خط قرمز فرزندپروری را رعایت کنید
خط قرمز فرزندپروری را رعایت کنید

شهرزاد عبدیه در یادداشتی در ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات نوشت: برقراری رابطه مناسب و صحیح با فرزندان در هر سنی در تربیت موفقیت آمیز والدین نقش بسیار مهمی دارد و در این بین نه فقط لازم است پدران و مادران  بدانند که چه کارهایی را باید انجام بدهند بلکه بسیار مهم است که نبایدهای ارتباطی […]

- خط قرمز فرزندپروری را رعایت کنید

شهرزاد عبدیه در یادداشتی در ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات نوشت: برقراری رابطه مناسب و صحیح با فرزندان در هر سنی در تربیت موفقیت آمیز والدین نقش بسیار مهمی دارد و در این بین نه فقط لازم است پدران و مادران  بدانند که چه کارهایی را باید انجام بدهند بلکه بسیار مهم است که نبایدهای ارتباطی را هم بشناسند.

نباید های ارتباطی درواقع نکات کلیدی هستند که به ما نشان می  دهند در مسیر فرزندپروری چه رفتارها و سخنانی به برقراری تعامل مثبت ما و فرزندمان صدمه زده و او را هر روز از ما دورتر و دورتر می کنند. 

رابطه در واقع مانند جاده ای دوطرفه، غیرقابل پیش بینی و پویاست که ما فقط توانایی کنترل رفتار و گفتار خودمان را داریم و می توانیم امیدوار باشیم که فرزندمان هم از ما پیروی کند.

در این جاده دوطرفه PMT یا همان آموزش مدیریت رفتار کودکان به والدین به کمک  ما می آید تا مارا در این مسیر پرفراز و نشیب و پر پیچ و خم راهنمایی کرده و به برقراری رابطه موثر و سالم ما و  فرزندانمان کمک کند. همانطور که می دانید تعامل مثبت نخستین گام در PMT است، گامی که سه اصل مهم در آن شامل داشتن زمانی با کیفیت با فرزندان، گفتگوی انعکاسی و محبت فیزیکی است . 

موارد ممنوعه را بشناسیم

بسیار مهم است که والدین بدانند چه رفتارها یا حرف هایی می تواند به رابطه آنها و فرزندشان صدمه بزند، پس بهتر است همین امروز یک قلم و کاغذ بردارید و فهرستی از رفتارها و گفتارهایی که خودتان احساس می کنید آفت های رابطه شما و فرزندتان هستند را یادداشت کنید. ما هم در اینجا به برخی از این نبایدهای کلامی و غیرکلامی مشکل ساز در رابطه شما و فرزندتان اشاره می کنیم.

توهین ، بی احترامی، تحقیر و ناسزاگویی به فرزند یا حتی همسرتان در حضور وی

به جای همه این رفتارهای مخرب بهتر است در مورد مشکلتان صحبت کنید و اگر عصبانیت چنین اجازه ای به شما نمی دهد، از روش های کنترل خشم بهره بگیرید. اولین کاری که می توانید انجام دهید این است که تا ۱۰ بشمارید و بحث را متوقف کنید تا زمانی که آرام شوید.

نداشتن تماس چشمی هنگام صحبت با فرزند

نگاه یکی از مهمترین ابزارها در برقراری ارتباط است و شما با حذف آن نه تنها یکی از کلید های موثر ارتباطی را از دست می دهید بلکه به طور غیر مستقیم به فرزندتان احساس نادیده شدن داده و او را تحقیر می کنید. 

انتقادگری زیاد و غر زدن

 اگر فکر می کنید که با انتقادهای وقت و بی وقت می توانید دلبندتان را به شاهراه موفقیت و خوشبختی هدایت کنید متاسفانه سخت در اشتباه هستید چون این کار نه فقط او را از شما دور می کند بلکه باعث می شود به شما به عنوان یک فرد غرغرو نگاه کند بنابراین دیگر توجهی به صحبت هایتان نخواهد داشت.

قطع کردن صحبت فرزندتان

 با این کار نه فقط به طور غیرمستقیم به او یادآور می شوید که برای حرف هایش اهمیتی قائل نیستید و به نوعی او را به سکوت دعوت می کنید بلکه به او آموزش می دهید که او نیز با دیگران چنین رفتار نادرستی را داشته باشد و رعایت نوبت را جدی نگیرد.  

پیش بینی های منفی درباره آینده اش

 شاید شما بخواهید با چنین پیش بینی هایی او را از عواقب کارهایش آگاه کنید و به نوعی زنگ خطر و هشدار را برایش به صدا درآورید اما باور کنید که این پیش بینی ها نتیجه خوبی به دنبال نخواهد داشت. پیش بینی های منفی نه فقط مشوق او برای تغییر رفتارش نخواهند بود، بلکه او را از شما و مسیر مورد نظرتان دورتر می کنند. 

منبع: اطلاعات انلاین