقابل نیمی از ارتش دنیا در پوشش حزب بعث عراق، به شکل قهرمانانهای از مرزهای تاریخی خود دفاع نمود، انقلاب در جنگ صدور یافت، مظلومیت ایران انقلابی در جنگ ثابت و پرده از چهره تزویر جهانخواران برداشته شد و ایران دوستان و دشمنان خود را شناخت و بر خلاف درگیریها، تجاوزات و جنگهای قبلی ایران با دشمنان ذرهای از خاک کشور جمهوری اسلامی ایران از دست داده نشد و به گفته مرحوم سرلشکر محمد سلیمی( مشاوره عالی فرماندهی کل قوا و فرماندهی اسبق کل ارتش):« معلم جغرافیا وقتی بخواهد مرزهای غربی کشور ایران را برای دانش آموزان تشریح نماید با افتخار و سربلندی خواهد گفت که پس از هشت سال دفاع مقدس دشمن نتواست حتی یک وجب از خاک جمهوری اسلامی ایران را جدا نماید.»
صیاد شیرازی و دوران پس از پایان دفاع مقدس
بعد از پایان جنگ تحمیلی،صیاد شیرازی در کمیسیونهای شورای عالی دفاع نقشی فعال داشت، به طور جامع و علمی به مسائل اساسی مرتبط با نیروهای مسلح و دفاع مقدس پرداخته و با مطالعه و تحقیق راهکارهای مناسبی در رابطه با بهبود یافتن وضعیت دفاعی و تجهیز یگانهای مختلف ارتش ارائه مینمود، حضور او در شورا باعث تحرک و پویایی مجموعه شد.
پیرو فرمایشات امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) برای نگاشتن، ثبت و ضبط حوادث جنگ برای جلوگیری از تحریف و فراموشی و ودیعه گذاردن آن برای آیندگان و تغذیه تاریخ، یکی از اقدامات اساسی، مهم و ماندگار شهید سپهبد علی صیاد شیرازی بنیانگذاری هیئت معارف جنگ است. در حال حاضر ماموریت این هیئت با قوت و شدت تمام از سوی تربیت شدگان و رهروان این امیر سرافراز ارتش با نام هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در حال انجام میباشد.
اردوهای معارف جنگ و بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس برای دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش که توسط شهید صیاد ایجاد شد، سنگ بنای راهاندازی کاروانهای راهیان نور است که در تمام طول سال به ویژه در ایام نوروز مشتاقان و عاشقان را به سوی سرزمینهای نور میکشاند.
شهید صیاد شیرازی در مهرماه سال ۱۳۶۸به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به «معاونت بازرسی کل نیروهای مسلح» انتخاب گردید و در شهریور ماه سال ۱۳۷۲ با حکم فرمانده معظم کل قوا به سمت «جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح» منصوب شد و در ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید خجسته غدیر خم و تنها ۵روز قبل از شهادت به درجه سرلشگری نائل آمد.
شهادت شهید صیاد شیرازی
سرانجام، صیاد شیرازی به میزانی متواضع و فروتن بود که حتی دشمنان خدا و مردم مسلمان ایران اسلامی نیز، زمانی که براساس دستور اربابان بعثی، تصمیم به ترور و شهادت آن بزرگوار گرفتند، با سوء استفاده از رفتار و منش متواضعانه ایشان، میر غضب خویش را در پوشش یک رفتگر به نزد وی فرستادند. منافقین، هم به خوبی از شخصیت بزرگ صیاد اطلاع داشتند و به فراست میدانستند که این شهید بزرگوار، سالهاست که فرمایش حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه «فرمانده موظف است که هر قدر بر پایه مقامش افزوده میشود، بر فروتنی و تواضع خود بیفزاید»، به طور کامل نصب العین خود قرار داده و به طور عملی، اجرایی کرد.
