به گزارش زیرنویس،اسماعیل سلیمی، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: نزدیک به ۳۸ تیم توانستند از میان ۱۸۱ بیمارستان شهر تهران به بررسی و بازدید از ۵۲ بیمارستان بپردازند. از میان ۵۲ بیمارستان نیز توانسته‌ایم نتیجه ارزیابی ۲۱ بیمارستان را مشخص کنیم چرا که روند ارزیابی بسیار زمانبر […]

- بیشتر بیمارستان‌های نا ایمن تهران دولتی هستند

به گزارش زیرنویس،اسماعیل سلیمی، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: نزدیک به ۳۸ تیم توانستند از میان ۱۸۱ بیمارستان شهر تهران به بررسی و بازدید از ۵۲ بیمارستان بپردازند. از میان ۵۲ بیمارستان نیز توانسته‌ایم نتیجه ارزیابی ۲۱ بیمارستان را مشخص کنیم چرا که روند ارزیابی بسیار زمانبر و سخت است، نتیجه را به دادستانی، وزارت بهداشت و روسای بیمارستان‌ها از طریق کمیته‌های ایمنی و رفع خطر مناطق اعلام کرده‌ایم.

همشهری در خبری نوشت:او افزود: روند کار اینگونه است که شهردار هر منطقه با تکیه بر ساختار حقوقی به روسای بیمارستان اعلام می‌کند که شرایط ایمنی بیمارستان مناسب نیست اگر بیمارستان دست به تشکیل پرونده بزند و مشاهده شود که ساختمان ظرفیت مقاوم سازی دارد، باید با کمک مهندسان ذی صلاح دست به تدوین نقشه‌های ایمن سازی بزنند. این روند تا رسیدن به مرحله اجرا برای این بیمارستان‌ها که عموما دولتی هستند، نزدیک به یکسال زمان می‌برد چرا که باید تأمین اعتبار صورت بگیرد.

همکاری مشترک با وزارت بهداشت

به گفته سلیمی« وزارت بهداشت در مدت اخیر وارد کار شده است و با جدیت به همکاری می‌پردازد تا هر چه سریعتر مراحل شناسایی بیمارستان‌ها و افزایش ایمنی مهیا شود.»

معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تأکید کرد: ما براساس میزان ایمنی دست به دسته بندی ساختمان‌های بیمارستان‌ها می‌زنیم چرا که بیمارستان‌ها معمولا چند ساختمان دارند. برخی از این ساختمان‌ها درپایین‌ترین رده ایمنی قرار می‌گیرند. بدترین وضع برای یک ساختمان بیمارستان، زمانی رقم می‌خورد که در یک ساختمان بیمار بستری باشد و آن ساختمان از نظر ایمنی در وضعیت D قرار داشته باشد. در این شرایط کار بسیار دشوار می‌شود چرا که ساختمان‌های دسته D حتی ارزش مقاوم سازی ندارند.

او افزود: برخی از ساختمان‌های بیمارستان‌ها هستند که در دسته اداری و انبار قرار می‌گیرند اما به عنوان ساختمان رده D شناخته می‌شوند، در این شرایط کار چندان دشوار نیست و این ساختمان در اولویت دوم و سوم بیمارستان قرار می‌گیرد. براساس رده بندی مشخص شده باید گفت که ساختمان‌های A عمدتا پس از سال ۱۳۹۴ ساخته شده‌اند و توانسته‌اند مهر تأیید آیین نامه ایمنی ساختمان‌ها در برابر زلزله یا استاندارد ۲۸۰۰ مجموعه قوانین سازه‌ای برای طراحی لرزه‌ای سازه را دریافت کنند. این ساختمان‌ها مقاوم هستند و ما تنها دست به تکمیل مدارکشان می‌زنیم تا برای بازدیدهای بعدی شناسنامه فنی ساختمان کاملی از این بیمارستان‌ها داشته باشیم.

سلیمی در مورد ساختمان‌های B با اشاره به این نکته که این ساختمان‌ها قبل از سال ۹۴ ساخته شده‌اند و از یکسری ناایمنی‌های جزئی رنج می‌برند، توضیح داد: ما در رابطه با این ساختمان‌ها نیز دست کنترل کیفی و محتوایی مدارک مهندسی می‌زنیم.ساختمان‌های C باید مقاوم سازی شوند به عبارت دیگر ارزیابی کیفی برای این ساختمان‌ها کفایت نمی‌کند و باید ارزیابی کمی لرزه‌ای نیز انجام شود تا نقشه‌های بهسازی لرزه‌ای برای آنها تهیه شود.

به گفته معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران «ساختمان‌های D مشکل لرزه‌ای(با وقوع زلزله دچار ریزش خواهد شد) و باربری ثقلی(ساختمان هر لحظه ممکن است که دچار ریزش شود و برای این اتفاق نیاز به وقوع زلزله نیست) دارند، برای این ساختمان‌ها باید از بهره‌برداری ممانعت و در غیر اینصورت باید تخریب و نوسازی پیگیری شود.»

بیشتر بیمارستان‌های نا ایمن، دولتی هستند

او افزود: تمام تلاش ما این است که شناسنامه ایمنی بیمارستان‌های شهر تا خرداد سال جاری صادر و نتیجه ارزیابی، نهایی شود، از این طریق مشخص می‌شود که هر بیمارستان از نظر سازه‌ در چه وضعیتی قرار دارد. سازمان آتش نشانی نیز در سوی دیگر میدان در حال به روزرسانی بازدیدهایش است تا یک شناسنامه کامل از وضعیت ارزیابی ایمنی تمام بیمارستان‌های شهر ایجاد شود.در کنار بیمارستان‌ها ما شاهد فعالیت مراکز درمانی، کلینیک‌ها، مراکز بهداشت و … هستیم و باید گفت که تعداد این مراکز بیشتر از بیمارستان‌ها است و این مراکز نیز در دست بررسی هستند.

سلیمی با اشاره به این نکته که رفع خطر از بیمارستان‌های ناایمن که برخی از آنها عمر ۸۰سال دارند در یک شب نمی‌تواند رقم بخورد، گفت: در جلسات مشترک با وزارت بهداشت و دادستان کل کشور مقرر شد تا شناسنامه‌های ایمنی که تکمیل شده است، در اختیار دادستانی قرار بگیرد و وزارت بهداشت نیز برای دریافت بودجه لازم به منظور رفع خطر بیمارستان‌های دولتی اقدام کند.

او تصریح کرد: در رابطه با بیمارستان‌های خصوصی نیز به آنها الزام شده است تا هر چه سریعتر به رفع خطر بپردازند چرا که این موضوع از طریق دادستانی پیگیری می‌شود. عمده بیمارستان‌های ناایمن مربوط به بیمارستان‌ها دولتی هستند اما برخی از بیمارستان‌های خصوصی نیز در این لیست قرار دارند.

معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: شناسنامه ایمنی بیمارستان‌ها در خرداد ۱۴۰۳ کامل می‌شود چرا که گام اول شناسایی خطر است، به همین دلیل باید نوید داد که این شناسنامه برای ۱۸۱ بیمارستان در سال آینده کامل می‌شود. پس از بیمارستان‌ها نیز شناسنامه ایمنی درمانگاه‌ها به تدریج با فاصله زمانی یکسال بعد(۱۴۰۴) کامل خواهند شد.

۲۳۳۲۱۷

منبع: خبـرآنلاین