پنجشنبه, ۲۵ بهمن , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه : 229910
  • 17 بهمن 1403 - 5:48
  • ۰ دیدگاه

تضاد آشکار وزیر اقتصاد با تاکیدات رهبری انقلاب!/ «عبدالناصر همتی» جای وزیر نفت نشست؟!

تضاد آشکار وزیر اقتصاد با تاکیدات رهبری انقلاب!/ «عبدالناصر همتی» جای وزیر نفت نشست؟!
تضاد آشکار وزیر اقتصاد با تاکیدات رهبری انقلاب!/ «عبدالناصر همتی» جای وزیر نفت نشست؟!
عبور از اقتصاد نفتی، سیاستی که بار‌ها رهبری انقلاب بر آن تأکید کرده اند، اما وزیر اقتصاد روایتی متفاوت ارائه می‌دهد، روایتی که نه‌تنها در تضاد با راهبرد‌های کلان کشور است، بلکه سیگنال وابستگی به نفت را به دشمنان ارسال می‌کند.

عبور از اقتصاد نفتی، یکی از اصول بنیادینی بوده که رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بار‌ها بر آن تأکید کرده‌اند. اما حالا وزیر اقتصاد، با روایتی کاملاً متفاوت، تصویری از وابستگی به نفت ارائه می‌دهد که جای تأمل دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی زیرنویس، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، به تازگی در حساب کاربری خود در شیکه ایکس نوشت: «سهم دلار در مجموع ذخایر جهانی از ۶۵ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۵۸ درصد رسیده است. ترامپ هم قبل از انتخاب شدن، دلیل ضعف دلار را سیاست اشتباه آمریکا در تحریم کشورها اعلام کرد. ‏تمرکز دولت امریکا بر تعرفه های تجاری، نشان دیگری ست از شکست سیاست تحریم کشورها و بیهوده بودن تکرار فشار حداکثری علیه ایران.

همتی در بخش دیگری از نوشته مجازی اش گفته است: با تهدید کانادا مبنی بر نفروختن نفت به آمریکا به دلیل تعرفه ۲۵ درصدی که از دیروز روی کالا‌های کانادایی اعمال شده، لغو تحریم‌های نفتی ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت اقتصادی دارد.

آقای وزیر از اقتصاد ایران با خبرید؟

بخش نخست توئیت همتی، پرسشی جدی را مطرح می‌کند؛ وزیر اقتصادی که از کاهش سهم دلار در ذخایر جهانی و ضعف دلار سخن می‌گوید، آیا نسبت به کاهش چشم‌گیر ارزش ریال هم دغدغه‌ای دارد یا ترجیح می‌دهد در نقش یک تحلیل‌گر بین‌المللی ظاهر شود؟ تورم و گرانی‌های فزاینده چطور؟ اگر این تغییرات در نظام مالی جهانی اهمیتی دارد، چرا تأثیری در نوسانات بازار ارز ایران دیده نمی‌شود؟

بخش دوم صحبت های وزیر اقتصاد در فضای مجازی نیز نکات قابل تاملی در بر دارد. به گونه ای که همتی عملاً پیامی غیرمستقیم به طرف آمریکایی ارسال کرده است، اینکه اقتصاد ایران از تحریم‌های نفتی آسیب می‌بیند و لغو آنها برای اقتصاد کشور ضروری است. این اظهارنظر، در تضاد آشکار با راهبرد کلانی که رهبری انقلاب طی سال‌های گذشته بر فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی تأکید داشته اند، قرار دارد. چنین موضع‌گیری‌هایی، نه‌تنها برخلاف سیاست‌های کلان کشور است، بلکه عملاً نشان‌دهنده عدم درک درست از ضرورت کاهش وابستگی به نفت در اقتصاد ملی است.

نمونه‌ای روشن از این سیاست را می‌توان در بیانات سال ۱۳۹۶ رهبر انقلاب مشاهده کرد. ایشان در دیدار با رئیس‌جمهور و اعضای دولت دوازدهم تأکید کردند: باید اقتصاد را از نفت خلاص کنیم و این هدف مهم با توجه به امکانات، ظرفیت‌ها و نیروی انسانی کشور تحقق‌پذیر است، همان‌گونه که برخی کشور‌های بدون نفت، این کار را کرده‌اند.

اما آنچه این ماجرا را عجیب‌تر می‌کند، سابقه خود همتی در این مسیر است. او در زمان ریاست بر بانک مرکزی، در جلسات با رهبر انقلاب حضور داشت و بر ضرورت فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی تأکید می‌کرد. حالا که بر صندلی وزارت اقتصاد نشسته، گویی آن توصیه‌ها را به فراموشی سپرده است.