پر واضح است که نتیجه تواضع، یک حالت خشوع و خضوع معقول درونی است که نشانههای آن در رفتار و کردار و گفتار افراد آشکار میشود و این همان واقعیت عینی بود که درباره امیر سرافراز اسلام، امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی مصداق یافته و ثابت کرد که شهدا در عین تواضع و فروتنی، بزرگترینها را رقم زدند و در نهایت نیز به اوج رسیدند. شهید علی صیاد شیرازی صبح روز شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۳۷۸ هنگام خروج از منزل شخصی مورد سوء قصد عوامل تروریست و منافقین کوردل قرار گرفت و به مقام شامخ شهادت نائل شد.
انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، عرصه بزرگان بود. کسانی که بدون هیچ ادعایی در عرصه بسیار بزرگ و پیچیده حاضر شده و فقط با اتکاء به نصر الهی، آمدند تا دین خویش را نسبت به اسلام، انقلاب اسلامی و ملت مسلمان ایران اثبات و اجرائی کنند.
ویژگیهای شاخص شهید صیاد شیرازی
در نگاهی اجمالی به شخصیت شهید صیاد شیرازی، مجموعهای کاملاً منسجم از یک انسان کامل دیده میشود، او از نظامی بودن، شیعه بودن، ایرانی بودن و بسیجی بودن هیچ کم نداشت؛ بدون ذرهای تلاش برای مطلع شدن، بدون کوچکترین ادعایی برای بودن و بدون حتی اشارهای به افتخارات و ۷۰ درصد جانبازی پهلوانانه. انسان متعهدی که برای ساختن جهان بینی کلی خود نسبت به جهان هستی حداقل ۲۵ سال وقت گذاشت، مطالعه کرد و محاسبه نمود. انقلاب اسلامی و امام، گمشده ایدئولوژی او بودند و با یافتن آنها به یقین رسید و مخلصانه تا آخرین لحظه حیات، مجاهدت نمود. در باب امور فرهنگی و اجتماعی، وی در عین مشغله کاری فراوان با برنامهریزی مناسب به مطالعه تفاسیر قرآن مجید و مطالعات علمی و اجتماعی پرداخته و حداقل هفتهای یک بار به دیدار علما میرفت. کمک به خانه و خانواده، تربیت فرزندان با تزریق روحیه اعتماد به نفس و آموزش عملی اصول و مبانی عالیه و اصیل اسلامی در سرلوحه برنامههای او بود.
شهید صیاد شیرازی، ولایتمدار و اسوه صبر و استقامت بود اما، در میان تمامی سجایای این شهید معظم و بزرگوار، تواضع و فروتنی ایشان، که در علم اخلاق اسلامی جای خاصی دارد، زبانزد خاص و عام بود.
یکی از بهترین و بارزترین شاخصههای شهید صیاد شیرازی، اهمیت دادن به نماز اول وقت و انجام واجبات و ترک محرمات بود. هیچگاه به مادیات اهمیت نمیداد و به دنیا تعلق نداشت.
شهید بیشتر وقت خود را در خدمت به کارکنان، خانواده و عبادت خدا میگذراند و آثار نظارتی، مشورتی و تربیتی ایشان بر خانواده بسیار تاثیرگذار بود و در همین راستا به صله رحم بسیار اهمیت میداد.
شهید صیاد شیرازی وقتی برای نماز صبح برمیخواست برنامه روزانهاش را مینوشت و آخر شب هم لیست برنامههایش را چک میکرد تا بداند چه کارهایی را انجام داده و چه کارهایی را نرسیده که انجام دهد.
شهید شیرازی همیشه دائم الوضو بود و بعد از وضو ۲ رکعت نماز مستحبی میخواند، این شهید سرافراز اسلام همواره بدنبال آموختن بود و به آنچه که میآموخت عمل میکرد و دوست داشت به دیگران هم یاد دهد، اینطور نبود که صرفاً وجودش سرشار از معلومات باشد.
