این مطالعه نشان میدهد که چگونه ترجیحات غذایی نه تنها بر سلامت جسمانی تاثیر دارد، بلکه تاثیر قابل توجهی بر سلامت مغز نیز دارد.
به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جدید نشان داده است که چگونه چیزی که میخوریم میتواند بر سلامت مغز ما تاثیر داشته باشد.
این مطالعه نشان میدهد که چگونه ترجیحات غذایی نه تنها بر سلامت جسمانی تاثیر دارد، بلکه تاثیر قابل توجهی بر سلامت مغز نیز دارد.
در این مطالعه به سرپرستی پروفسور جیان فنگ از دانشگاه وارویک انگلیس مشخص شد که چگونه انتخاب یک رژیم غذایی متعادل شامل مقدار متعادلی از سبزیجات، میوهها، غلات، آجیل، دانهها، حبوبات، لبنیات، تخم مرغ و ماهی با سلامت مغز مرتبط بود.
بر اساس یافتههای تیم تحقیقاتی فنگ، رژیم غذایی که همه چیز در آن وجود داشته باشد، با عملکردهای شناختی برتر و حتی مقادیر بالاتر ماده خاکستری در مغز ارتباط مستقیم دارد.
فنگ میگوید: یک رژیم غذایی متعادل سالم از سنین پایین برای رشد سالم بسیار مهم است. برای ایجاد یک رژیم غذایی متعادل سالم، خانواده ها و مدارس باید طیف متنوعی از وعده های غذایی مغذی ارائه دهند و محیطی را ایجاد کنند که از سلامت جسمی و روانی آنها حمایت کند.
تیم تحقیقاتی فنگ در انگلیس با استفاده از پرسشنامههای آنلاین به این نتیجه رسیدند که افرادی با رژیم غذایی متعادل عملکرد بهتری در حل مسائل مربوط به هوش نشان دادند.
افراد در این پرسشنامههای آنلاین به چهار گروه تقسیم شدند: رژیمهای بدون نشاسته(گروه ۱)، گیاهخواری (گروه ۲)، پروتئین بالا و فیبر کم (گروه ۳) و متعادل (گروه ۴).
نوعی هوش مصنوعی به نام یادگیری ماشینی به محققان کمک کرد تا مجموعه داده بزرگ را تجزیه و تحلیل کنند.
بر اساس یافتهها، افراد دارای رژیم غذایی متعادل نسبت به سه زیرگروه دیگر، سلامت روان و عملکردهای شناختی برتری را نشان دادند.
کارشناسان این دانشگاه همچنین این مسئله را مطرح کردند که عوامل ژنتیکی نیز ممکن است در ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز نقش داشته باشند.