به گزارش زیرنویس ، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت فلسطین گفت: برخی از اعضا استدلال کرده اند که اقدامات موقتی که به دستور دادگاه لاهه صادر شده دلیلی برای تغییر مسیر است. اما از بسیاری جهات، […]

به گزارش زیرنویس ، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت فلسطین گفت: برخی از اعضا استدلال کرده اند که اقدامات موقتی که به دستور دادگاه لاهه صادر شده دلیلی برای تغییر مسیر است. اما از بسیاری جهات، اقدامات دادگاه مجدداً چارچوبی را که ما ایجاد کردیم، تأیید کرد.

گرینفیلد ادعا کرد: این تصمیم دادگاه لاهه با دیدگاه آمریکا مبنی بر اینکه اسرائیل حق دارد مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه اقدام کند، مطابقت دارد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین مدعی شد که آمریکا برای تسهیل ارسال کمک‌های بیشتر به غزه تلاش می‌کند و گزارش ها پیرامون مانع تراشی مداوم اسرائیل برای ارسال کمک‌های سازمان ملل به غزه را رد کرد.

نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین مدعی شد: تصمیم توقف کمک مالی به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تنبیهی نیست، بلکه فقط یک هشدار است

اظهارات سفیر آمریکا در حالی است که مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره بررسی وضعیت فلسطین گفت: می خواهم بار دیگر تأکید کنم که برای افرادی که از غزه آواره شده اند، باید حق بازگشت داوطلبانه مطابق با قوانین بین المللی را داشته باشند.کمک های بشردوستانه باید از طریق چندین نقطه، از جمله مصر و اسرائیل، وارد غزه شود.

گریفیتس تصریح کرد: ما همچنان با مخالفت مکرر ورود اقلام بسیار مورد نیاز به غزه توسط اسرائیل مواجه هستیم و این مخالفت ها به دلایل نامشخص و متناقض است. ما همچنین باید به غیرنظامیان نیازمند در سراسر غزه دسترسی داشته باشیم.

فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز   ۶ بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ اعلام کرد: مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حملات هفتم اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده اند و تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.

این مقام ارشد سازمان ملل متحد  در بیانیه ای گفت که «فورا» قراردادهای کازیرنویسنی را که گفته می شود در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می کند.

تاکنون آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی کمک‌های مالی خود را به آنروا به دلیل اتهامات اسرائیل علیه ۱۲ کارمند این آژانس وابسته به سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی به حالت تعلیق درآورده‌اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، شمار شهدا به ۲۶ هزار و ۷۵۱ نفر و شمار مجروحان فلسطینی به ۶۵ هزار و ۶۳۶ نفر رسیده است.

منبع : ایرنا

منبع خبر: رکنـا