شرط استخدام زنان در این کارگاه چیست؟
شرط استخدام زنان در این کارگاه چیست؟

گروه زندگی: شرط استخدام زنان در این ۹۵ کارگاه چند خط است: زن باشی اما نان‌آور خانه و سرپرست خانوار، زن باشی اما زندانی و با رای باز، آزاد! زن باشی اما بهبود یافته از اعتیاد و ناامید از درآوردن یک لقمه نان حلال. در کارگاه‌های کارآفرینی کوثر به روی زنان آسیب دیده و سرپرست […]

گروه زندگی: شرط استخدام زنان در این ۹۵ کارگاه چند خط است: زن باشی اما نان‌آور خانه و سرپرست خانوار، زن باشی اما زندانی و با رای باز، آزاد! زن باشی اما بهبود یافته از اعتیاد و ناامید از درآوردن یک لقمه نان حلال. در کارگاه‌های کارآفرینی کوثر به روی زنان آسیب دیده و سرپرست خانوار شش طاق باز است.

فقط کافیست دستی در خیاطی داشته باشی. نداشته باشی هم اول یادت می‌دهند و بعد هم یک نقطه امن این روزگار در کنار زنانی از جنس خودت می‌شود آرامشی مستدام برای ادامه راه.

*۵هزار دست لباس خدمت شما!

به گفته مسئولان، امروز بیش از ۲هزار زن سرپرست خانوار و زن آسیب دیده در کارگاه‌های کارآفرینی کوثر شهرتهران مشغول به کارند.از شرق و غرب تا جنوبی‌ترین نقطه تهران. این عدد ۲هزار وقتی قدر و قیمت پیدا می‌کند که فقط پای حرف‌های این زنان بنشینی.

جمعی از  بانوان کارآفرین مراکز کوثر را در مراسمی می‌بینیم که برگزار شده بود برای ارائه دسترنج همین زنان. قرار بود هنر دست زنان سرپرست خانوار و آسیب دیده مراکز کوثر قواره تن ۵ هزار نیروی حریم بان و شهربان شهرتهران شود؛ لباس‌هایی یک دست و تمیز.

- شرط استخدام زنان در این کارگاه چیست؟
فعالیت ۹۵ مرکز کارآفرینی و اشتغال زایی کوثر در شهر تهران

*خیالتان راحت همیشه دستتان پر است

در مراسم از صحبت‌های مسئولان دستگیرمان شد که زنان شاغل مراکز کارآفرینی و کارگاه‌های خیاطی کوثر همیشه دست‌شان پر کار است و خیالشان راحت است که با یک تصمیم منطقی و قرار و مدار میان مسئولان، امنیت شغلی‌شان محفوظ می‌ماند. چطور و چرایش را که از مسئول اداره کل امور بانوان شهرداری تهران پرسیدیم، مریم اردبیلی گفت:

«شهرداری تهران به عنوان یک سازمان بزرگ خدماتی، مجموعه زیادی از نیازمندی‌ها را در سازمان‌ها و شرکت‌های خودش دارد که با توجه به کارآفرینی اجتماعی و با توجه به ظرفیت مراکز توانمندسازی کوثر، قرار شده که از این ظرفیت‌ برای تامین نیاز سازمان‏ها و ادارات، استفاده کنیم. مثلا طی قراردادی لباس حریم بان‌ها وشهربان‌ها را زنان کارآفرین آماده کردند.

 این اتفاق یک تیر است و دو نشان. ما خیالمان راحت می‌شود که زنان سرپرست خانوار و آسیب دیده دست‌شان خالی نمی‌ماندو می‌توانیم ظرفیت اشتغال را افزایش دهیم و از طرف دیگر همین یک قلم که قرارداد دوخت ۵هزار دست لباس نیروهای حریم بان بوده صرفه جویی چندمیلیاردی را به دنبال داشته است.»

*خیاط کارآفرین

در مراسم تحویل هنر دست بانوان قوی این سرزمین، چند نفری از این خانم‌ها آمده بودند و یکی از بانوان کارآفرین در حاشیه مراسم برایم از چند و چون این اتفاق خوب روایت کرد. گفت اسم و رسمم را نیاورید، اما سرگذشتم را بنویسید. دو گوش شنوا شدم برای شنیدن قصه زندگی‌اش؛« زندگی روی خوشی به من نشان نداد و ۱۵ سال قبل از همسرم جدا شدم و با سه بچه شدم سرپرست خانوار. خیاطی بلد بودم اما دست و پا شکسته. شخصی دوزی می‌کردم برای در و همسایه اما کم بود و کفاف هزینه‌های زندگی‌ام را نمی‌داد. کرایه خانه. خرج و مخارج سه بچه که با بی‌مسئولیتی و اعتیاد پدر بچه‌ها صفرتا صدش افتاده بود گردن من.

