به گزارش زیرنویس،رضا مراد صحرایی در حاشیه مرکز پاسخگویی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران درباره ثبتنام دانشآموزان برای سال تحصیلی جدید و سیاست ارتقای کیفیت مدارس دولتی گفت: ارتفای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و اقدامات متعددی در این راستا در حال انجام است؛ از […]
به گزارش زیرنویس،رضا مراد صحرایی در حاشیه مرکز پاسخگویی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران درباره ثبتنام دانشآموزان برای سال تحصیلی جدید و سیاست ارتقای کیفیت مدارس دولتی گفت: ارتفای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و اقدامات متعددی در این راستا در حال انجام است؛ از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی که مدارس دولتی در اولویت قرار دارند. همچنین نحوه تخصیص سرانههای دانش آموزی که اولویت با مدارس دولتی است و یا در نوسازی که اولویت با مدارس دولتی است.
وی با بیان اینکه امسال ۱۹ هزار مشاور و مربی پرورشی برای مدارس دولتی عادی استخدام میکنیم افزود: حتما باید سطح کیفیت مدارس بالا برود، یک عقب ماندگی نسبتا طولانی داریم که به سرعت امیدوار هستیم، جبران شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از خانوادهها تقاضا دارم کمک کنند چرا که مدیران مدارس به کمک آنها نیاز دارند ادامه داد: اگر انجمن اولیاء و مربیان در مدرسه قوی شکل بگیرد، برای ارتقای مدرسه و سطح کیفیت آن نقش جدی ایفا خواهند کرد.
مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمیکند
صحرایی درباره شهریه مدارس غیردولتی نیز عنوان کرد: شهریه این مدارس طبق قانون تعیین میشود و آموزش و پرورش مبلغ تعیین نمیکند و مطابق الگویی که در قانون پیش بینی شده است، اقدام میکنیم و در این موضوع به طور جدی سعی میکنیم حامی خانوادهها باشیم و نظارت جدی ایفا کنیم.
چگونگی نظارت بر شهریه مدارس و عودت شهریه اضافی به خانوادهها
وی با بیان اینکه امسال طبق قانون، سامانهای راه اندازی خواهد شد که تمام هزینهها شفاف در آنجا ذکر میشود گفت: یکی از مسائل این است، عددی که به عنوان شهریه مصوب تعیین میشود غیر از شهریهای است که در مدارس دریافت میشود، اگر این سامانه با سرعتی که مورد انتظار است راهاندازی شود و امیدوارم به آغاز سال تحصیلی جدید برسد، دیگر هیچ پولی گرفته نخواهد شد مگر طبق سامانه و در این سامانه هزینهها شفاف خواهد شد و اگر مدرسهای شهریه اضافه دریافت کرده باشد، به خانواده برگردانده میشود.
موانع قانونی پیشپای تشکیل سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان
وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی گفت: لایحه پیش نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیونهای مرتبط بحث شد اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود، چنین سازوکاری طراحی شود.
وی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال میکنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهرها مراکز رفاهی وجود دارد تا بتوانند سفر کنند؛ تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.
شرکتهای زیانده صندوق ذخیره فرهنگیان تعیین تکلیف میشوند
طبق برنامه هفتم؛ ۸۰ درصد این صندوق بورسی میشود
صحرائی درباره روند فعالیت صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: صندوق در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت میکند؛ همچنین قرار است شرکتهای زیانده تعیین تکلیف شوند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا ۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.
وی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان آنها دراین خصوص بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولتها باید به آن توجه کنند و همه اجزای دولت هم باید به این موضوع توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه موضوع بسیار مهمی است که در دستور کار ما بوده؛ سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی نوین جذب و گزینش معلمان را مبتنی بر کانونهای ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال این تجربه را در اختیار داریم و به شیوه صحیحتر و دقیقتر و سریع تر این کار را انجام خواهیم داد.