نکته دیگر این است که اصولاً موضوع صادرات نفت و مسائل مرتبط با آن، در حیطه وظایف وزیر نفت است نه وزیر اقتصاد. اما همتی، به جای تمرکز بر وظایف کلیدی خود همچون ساماندهی بازار سرمایه، بهبود فضای کسب‌وکار و مدیریت بحران بانک‌های دولتی، ترجیح می‌دهد در مسائلی خارج از حوزه کاری‌اش ورود کند.

آقای همتی فراموش کردید؟

البته این اولین بار نیست که وزیر اقتصاد، وارد حوزه‌هایی می‌شود که مستقیماً به او ارتباطی ندارد. او که زمانی تأکید داشت باید درآمد نفتی را فراموش کنیم، حالا در قامت مدافع لغو تحریم‌های نفتی ظاهر شده است. فروردین ۱۴۰۰، همتی در مصاحبه‌ای با پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR به صراحت گفته بود: باید درآمد نفتی را فراموش کنیم و بودجه، درآمد و هزینه‌هایمان را بدون درآمد نفتی تنظیم کنیم. اقدام بعدی، بالابردن توان رقابتی کشور است. توان رقابتی همچنین تقویت صادرات که تقویت تولید و اشتغال است، می‌تواند محور کارمان قرار بگیرد. لزوم اختصاص کارآمد منابع بانکی برای تولید است. ما باید تسهیلات تکلیفی بانک‌ها را که معلوم نیست کجا می‌رود و چه تأثیری در تولید دارد را به‌سمت تولید هدایت کنیم.

اما حالا که چهار سال از این صحبت‌ها می‌گذرد، همتی دقیقاً خلاف گفته‌های خودش عمل می‌کند. به جای تمرکز بر بهبود توان رقابتی کشور، به دنبال ارسال پیام‌های وابستگی به نفت است. به جای تلاش برای توسعه صادرات غیرنفتی، دغدغه‌اش صادرات نفت خام شده است. این تناقض‌ها، نشانه‌ای آشکار از نبود راهبرد مشخص در سیاست‌های اقتصادی اوست.

تناقض‌ های آقای وزیر/ همتی، اقتصاد بدون نفت را فراموش کرد؟!

تناقض‌ گویی به سبک همتی!

از سوی دیگر، همتی در برابر مشکلات کلیدی اقتصاد کشور مواضع عجیبی دارد. زمانی که بحث کنترل تورم مطرح می‌شود، با قاطعیت می‌گوید که این مسئله به او ارتباطی ندارد، اما در عین حال، پیش بینی عدم کاهش قیمت طلا و کف نرخ ۷۳ هزار تومانی دلار را مطرح می‌کند و بازار ارز و طلا را ملتهب می‌سازد. تناقض‌هایی که نتیجه‌ای جز فشار تورمی بر مردم ندارد.

به قول فرشاد مؤمنی، استاد اقتصاد: غم‌انگیز است که یک مدیر کلیدی اقتصادی کشور، بگوید تورم به من ربطی ندارد، اما وقتی موضوع آزادسازی واردات خودروی لوکس مطرح می‌شود، از همه رقبا سبقت بگیرد که بگوید من بیشتر نقش‌آفرینی کردم!

به نظر می‌رسد که وزیر اقتصاد، به جای پرداختن به مأموریت‌های اصلی خود، ترجیح می‌دهد در حوزه‌هایی ورود کند که یا در آنها تخصصی ندارد یا اساساً در حیطه مسئولیتش نیست. اقتصاد ایران برای رهایی از مشکلات ساختاری، نیازمند وزیر اقتصادی است که وابستگی کشور به نفت را کاهش دهد، نه اینکه سیگنال آسیب‌پذیری به دشمنان ارسال کند. آیا وقت آن نرسیده که وزیر اقتصاد، اقتصاد بدون نفت را اولویت خود قرار دهد؟ از سویی دیگر گویا وزیر اقتصاد ایران نمی داند که آمریکا چند سالی است تبدیل به صادرکننده نفت شده است و با توجه به مازاد نفت در بازار، قطعا اولین گزینه آمریکا برای تامین احتمالی نفت مورد نیاز خود، ایران نیست!

+

دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود

دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود
اظهارات جنجالی دبیر جشنواره فیلم فجر درباره سیگار، واکنش‌ها را برانگیخت. آیا سینما و سیگار، پیوندی ناگسستنی دارند؟

زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر

 

برچسب ها

پاسخ تندوتیز وزارت نفت علیه وزارت نیرو 25 بهمن 1403

پاسخ تندوتیز وزارت نفت علیه وزارت نیرو

وزارت نفت در واکنش به اطلاعیه توانیر که اعلام کرده بود قطعی برق بخاطر وقفه در توزیع سوخت رخ داده است می‌گوید، به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی عمل کرده است.

