ماهی قرمز را در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد رها نکنید
ماهی قرمز را در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد رها نکنید

پگاه رستمی، با اشاره به خطرات رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد، گفت: ماهی قرمز جزو گونه‌های مهاجم و غیربومی است و رها کردن آنها در آب‌های آزاد می‌تواند کاهش تنوع گونه‌های بومی در محیط زیست را در پی داشته باشد. رستمی اضافه کرد: ماهی‌های قرمز در واقع جزو گونه‌های مهاجم و پارازیت […]

- ماهی قرمز را در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد رها نکنید

پگاه رستمی، با اشاره به خطرات رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد، گفت: ماهی قرمز جزو گونه‌های مهاجم و غیربومی است و رها کردن آنها در آب‌های آزاد می‌تواند کاهش تنوع گونه‌های بومی در محیط زیست را در پی داشته باشد.

رستمی اضافه کرد: ماهی‌های قرمز در واقع جزو گونه‌های مهاجم و پارازیت به شمار می‌روند و ممکن است با خوردن گونه‌های طبیعی رودخانه‌ها و دیگر منابع آب‌های آزاد، اکوسیستم آب را به هم بزنند.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه قدرت تکثیر ماهی قرمز خیلی زیاد است، گفت: با رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه و دیگر آب‌های آزاد جمعیت ماهی در اثر تکثیر در مدت زمان کمی زیاد شده و حتی ممکن است به گونه غالب رودخانه تبدیل شود که این مسئله می‌تواند خطراتی را متوجه اکوسیستم کند.

وی با بیان اینکه ماهی‌های قرمز مناسب محیط زیست کشور ما نبوده و حضور آنها در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد مخرب است، تصریح کرد: ماهی قرمز در سال‌های گذشته از چین و کشور‌های آسیای شرقی وارد کشور شده، لذا رها سازی آنها در رودخانه‌ها و آب‌های آزاد می‌تواند به محیط زیست آسیب وارد کند.

رستمی با بیان اینکه بهترین محل برای رها کردن ماهی قرمز استخر‌ها و حوضچه‌های داخل پارک‌ها و محیط‌های بسته است، گفت: انتظار می‌رود خانواده‌ها از رها کردن این ماهی‌ها در رودخانه‌ها، سراب‌ها، تالاب‌ها و دیگر آب‌های آزاد صرف نظر کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز خطری برای سلامت افراد ندارد، گفت: نگهداری طولانی‌مدت ماهی قرمز در خانه در صورت رعایت نکات بهداشتی خطری را متوجه سلامت افراد نمی‌کند.

وی با بیان اینکه نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز در تنگ‌های کوچک می‌تواند عمر آنها را کوتاه و مرگ زودتر آنها را سبب شود، از خانواده‌ها خواست برای نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز از تنگ‌های بزرگ و یا آکواریوم استفاده کنند تا اکسیژن کافی برای ادامه حیات در اختیار ماهی قرار بگیرد.

رستمی با بیان اینکه برای نگهداری طولانی مدت آب تنگ ماهی باید هفته‌ای دو بار تعویض شود، گفت: دمای آب هنگام تعویض باید بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد بوده و آب باید خالی از کلر باشد.

رستمی با بیان اینکه دو وعده در روز برای غذا دهی به ماهی قرمز کافی است، گفت: باید میزان غذا به اندازه‌ای باشد که پس از یک تا دو دقیقه به طور کامل مصرف شود و حتما از غذا‌های مخصوص ماهیان آکواریومی استفاده شود.

منبع: ایسنا

+