به گزارش زیرنویس ازقزوین؛ جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان قزوین با حضور عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، سمیه اسمعیلی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین و جمعی از مسئولان استان برگزار شد. در این جلسه، اسمعیلی به تشریح گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در ترویج فرهنگ […]

به گزارش زیرنویس ازقزوین؛ جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان قزوین با حضور عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، سمیه اسمعیلی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین و جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

در این جلسه، اسمعیلی به تشریح گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و یک درصد بند «و» تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ پرداخت.

وی افزود: :دیدار مسئولان و کازیرنویسن با ۶ هزار و ۷۲۲ نفر از جامعه ایثارگران استان قزوین صورت گرفته که از این آمار ۴ هزار و ۴۶۲ مورد توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران و ۲ هزار و ۲۶۰ مورد توسط دستگاه‌های اجرایی انجام شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین ضمن تشریح عملکرد یک ساله بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: اجرای طرح سپاس دیدار با خانواده‌های شهدا و ایثارگران از مهمترین برنامه‌های این نهاد است که دیدار با ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از این قشر معظم جامعه طی سال جاری در دستور کار قرار گرفت.

اسمعیلی افزود: تاکنون از آمار یاد شده، دیدار مسئولان و کازیرنویسن با ۶ هزار و ۷۲۲ نفر از جامعه ایثارگران استان قزوین صورت گرفته که از این آمار ۴ هزار و ۴۶۲ مورد توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین و ۲ هزار و ۲۶۰ مورد توسط دستگاه‌های اجرایی انجام شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: از ۶ هزار و ۷۲۲ دیدار انجام شده، ۲ هزار و ۵۱۷ مورد والدین، فرزندان و همسران شهدا، ۲ هزار و ۴۳ مورد جانبازان بالای ۲۵ درصد و ۲ هزار و یکصد ۶۲ مورد جانبازان زیر ۲۵ درصد بوده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: بنیاد ۳۹ برنامه شاخص فرهنگی در سطح استان قزوین طی سال جاری با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار کرده و توانسته حضور پرشور جوانان را در این برنامه‌ها داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین تهیه ۵ سری نمایشگاهی شهدا، ۵۴۰ مورد جمع‌آوری خاطره‌نگاری جانبازان و آزادگان، تولید ۴ مورد سرود، تهیه یک مورد مستند کوتاه، تهیه ۲ مورد تئاتر صحنه‌ای و خیابانی و ۴ مورد کتب تالیف شده و در حال تالیف از دیگر اقدامات محتوایی فرهنگی بنیاد در سال جاری بوده است.

اسمعیلی همچنین مطالبی پیرامون برگزاری مسابقات قرآنی، یادواره‌های شهدا، اجرای برنامه‌های ترویجی با هدف شناساندن سیره و منش شهیدان به جوانان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیان کرد.

این مقام مسئول در ادامه، پیشنهادهای بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین پیرامون اجرای برنامه‌های ترویجی در سال آینده را ارائه کرد.

وی همچنین به تشریح برنامه‌های ترویجی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین که به مناسبت روز بزرگداشت شهدا پیش‌بینی شده است، پرداخت.

گفتنی است در این جلسه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین و جمعی از مسئولان استان قزوین مطالبی پیرامون اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیان کردند.

رونمایی از «هوای سرد تیرماه»

photo_2024-02-27_12-17-42

کتاب «هوای سرد تیرماه»، خاطرات شهید «صفرعلی یوسفی» از زبان همسر این شهید بزرگوار است که سال جاری در یکصد و ۵۴ صفحه به چاپ رسیده است.

کتاب «هوای سرد تیرماه»، خاطرات شهید «صفرعلی یوسفی» از زبان رفایت مومنی همسر این شهید بزرگوار است که سال جاری در یکصد و ۵۴ صفحه، یک هزار تیراژ و توسط ناشر شاهد به چاپ رسیده است.

کتاب فوق به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین و با مشارکت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین مهیا شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «هوای سرد تیرماه، روایتگر زندگی دختری است روستایی، که در سن ۲۲ سالگی در پی دل دادن به مردی که عضو گارد شاهنشاهی بود، از موطن خودش دست کشید، بار سفر بست و در پی خوشبختی به شهر بزرگ تهران آمد. این دومین باری بود که شهر را می‌دید؛ اما این بار حضورش در شهر موقتی نبود؛ قرار بود تا همیشه ادامه داشته باشد.

زندگی شهری برای او پُر بود از هیجانات و اتفاقات جدید و گا‌ها پردردسر. اما سازش او با مسائل دور و برش همه را انگشت به دهان کرده بود. زندگی دونفره‌شان در کمتر از چهار سال به یک زندگی پنج نفره تبدیل شد. سه دختر که به زعم پدرشان، باب بهشت را به رویشان باز کرده بودند. اما دست تقدیر نگذاشت زندگی شش نفره را کنار هم تجربه کنند. فرزند چهارمش را باردار بود که عشقش به سمت بهشت بال و پر گشود.

در تمام سال‌هایی که همسرش در جبهه‌های غرب و جنوب در حال مجاهدت بود، این شیرزنِ فداکار نیز تا لحظه آخر پابه‌پای او مقاومت و ایثار کرد تا در ثواب این مجاهدت عظیم شریک باشد و هنوز هم جانفشانی‌های ایشان در زندگی اطرافیان و فرزندانش جاری و ساری است.

قبل و بعد از شهادت همسرش، روزگار سختی را می‌گذراند، اما در برابر سختی‌های زندگی، هرگز خم به ابرو نیاورد تا مبادا از اجر اخروی‌اش کاسته شود و بدین‌سان برای دختران و زنان جوان، اسوه‌ای از صبر و مقاومت شد و ما امروز ایشان را به عنوان یک الگوی کامل زن اسلامی و ایرانی به شما معرفی می‌کنیم …»

همچنین در بخشی از خاطرات شهید صفرعلی یوسفی آمده است: «سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر آزاد شد؛ اما نمی‌دانستم از پیروزی رزمندگان خوشحال باشم یا از بی‌خبریِ صفرعلی ناراحت. سه روز بعد از پایان عملیات بیت‌المقدس، یکی‌یکی همکاران صفرعلی از منطقه برگشتند، اما همچنان از همسرم خبری نبود.

همسر یکی از همکارانش به من گفت برو ارتش و پرس و جو کن ببین چرا دیر کرده. بچه‌ها را آماده کردم و فرستادم تا در محوطه منتظرم باشند. خودم هم لباس پوشیدم. داشتم چادرم را سر می‌کردم که درب خانه باز شد. صدای خنده بچه‌ها را که شنیدم، به سمت در برگشتم. هر دو در آغوش پدرشان بودند.

با خوشحالی گفتم. چه عجب، لبخندی زد و با شوخ طبعی همیشگی‌اش گفت: «جان مش رجب»، خندیدم و به سمتش رفتم. بعد از خوش و بش اولیه به آشپزخانه رفتم تا برایش یک لیوان شربت زعفران خنک بیاورم که با استرس از من پرسید: پس زهره کجاست؟ آخر موقع رفتنش، زهره مریض بود. نگران شده بود که نکند برایش اتفاقی افتاده باشد. تا گفتم «داخل گهواره اش خوابیده» به سمت گهواره رفت و بچه را بیرون آورد و محکم در آغوشش گرفت. تا چند دقیقه بچه را می‌بویید و می‌بوسید …»

لیلابیگدلی/قزوین

منبع خبر: رکنـا