چالش سهامداران فولاد خوزستان با افت شدید سوددهی/چه آینده‌ای در انتظار این شرکت بورسی است؟ 24 بهمن 1403
بحران در دل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بورسی

چالش سهامداران فولاد خوزستان با افت شدید سوددهی/چه آینده‌ای در انتظار این شرکت بورسی است؟

صورت‌های مالی ۹ ماهه فولاد خوزستان حکایت از افت معنادار سود خالص دارد. افزایش هزینه‌ها، کاهش صادرات و رشد بدهی‌های غیرجاری، مهم‌ترین عواملی هستند که این شرکت فولادی را با چالش‌های بزرگ اقتصادی رو‌به‌رو کرده است.

کاهش قیمت سیب‌زمینی 23 بهمن 1403

کاهش قیمت سیب‌زمینی

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار از کاهش ۳۷ درصدی قیمت سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بار خبر داد و گفت: طی دو روز آینده هر کیلو گرم سیب‌زمینی به ۲۲.۵۰۰ تومان کاهش می‌یابد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

استعفای مدیر آموزش و پرورش در پی واژگونی اتوبوس 24 بهمن 1403

استعفای مدیر آموزش و پرورش در پی واژگونی اتوبوس

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: پس از حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان اردوی دبیرستان فرزانگان کرمان که در شب پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه رخ داد، مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرمان از مقام خود کناره گیری کرد.

نیلوفر حامدی مشمول عفو شد 24 بهمن 1403

نیلوفر حامدی مشمول عفو شد

پرتو برهان‌پور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی اعلام کردند موکلشان مشمول عفو شد‌‌.

آرامش ذهن،تأثیر موسیقی بر آرامش ذهنی! 24 بهمن 1403

آرامش ذهن،تأثیر موسیقی بر آرامش ذهنی!

چطور موسیقی می‌تواند به کاهش استرس و اظطراب و تقویت آرامش ذهنی در زندگی روزمره و کار های ما کمک حال باشد.

غذاهای کنسرو شده چقدر سالم هستند؟ 23 بهمن 1403

غذاهای کنسرو شده چقدر سالم هستند؟

شاید شما هم بحث‌ها درباره مقایسه غذاهای تازه با غذاهای کنسروشده را از لحاظ سالم بودن شنیده‌ باشید.

این غذاهای خوشمزه شما را دچار زوال عقل می‌کند 23 بهمن 1403

این غذاهای خوشمزه شما را دچار زوال عقل می‌کند

محققان در بررسی اخیر خود دریافتند، مصرف برخی از غذاها افراد را در معرض زوال عقل قرار می‌دهد.

پاسخ تندوتیز وزارت نفت علیه وزارت نیرو 25 بهمن 1403

پاسخ تندوتیز وزارت نفت علیه وزارت نیرو

وزارت نفت در واکنش به اطلاعیه توانیر که اعلام کرده بود قطعی برق بخاطر وقفه در توزیع سوخت رخ داده است می‌گوید، به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی عمل کرده است.

قیمت ارزهای دیجیتال در بازار امروز ۲۴ بهمن ماه 25 بهمن 1403

قیمت ارزهای دیجیتال در بازار امروز ۲۴ بهمن ماه

 صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) بیت‌کوین و اتریوم، با خروج سرمایه‌گذاران شاهد تغییرات قابل توجهی بودند و بر اساس گزارش منتشر شده پلتفرم تحلیل داده‌های مالی و اقتصادی «سوسو ولیو» (SoSoValue)، صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین، خروجی خالص ۱۸۶.۲۸ میلیون دلاری ثبت کردند و صندوق‌های اتریوم، شاهد خروج ۲۲.۴۶ میلیون دلار از بازار […]

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن 24 بهمن 1403

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن

قیمت سکه پارسیان امروز _ چهارشنبه بیست و چهارم بهمن _ در انواع سوت با عیار ۷۵۰ را در جدول زیر مشاهده کنید. به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، لازم به ذکر است، سوت واحد اندازه‌گیری جرم طلا بوده و یک گرم = ۱۰۰۰ میلی‌گرم = ۱۰۰۰ سوت است، بنابراین هر سوت برابر با […]

چالش سهامداران فولاد خوزستان با افت شدید سوددهی/چه آینده‌ای در انتظار این شرکت بورسی است؟ 24 بهمن 1403
بحران در دل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بورسی

چالش سهامداران فولاد خوزستان با افت شدید سوددهی/چه آینده‌ای در انتظار این شرکت بورسی است؟

صورت‌های مالی ۹ ماهه فولاد خوزستان حکایت از افت معنادار سود خالص دارد. افزایش هزینه‌ها، کاهش صادرات و رشد بدهی‌های غیرجاری، مهم‌ترین عواملی هستند که این شرکت فولادی را با چالش‌های بزرگ اقتصادی رو‌به‌رو کرده است.