شهید صیاد شیرازی بر انتقال تجربیات دوران دفاع مقدس به نسل جوان تاکید ویژهای داشت؛ وی معتقد بود همانطور که عاشورا اسلام را بیمه کرد، اگر بدرستی همه ابعاد جنگ برای نسل جوان تبیین شود، نظام اسلامی ما هم بیمه خواهد شد.
شهید صیاد پس از دوران دفاع مقدس بخشی از اوقات کاریاش را به ترویج و نشر ارزشهای دفاع مقدس اختصاص داده بوده و هیأت پژوهشی و آموزشی معارف جنگ ارتش را با تصویب فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) در پائیز ۱۳۷۳ با دو هدف عمده، یکی انتقال تجربیات ۸ سال دفاع مقدس به نسل جوان و هدف دیگر تدوین تاریخ دفاع مقدس بنیانگذاری نمود. او این کار را، با هدف انتقال تجربههای جنگ به نسل جوان و دانشجویان، به ویژه دانشجویان دانشگاه افسری انجام داد که در حال حاضر این کار فرهنگی با عنوان آموزش معارف جنگ برای هر دوره از دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف«پژوهشی، فرهنگی، عملیاتی و آموزشی» توسط هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی ادامه دارد و در حقیقت اقدام فرهنگی راهیان نور کشور نیز از این ایده شهید صیاد نشأت گرفته است.
توصیه شهید صیاد شیرازی به جوانان
صیاد شیرازی بسیار به جوانان علاقه داشت و همواره دغدغه آموزش نسل جوان را داشت به طوری که به بعضی از دوستان سفارش می کردند که آنچه آموختهاید به نسل جوان انتقال دهید، شهید صیاد شیرازی همیشه در جلسات خود ۲ توصیه به جوانان میکرد یکی “پیدا کردن معرفت دینی و دیگری تبعیت از ولایت”، این شهید سرافراز اسلام همیشه میگفت “اگر ما محکم به ولایت فقیه بچسبیم و در تمام کارهایمان دین را شاخص قرار دهیم بقیه مسائل حل شدنی است”
مقام معظم رهبری و شهادت شهید صیاد شیرازی
شهید صیاد همان نظامی است که در مراسم تشییع پیکرش، رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) بر تابوتش بوسه زدند. در فرازی از پیام رهبری آمده است:
«امیر سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداکار دین و قرآن، نظامی مؤمن و پارسا و پرهیزکار، سپهبد علی صیادشیرازی امروز به دست منافقین مجرم و خونخوار و روسیاه به شهادت رسید. او مانند دیگر مردان حق از روزی که قدم در راه انقلاب نهادند، همواره سر و جان خود را برای نثار در راه خدا بر روی دست داشتند. سرزمینهای داغ خوزستان و گردنههای برافراشته کردستان سالها شاهد آمادگی و فداکاری این انسان پاک نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهههای دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و از خود گذشتگی او حفظ کرده است… »
فرازی از وصیتنامه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی
«خداوندا! این تو هستی که قلبم را مالامال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایتت قرار دادی. خدایا! تو خود میدانی که همواره آماده بودهام آنچه را که تو خود به من دادی، در راه عشقی که به راهت دارم، نثار کنم. اگر این نبود، آن هم خواست تو بود. پروردگارا! رفتن در دست تو است؛ من نمیدانم چه موقع خواهم رفت ولی میدانم که از تو باید بخواهم مرا در رکاب امام زمانم قرار دهی و آن قدر با دشمنان قسمخوردهات بجنگم تا به فیض شهادت برسم…»( ۱۹دی۱۳۷۱ ).
در پایان یاد و خاطره تمامی شهدای هشت سال دفاع مقدس و ۴۸ هزار شهید گلگون کفن ارتش جمهوری اسلامی ایران و به ویژه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی را گرامی میداریم.
منبع: ایسنا