حال خوب ساختنی است پس حالت را خوب کن
حال خوب ساختنی است پس حالت را خوب کن

گروه زندگی: پای درد و دل بعضی‌ها که می‌نشنیم از یکنواختی زندگی‌شان گله دارند و احساس می‌کنند روزها برایشان تکراری و خسته کننده شده؛ درباره خودشان می‌گویند: «از زندگی‌ام دلزده شده‌ام و نمی‌دانم چه کار کنم؟ حتی دیگر حوصله همسر و بچه‌هایم را ندارم.» کمی احساس بی‌حوصلگی در طول روز شاید طبیعی باشد، اما در […]

گروه زندگی: پای درد و دل بعضی‌ها که می‌نشنیم از یکنواختی زندگی‌شان گله دارند و احساس می‌کنند روزها برایشان تکراری و خسته کننده شده؛ درباره خودشان می‌گویند: «از زندگی‌ام دلزده شده‌ام و نمی‌دانم چه کار کنم؟ حتی دیگر حوصله همسر و بچه‌هایم را ندارم.»

کمی احساس بی‌حوصلگی در طول روز شاید طبیعی باشد، اما در دراز مدت می‌تواند زمینه ساز افسردگی‌ در افراد شود. در مورد راهکار‌های این مسئله دکتر زهرا توکلی روانشناس و روان درمانگر می‌گوید:

 

- حال خوب ساختنی است پس حالت را خوب کن

*خانم‌ها حواستان به هورمون‌ها و مزاجتان باشد

اولین نکته‌ای که در مورد بی‌حوصلگی در خانم‌ها اهمیت دارد بحث هورمونی در آن‌ها است. بالا و پایین رفتن هورمون‌ها  خصوصا هورمون‌های جنسی عامل تغییرات خلق وخو در آنها می‌شود. معمولا” اوج این مسئله در روزهای نزدیک به سیکل ماهانه دیده می‌شود.

مورد بعدی که تاثیرگذار است تغییرات مزاجی است. بانوان ممکن است بعد از زایمان دچار تغییرات مزاجی شوند، مثلا خانمی قبلا مزاج خشکی داشته و بعد از زایمان دچار مزاج گرم و خشک شود یا حتی دچار یک سری تعارضات زناشویی با همسرشان، یا برخی کم توجهی‌ها از طرف همسر یا خانواده همسر شوند.

*مشکلاتی که در طول زندگی داشته‌ایم بی‌تاثیر نیست

عامل مهم دیگر مشکلات فردی و شخصی است. ممکن است  بعضی افراد در طول زندگیشان به خصوص در دوران کودکی با مشکلاتی مثل اختلافات خانوادگی و…درگیر بوده اند که اکنون در شخصیتشان تاثیر منفی گذاشته است.

*ارتباطات خود را با دیگران بهتر کنید

 بعضی از افراد ممکن است در تعامل  با دیگران دچار مشکل باشند و این سبب شود احساس تنهایی کنند. اینکه بخواهند همه افراد مثل آنها‌ فکر کند یا رفتارشان مطابق سلیقه آنها باشد باعث می شود از اطرافیانشان دور شوند. این دور شدن از دیگران به خصوص نزدیکان عاملی می شود برای تنهاتر شدن و رسیدن به یک حال بد .

*راهکار‌هایی که باعث حال خوبمان می‌شود

توکلی در توضیح راهکار‌هایی که باعث حال خوب می‌شود چنین می‌گوید:

در قدم اول افراد ذهنشان را تصفیه کنند و افکار مثبت داشته باشند. تصور این که من چقدر بی‌حوصله، بدشانس و… هستم خود باعث کلافگی در آن‌ها می‌شود.

از بی‌برنامگی فرار کنند. بیکاری مادر همه آسیب ها است. ذهنشان را به یادگیری مهارت جدید آماده کنند. برای خود اهداف واقع بینانه تعیین کنند. برای تغییر نیاز به گام‌های تدریجی اما پیوسته است. از قدیم گفته‌اند سنگ بزرگ نشانه نزدن است. برای اهداف بزرگ گام‌های کوچک و قابل دست‌یابی تعیین کنند.

در مکان‌های عمومی مثل موزه‌ها و نمایشگاه‌ها شرکت کنند تا ارتباطشان با افراد جامعه قطع نشود.

ورزش کنند. ذهن سالم در بدن سالم قرار دارد، حضور در محیط خارج از خانه و طبیعت برای سلامت روح و جسم افراد مفید است. برای شروع قدم زدن گزینه خوبی است.

به ازای هر تغییر، از خود قدردانی کنند. ارزش یک کورسوی امید در ظلمات را بدانند و قدردان یک گام هرچند کوچک باشند و آن را کم ارزش ندانند. گاهی یک آفرین از سمت منتقد درونی از هدایای گرانبهای نزدیکان، دلنشین‌تر است.

و در آخر پیوند خود را با قدرت نامتناهی احیا کنند. در دریای ناامیدی تنها قادر مطلق یاری رسان است. پیوند مجدد با خداوند مهربان به زندگی بی‌روح، رنگ و لعاب تازه‌ای می‌بخشد.

پایان پیام/





منبع: فارس