اما خدا برایم ساخت و خیلی اتفاقی با مرکز کارآفرینی کوثر جنوب غرب تهران که زیر مجموعه شهرداری تهران است آشنا شدم. همسایه‌مان گفت تو که خیاطی بلدی برو خودت را معرفی کن. رفتم و فرم پر کردم و خلاصه بعد از مدت کوتاهی شدم خیاط. بعد از چند سال که چم و خم کار حسابی دستم آمد و خیاط ماهری شده بودم، مسئولیت یکی از خانه‌های کوثر را به من دادند و با همه توان تلاش کردم چراغ کارگاه را با همراهی زنانی از جنس خودم روشن نگه دارم.»

- شرط استخدام زنان در این کارگاه چیست؟
بیش از ۱۰۰ زن زندانی با رای باز در کارگاه های کوثر مشغول به کار هستند

* با رای باز کارآفرین شدم

خدا می‌داند چک برگشتی و ورشکستگی و بدهی بالا آوردن برای یک زن چقدر سنگین و آزاردهنده است و بدتر از آن وقتی این ورشکستگی پای یک زن را به چهاردیواری زندان باز کند. اگر سرپرست خانوار هم باشی و سهمت بشود زندان که دیگر هیچ.

اما در همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد و خدا برایت می‌سازد. این روزها بسیاری از زنان زندانی با رای باز در کارگاه‌های کارآفرینی کوثر مشغول کار هستند. این را یکی دیگر از بانوان حاضر در مراسم گفت که خودش هم سرپرست خانوار بود و چند نفر از این خانم‌های زندانی با رای باز در کارگاهش مشغول به کار هستند.

از مسئول کل امور بانوان شهرداری تهران ماجرای اشتغال زنان زندانی رای باز را که پرسیدیم گفت:«انجمن حمایت زندانیان، ندامتگاه زنان و اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با موضوع آموزش و ایجاد اشتغال برای زندانیان واجد شرایط تفاهم نامه‌ای را امضا کردند که بر اساس آن تعدادی از زنان زندانی در مراکز کوثر مشغول به کار شوند. زندانیانی که به تشخیص مقام قضایی مشمول ارفاق قانونی می‌شوند و آزاد هستند که به این افراد زندانیان رأی باز گفته می‌شود و اغلب آنها با توجه به شرایط خانواده و با هدف حمایت از خانواده، آزاد و مشغول کار هستند.»

- شرط استخدام زنان در این کارگاه چیست؟
نمایی از یکی از مراکز کوثر ویژه زنان سرپرست خانوار و زنان آسیب دیده

*عزت و امنیت و آرامش برای زنان سرپرست خانوار

زنان در این کارگاه‌ها با همه سختی‌هایی که پشت سر گذاشتند و با همه بالا و پایین‌هایی که در زندگی با آن مواجه هستند، آرامش دارند. دل می‌دهند به دل هم برای ساختن حال خوب. این را همان خانم سرپرست خانواری می‌گفت که حالا کارآفرین شده است.می گفت زنان سرپرست خانوار و آسیب دیده در این کارگاه‌ها عزت و امنیت دارند. بیمه می‌شوند. البته اردبیلی مسئول اداره امور بانوان از سر و سامان دادن مراکز کارآفرینی کوثر خبرهای خوبی داد:«ما علاوه بر توسعه کمی و افزایش تعداد مراکز کوثر، این مجموعه‌ها را بازنگری کردیم. به اکثر این بانوان حقوق زیر قانون کار تعلق می‌گرفت و یا بیمه نمی‌شدند که این رویه اصلاح شد و الان حداقل کف حقوق قانون کار در آن اجرا می‌شود و تعداد ظرفیت‌های شغلی هم افزایش پیدا کرده است.»

یک دست لباس نمونه‌کاری که بانوی کارآفرین سرپرست خانوار همراه خودش آورده بود، همان جا تایید را از مسئولان گرفت تا بانی یک قرارداد و روزی حلال باشد برای صدها بانوی خیاط سرپرست خانوار و آسیب دیده.

پایان پیام/





منبع: فارس