زبان روسی و چینی و ۴ کشور دیگر به مدارس می‌آید
زبان روسی و چینی و ۴ کشور دیگر به مدارس می‌آید

اطلاعات نوشت: رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: مدارس می‌توانند علاوه‌بر آموزش زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبان‌های فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام کنند.  به گفته وی، دانش آموزان در انتخاب زبان خارجی قابل آموزش مختارند. خبرنگار ما از وزیر آموزش و پرورش پرسید، آیا […]

- زبان روسی و چینی و ۴ کشور دیگر به مدارس می‌آید

اطلاعات نوشت: رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: مدارس می‌توانند علاوه‌بر آموزش زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبان‌های فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام کنند.

 به گفته وی، دانش آموزان در انتخاب زبان خارجی قابل آموزش مختارند.

خبرنگار ما از وزیر آموزش و پرورش پرسید، آیا عربی هم جزو زبان های خارجی در دروس تحصیلی محسوب می شود که صحرایی پاسخ داد: خیر، طبق قانون، عربی زبان خارجی نیست و آموزش آن برای همه اجباری است.

وزیر آموزش و پروش در پاسخ به سئوال بعدی خبرنگار اطلاعات درباره تغییر برنامه آموزشی برخی استان‌ها برای سال جدید گفت: ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست‌بوم هر استان امکان تغییر داشته باشد و امکان‌سنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته و امیدواریم این موضوع به زودی به ثمر برسد.

وی همچنین از تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خبر داد و تصریح کرد: بر این اساس تا ۵ سال آینده هزار هنرستان جدید ساخته می‌شود و ۸۰۰ هنرستان هم با تبدیل کاربری ایجاد می‌شوند.

صحرایی گفت: در نشست اخیر هیات دولت نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد. این سند پس از ۱۲ سال به تصویب هیات وزیران رسید. این سند ائتلافی برای اعتلای تعلیم و تربیت را نشانه‌گیری کرده و تصویب آن نشان داد که در دولت موضوع مهارت آموزی به عنوان زیرساخت اصلی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها باید دنبال شود.

وی ادامه داد: در همین راستا آیین‌نامه تربیت کودکی در دستور کار دولت قرار گرفته و به‌زودی دو آیین‌نامه دیگر هم به دولت خواهد آمد. نخست آیین‌نامه انسداد مبادی بی‌سوادی و توسعه سواد خواندن در کشور و دیگری برنامه ملی اوقات فراغت است .

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سند تحول بنیادین اجرایی نخواهد شد مگر با ائتلاف همه دستگاه‌های وابسته به دولت و وزارتخانه‌ها، تصریح کرد:یکی از کارهایی که این آیین‌نامه کرده این است که ۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول باید به نفع مهارت آموزی تغییر پیدا کند. موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است، در قالب یک طرح اعلام شده و کمیسیون آموزش این را تصویب کرده و اکنون در نوبت طرح در صحن مجلس شورای اسلامی است.

وی درباره پرداخت هزینه‌ کلاس‌های فوق‌العاده قبول شدگان آزمون آموزش و پرورش در سال گذشته گفت: اگر قانونی در مجلس است که گفته این موضوع غیرقانونی است، همان قانون مبنا است. ما چنین قانونی را نداریم که گرفتن هزینه‌ مهارت‌آموزی غیرقانونی است. این مصوبه هیات امنای دانشگاه است و مصوبات هیات امنا در چارچوب ضوابط هیات امناها لازم‌الاجرا هستند اینکه سال‌های گذشته این هزینه را نمی‌گرفتند به این معنا نیست که امسال که گرفته‌اند، غیرقانونی است.

منبع: اطلاعات انلاین