سکونت ۴۰تا ۸۰هزار ساله انسان‌ها در تهران رمزگشایی شد
سکونت ۴۰تا ۸۰هزار ساله انسان‌ها در تهران رمزگشایی شد

اطلاعات نوشت: مرتضی حصاری گفت: در بازدید هفته گذشته از تپه اصلی قمی‌آباد که در جنوب روستای قمی‌آباد شهرستان ری قرار دارد، ابزارهای سنگی‌ دوره پارینه سنگی را مشاهده کردیم به همین منظور از فریدون بیگلری باستان شناس و رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران درخواست کردیم از محوطه قمی‌آباد  بازدید میدانی داشته باشند. […]

- سکونت ۴۰تا ۸۰هزار ساله انسان‌ها در تهران رمزگشایی شد

اطلاعات نوشت: مرتضی حصاری گفت: در بازدید هفته گذشته از تپه اصلی قمی‌آباد که در جنوب روستای قمی‌آباد شهرستان ری قرار دارد، ابزارهای سنگی‌ دوره پارینه سنگی را مشاهده کردیم به همین منظور از فریدون بیگلری باستان شناس و رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران درخواست کردیم از محوطه قمی‌آباد  بازدید میدانی داشته باشند.

در این بازدید یافته‌های به‌دست‌آمده مورد تایید این متخصص سنگ قرار گرفت که اتفاق بزرگی برای تاریخ استان تهران است.

در این خصوص فریدون بیگلری، رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران گفت: ما پیش از این درباره دوران پارینه سنگی در استان تهران اطلاعات خیلی کمی داشتیم که محدود به تعدادی تک‌یافته از این دوره بود، اما در تپه‌های طبیعی قمی آباد با یک  پراکنش بسیار وسیع از دست‌ساخته‌های سنگی مواجه هستیم.

رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران گفت: در بازدید اخیر نمونه‌هایی از سنگ مادر، تولیدات سنگ مادر و دیگر قطعات مرتبط با تراش و تولید ابزار سنگی را در سطح تپه‌های قمی‌آباد مشاهده کردیم.

او در ادامه گفت: سطح این تپه‌ها رسوبی پوشیده از قطعات سنگ چخماق، آذرین و دیگر سنگ‌های قابل تراش است که در دوران پارینه سنگی میانه محل تراش سنگ و ساخت ابزار سنگی بوده است.

بیگلری در پایان افزود: با توجه به این یافته‌های جدید تاریخ سکونت انسان در تهران ده ها هزار سال عقب رفته و به بیش از ۴۰هزار سال قبل و حتی شاید تا حدود ۸۰هزار سال قبل برسد. بقایای استخوانی انسانهای این دوره که در چند غار یافت شده اند  نشان می دهد که انسان‌های نئاندرتال در دوره پارینه‌سنگی میانه در بخش‌هایی از ایران می‌زیستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر نیازمند انجام پژوهش بیشتر در این مکان هستیم.

منبع: اطلاعات انلاین