ماجرای جنجالی حضور آرین طباطبایی؛ دختر ایرانی در کاخ سفید
ماجرای جنجالی حضور آرین طباطبایی؛ دختر ایرانی در کاخ سفید

بعد از اجرای قرارداد تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا، بازار شایعات درباره ادامه مذاکرات دو کشور داغ شده است. آرین طباطبایی، پژوهشگر بین‌الملل و حوزه علوم سیاسی که اکنون در سمت رییس دفتر معاون وزیر دفاع آمریکا فعالیت می‌کند، اکنون سوژه داغ کاربران در فضای مجازی است.

  آرین طباطبایی کیست؟

 آرین طباطبایی دختر سیدجواد طباطباییِ مشهور (متفکر و خالق نظریه ایرانشهری) که یکباره در سال ۱۴۰۰ در تیم مذاکرات برجامی ایران و آمریکا حضور داشت و به علت برخی اختلاف نظرها از آنان جدا شد.شایعات عجیبی هم در این رابطه منتشر شده که حاکی از رابطه او با برخی سیاسیون ایرانی است که البته این اخبار بیشتر در بین مخالفان جمهوری اسلامی رواج دارد.

آرین طباطبایی ماجرای جنجالی حضور آرین طباطبایی ؛ دختر ایرانی در کاخ سفید

روز گذشته بود که امواج مدیا به نقل از چند منبع آگاه نوشت که رهبر ایران، به مذاکره‌کنندگان هسته‌ای اجازه دادند مستقیم با آمریکا مذاکره کنند. در همین رابطه اعلام شد علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه آماده است تا هفته‌های آینده در عمان با برت مک‌گرک، هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا دیدار کند. در واکنش به این ادعا وزارت خارجه ایران، دیدار مستقیم با مقامات آمریکایی را تکذیب کرد. البته در این بین ژاپن هم دست به کار شده و طرحی برای احیای مذاکرات هسته‌ای ارائه کرده است.

اما نکته‌ای که در فضای توئیتر فارسی از دید کاربران دور نمانده، بحث درباره حضور یک زن ایرانی در بین مشاوران ارشد تصمیم‌گیری در سیاست خارجی آمریکا است.

حساسیت حضور یک ایرانی در بین مقامات ارشد آمریکایی به جایی رسیده که رییس کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا و رییس کمیته فرعی اطلاعات نظامی این مجلس در نامه‌ به وزیر دفاع ایالات‌متحده حضور آرین طباطبایی در سمت رییس دفتر معاون وزیر دفاع آمریکا را به دلیل رابطه نزدیک او با جمهوری اسلامی و عضویتش در طرح کارشناسان ایران بسیار هشداردهنده خواندند.

این دو عضو مجلس نمایندگان آمریکا از لوید آستین، وزیر دفاع، خواستند تا ۱۱ مهر به پرسش‌هایی از جمله چگونگی تایید صلاحیت و ارائه دسترسی امنیتی به آرین طباطبایی و آگاهی احتمالی پنتاگون از ارتباطات او با حکومت ایران توضیح دهد.

کاربران فضای مجازی درباره این سیاستمدار نظرات متفاوتی داشتند. برخی‌ها که بیشتر مخالفان حکومت هستند نسبت به نقش او در تحولات دیپلماتیک نظر منفی داشتند و او با هوشنگ امیراحمدی (تحلیلگر سیاسی) مقایسه کردند، اما گروهی هم از اقدامات او حمایت کرده و احیای برجام را برای بقای ایران لازم دانستند.

سرانجام این مذاکرات که دو دهه است معیشت مردم ایران به آن گره خورده چه خواهد شد…آرین طباطبایی متولد سال دهه چهل و دانش‌آموخته کینگز کالج لندن و فرزند سید جواد طباطبایی، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه فلسفه، تاریخ و سیاست است.

او دارنده مدرک دکتری تخصصی در رشته مطالعات جنگ از دانشگاه «کینگز کالج لندن» است و به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و انگلیسی صحبت می‌کند.

سوابق سیاسی و شغل

طباطبایی، محقق علوم سیاسی و مدیر گروه و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه جرج تاون آمریکاست و سابقه فعالیت در برنامه امنیت بین‌المللی و پروژه مدیریت اتم در مرکز بلفر دانشگاه هاروارد را نیز در کارنامه دارد.

او در حال حاضر عضو سازمانی به نام «ائتلاف تضمین دموکراسی» است که در سال ۲۰۱۷ برای مقابله با تلاش‌های ادعایی روسیه جهت «تضعیف نهادهای دموکراتیک» در آمریکا و اروپا تشکیل شد.

او قرار است به عنوان مشاور ارشد معاونت کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا فعالیت خواهد کرد.

او همچنین مولف کتاب «نه فتح، نه شکست» درباره استراتژی امنیت ملی جمهوری اسلامی است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد.

مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکا در امور تسلیحاتی و امنیتی دولت بایدن

به گزارش زیرنویس، وزارت خارجه آمریکا، آرین طباطبایی از تحلیلگران مسائل ایران در آمریکا را به عنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بین‌الملل منصوب کرده ، سمتی که احتمالا با توجه به حوزه تخصصی او و همچنین مرتبط بودن به موضوعات هسته‌ای و تسلیحاتی در مسائل مربوط به ایران نقش پررنگی ایفا خواهد کرد.

طباطبایی در حساب کاربری خود در توئیتر از پیوستن به دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و معاون او، «کاملا هریس» ابراز خرسندی کرده است.

سید جواد طباطبایی متولد ۲۳ آذر ۱۳۲۴، تبریز استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی در زمینهٔ فلسفه، تاریخ و سیاست است. او عضو پیشین هیئت علمی و معاون پژوهشی دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است.

وی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ مشغول تدریس در مؤسسۀ مطالعات سیاسی-اقتصادی «پرسش» بوده‌است. طباطبایی مدیر گروه فلسفهٔ مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی نیز بوده است.

مواضع آرین طباطبایی درباره ایران

او دیدگاه‌هایش درباره ایران را در سخنرانی‌ها و مقاله‌های مختلف ابراز کرده و در میان دموکرات‌ها از جریان‌های تندرو در قبال ایران به شمار می‌رود. این پژوهشگر حوزه جنگ عموما مواضع تندی نسبت به ایران داشته و برخلاف دیگر کسانی که در دستگاه سیاست خارجی دولت بایدن حضور دارند، مواضع او بیشتر به جمهوری‌خواهان نزدیک بوده

آرین در مقاله‌ای که ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰ روی وب‌سایت ائتلاف تضمین دموکراسی قرار گرفته می‌نویسد دولت دونالد ترامپ نتوانسته هدفش در خصوص رسیدن به توافق بهتر با ایران بعد از خروج از برجام را عملی کند.

در حالی که منابع خبری از مذاکرات فشرده ایران و طرف های غربی برای احیای برجام خبر می دهند هیات آمریکایی یک خانم با تبار ایرانی را به تیم مذاکراتی خود اضافه کرد. این خانم آرین طباطبایی نام دارد.

«آرین طباطبایی»، از تحلیلگران مسائل ایران در آمریکا بهمن سال قبل به عنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بین‌الملل منصوب شد.

منبع:عرشه ا نلاین