قیمت انواع سکه امروز ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ 24 بهمن 1403

قیمت انواع سکه امروز ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، بازار سکه در حالی وارد روز چهارشنبه، ۲۴ بهمن‌ماه شد که سکه امامی در کانال ۷۳ میلیون تومان قرار دارد. قیمت سکه امامی امروز بررسی‌ها نشان می‌دهد سکه امامی امروز با قیمت ۷۳ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان دیده می‌شود. هر قطعه سکه امامی در طول ۲۴ ساعت […]

امیرحسین حاجیلو، بازیگر جوان درگذشت  25 بهمن 1403

امیرحسین حاجیلو، بازیگر جوان درگذشت 

امیرحسین حاجیلو بازیگر جوان تئاتر درگذشت.

واکنش ساترا به انتقادها از پخش «تاسیان» 25 بهمن 1403

واکنش ساترا به انتقادها از پخش «تاسیان»

ساترا در اطلاعیه ای درباره سریال «تاسیان» به کارگردانی تینا پاکروان اعلام کرده که این سریال بدون مجوز این سازمان تولید و منتشر شده است.

«پیر پسر» اکران عمومی می‌شود 24 بهمن 1403

«پیر پسر» اکران عمومی می‌شود

رییس سازمان سینمایی معتقد است «پیر پسر» درخواست بدهد بعد از دریافت پروانه نمایش اکران خواهد شد.

یادداشت تند شهاب حسینی علیه جشنواره فیلم فجر 23 بهمن 1403

یادداشت تند شهاب حسینی علیه جشنواره فیلم فجر

شهاب حسینی در پایان مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر یادداشت تندی را علیه جشنواره منتشر کرد.

انتقاد از مصرف تریاک و سیگار در فیلم‌های جشنواره فجر 23 بهمن 1403

انتقاد از مصرف تریاک و سیگار در فیلم‌های جشنواره فجر

استفاده بیش از حد از سیگار یا تریاک در فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ غیرقابل تحمل است، به طوری که انگار فیلم‌ها تبلیغ کشیدن سیگار یا تریاک را می‌کنند. این فیلم‌ها قرار است اکران عمومی شوند و به نظر می‌رسد ضد اخلاقی و ضد فرهنگی است و این باعث می‌شود مخاطب نوجوان و جوان تحت تأثیر قرار بگیرد و این موضوع عادی‌سازی شود. تأکید بر گزاره‌های منفی در آثار سینمایی می‌تواند به ترویج آنها منجر شود. این ایراد البته به مدیران سابق هم برمی‌گردد که چرا به جای تمرکز روی محتوای آثار وقت خود را صرف سالن‌سازی کرده‌اند!

جزئیات پرونده علیرضا بیرانوند با پرسپولیس 25 بهمن 1403

جزئیات پرونده علیرضا بیرانوند با پرسپولیس

پرونده شکایت پرسپولیس از علیرضا بیرانوند برای فسخ غیرقانونی و اعتراض به رای انضباطی فدراسیون فوتبال به دادگاه عالی ورزش می‌ر,د.

صحنه‌های خشن در قهرمانی زنان پرسپولیس! 23 بهمن 1403

صحنه‌های خشن در قهرمانی زنان پرسپولیس!

در فوتبال زنان رقابت‌جویی و درگیری‌های شدیدی دیده می‌شود که شاید با تصوراتتان جور در نیاید.

رونمایی رسمی باشگاه استقلال از تیم زنان 23 بهمن 1403

رونمایی رسمی باشگاه استقلال از تیم زنان

باشگاه استقلال به صورت رسمی از تیم زنان خود رونمایی کرد.

گل‌محمدی استعفا کرد 20 بهمن 1403

گل‌محمدی استعفا کرد

گل‌محمدی سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان استعفا کرد.

کاپیتان استقلال هم تهدید به جدایی کرد! 20 بهمن 1403

کاپیتان استقلال هم تهدید به جدایی کرد!

سیدحسین حسینی، دروازه‌بان استقلال پس از تساوی این تیم برابر مس رفسنجان گفت: از هواداران استقلال توقع بیشتری دارم، اتفاقاتی افتاده که خیلی بو دار است و مشخص است که با نقشه است.