آنطور که برخی مورخان از جمله نصرالله حدادی اشاره کرده‌اند، مصرف انواع مختلف آجیل از دیرباز در میان ایرانیان رواج داشته است اما تخمۀ آفتابگردان یکی از این آجیل‌های قدیمی نبوده است.   تخمۀ آفتابگردان در زمان قاجار و بعد از آشنایی ایرانیان با تنقلات اروپایی به ایران وارد شد.   خاطره‌ای که ناصرالدین شاه […]

آنطور که برخی مورخان از جمله نصرالله حدادی اشاره کرده‌اند، مصرف انواع مختلف آجیل از دیرباز در میان ایرانیان رواج داشته است اما تخمۀ آفتابگردان یکی از این آجیل‌های قدیمی نبوده است.

 

تخمۀ آفتابگردان در زمان قاجار و بعد از آشنایی ایرانیان با تنقلات اروپایی به ایران وارد شد.

 

خاطره‌ای که ناصرالدین شاه در سفر دوم فرنگستان نقل کرده است، نشان‌دهندۀ ناآشنایی او در آن دوره با این آجیل محبوب است. این خاطره مربوط به حضور او در منطقۀ قفقاز روسیه است: در همه جای مملکت روسیه گل آفتابگردان زیاد می‌کارند، معلوم شد که تخم او را همۀ رعیت‌ها و بخصوص زن‌ها متصل در دهن با دندان شکسته و می‌خورند؛ اسم این گل در فرانسه Le Tournesol نوشته می‌شود.

فرادید

+