به گزارش زیرنویس، نشریه پولیتیکو در گزارشی به غیبت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از انظار پس از عملیات تنبیهی جمهوری اسلامی علیه تل‌آویو اشاره کرد و نوشت که بایدن امیدوار است تا با دوری از کانون توجهات، از منطقه تنش‌زدایی شود! پولیتیکو نوشت: پس از آنکه اسرائیل با همکاری آمریکا عمده (!) موشک‌ها و […]

به گزارش زیرنویس، نشریه پولیتیکو در گزارشی به غیبت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از انظار پس از عملیات تنبیهی جمهوری اسلامی علیه تل‌آویو اشاره کرد و نوشت که بایدن امیدوار است تا با دوری از کانون توجهات، از منطقه تنش‌زدایی شود!

پولیتیکو نوشت: پس از آنکه اسرائیل با همکاری آمریکا عمده (!) موشک‌ها و پهپادهای شلیک‌شده از سوی ایران را رهگیری کرد، مشاوران کاخ سفید یکشنبه درباره طرح نطق ملی بایدن بحث کردند.

این در حالی است که ای‌بی‌سی پیش‌تر به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که «پنج موشک بالستیک ایران، به پایگاه هوایی نواتیم اصابت کرد که در پی آن، یک فروند هواپیمای ترابری نظامی سی -۱۳۰، یک باند فرود و چندین انبار خسارت دیده است. همچنین چهار موشک دیگر نیز به پایگاه هوایی «نقب» اصابت کرده و خساراتی به این پایگاه نیز وارد شده است.»

به گفته ۶ مقام آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، هرچند زمان این سخنرانی قابل تغییر است اما هیچ برنامه‌ای برای سخنرانی شتابزده بایدن وجود ندارد. دو تن از این مقامات گفته‌اند که مشاوران کاخ سفید بر این باورند که برگزاری یک رویداد بزرگ همچون نطق تلویزیونی رئیس جمهور درباره شرایط و تحولات خاورمیانه، احتمالاً به تشدید تنش منجر شده و احتمالاً «تهران» را تحریک خواهد کرد. یکی از این مقامات به پولیتیکو گفت: نشاندن رئیس جمهور پشت «میز روزولت»، تنش را تشدید می‌کند و بهتر از آن اجتناب شود.

به نوشته پولیتیکو، چنین رویکردی با عملکرد بایدن در طول جنگ خاورمیانه که پس از عملیات حماس علیه اسرائیل در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، منطبق است؛ هرچند گاهی اوقات این‌طور به نظر می‌رسد که او به‌جای استفاده از قدرت و اختیاراتش برای سروسامان دادن به اوضاع، مسحور تحولات (خاورمیانه) شده است.

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره روابط واشنگتن-تل‌آویو گفته است: نباید بین ما فاصله و اختلاف باشد. ناکامی بایدن در برحذر داشتن ایران از حمله، دلیل این اتفاق است.

پولیتیکو نوشت: بایدن بلافاصله پس از عملیات «طوفان‌الاقصی»، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را در آغوش گرفت و سپس برای سخنرانی پشت میز روزولت قرار گرفت؛ نطقی که به زعم بسیاری یکی از دوآتشه‌ترین سخنرانی‌های او در حمایت از اسرائیل از زمان روی کار آمدن بود. اما از آن پس، او تا حد زیادی از ورود به تنش خودداری و به‌رغم اعلام حمایت از اسرائیل، در محافل خصوصی از رفتار تل‌آویو در جنگ انتقاد کرده است.

این روزنامه آمریکایی افزود: حمله اخیر ایران شرایط را بیش از پیش پیچیده کرد و بایدن به گفته مشاورانش، حالا روی پیدا کردن راه‌حلی دیپلماتیک است تا علاوه بر مهار پاسخ گسترده‌تر اسرائیل، ایران را نیز برای همکاری با متحدان، زیر نظر داشته باشد.

پولیتیکو همچنین اضافه کرد یکی از مقامات ارشد دولت بایدن پیش‌تر اعلام کرده است که «اسرائیلی‌ها گفته‌اند به‌دنبال تشدید چشمگیر تنش با ایران نیستند.» این مقام که به شرط حفظ هویت حاضر به گفت‌وگو با پولیتیکو شد، در پاسخ به اینکه آیا آمریکا از اسرائیل خواسته تا پاسخ ندهد، گفت که تصمیم عدم تشدید تنش با ایران را خود اسرائیلی‌ها گرفته‌اند.

منبع: مـهر