به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله جلالی، شب گذشته در جمع خبرنگاران و فرماندهان و معتمدان پایگاه‌ها و قرارگاه‌های محله اسلامی حوزه مقاومت بسیج فتح در حسینیه سید گلسرخ یزد با بیان اینکه تشکیل محلات اسلامی در محدوده پایگاه‌های بسیج از سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد، اظهار کرد: این طرح در محدوده حوزه مقاومت بسیج فتح […]

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله جلالی، شب گذشته در جمع خبرنگاران و فرماندهان و معتمدان پایگاه‌ها و قرارگاه‌های محله اسلامی حوزه مقاومت بسیج فتح در حسینیه سید گلسرخ یزد با بیان اینکه تشکیل محلات اسلامی در محدوده پایگاه‌های بسیج از سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد، اظهار کرد: این طرح در محدوده حوزه مقاومت بسیج فتح که از مرکز تا شمال شهر یزد را شامل می‌شود، در ۶ قرارگاه آغاز شد.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های مدنظر در اجرای این طرح در سه قرارگاه به شکل سازمان یافته تری اجرا شد، افزود: قرارگاه‌های محله اسلامی نبی اکرم (ص)، بقیه الله الاعظم (عج) و پیامبر اکرم (ص) در حال حاضر به انجام فعالیت‌هایی نظیر آسیب شناسی و استفاده از ظرفیت‌های محله برای رفع آسیب‌ها پرداخته اند.

جلالی با بیان اینکه ۶ عرصه و شاخصه برای محلات اسلامی در تعریف شده است، عنوان کرد: بروز و ظهور سبک زندگی اسلامی در محلات، عدالت و مبارزه با فساد، مشارکت مردم در برنامه‌های اقتصادی، ثبات و امنیت در محلات با مشارکت مردم، توسعه علم و پژوهش در محلات و بروز و ظهور معنویت در محلات از جمله این شاخص‌ها هستند.

وی با بیان اینکه اسلام محوری، مردم سالاری و مسجدمحوری در تحقق محله اسلامی مدنظر است، یادآور شد: با تلاش و مشارکت مردم و برنامه ریزی صحیح، ظهور و بروز این رویکردها را در محلات شهر شاهد خواهیم بود.

جلالی عنوان کرد: در محدوده حوزه مقاومت بسیج فتح که از مرکز تا شمال شهر یزد را زیر پوشش قرار می‌دهد، ایجاد ۱۲ قرارگاه پیش بینی شده که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم آنها راه اندازی کنیم.

«محله اسلامی» در یزد محقق شد/ پیش‌بینی ۱۲ قرارگاه در مرکز یزد

بدهی مالی ۵ خانوار توسط مردم محله پرداخت شد

فرمانده پایگاه مقداد و قرارگاه پیامبر اکرم (ص) نیز در این نشست با اشاره به محدوده فعالیت این قرارگاه اظهار کرد: در طول مدت شکل گیری قرارگاه، اقدامات متعددی در برهه‌های مختلف از جمله بحران سیل، شیوع کرونا و … انجام شد که از جمله آنها می‌توان به توزیع ۵ هزار بسته معیشتی در بین خانواده‌های نیازمند محله اشاره کرد.

آخوندزاده همچنین با ارائه گزارشی از خدمت رسانی قرارگاه پیامبر اکرم (ص) به سیل زدگان، نه تنها در یزد بلکه در سیستان و بلوچستان و کرمان ادامه داد: ۹۰۰ میلیون تومان با مشارکت مردم به این منظور جمع آوری و برای سیل زدگان هزینه شد.

«محله اسلامی» در یزد محقق شد/ پیش‌بینی ۱۲ قرارگاه در مرکز یزد

وی، تهیه جهیزیه و پرداخت بدهی مالی بدهکاران محلات محدوده قرارگاه را نیز از جمله برنامه‌های اجرا شده در راستای آسیب شناسی در محلات برشمرد و گفت: بدهی پنج خانواده محله به طلبکاران آنها پرداخت شد.

آخوندزاده، رسیدگی به ۵۰ دانش آموز محروم در محله، بازسازی و مرمت ۳۰ خانه، راه اندازی میز مطالبه گری در محله را نیز از دیگر برنامه‌ها برشمرد و افزود: بیشترین مطالبه مردم که در میز مطالبه گری مطرح شد بحث سکونت اتباع خارجی در محلات، کمبود پارکینگ محله‌ای، خانه‌های خالی بافت تاریخی و بافت فرسوده، ترافیک در محدوده بافت تاریخی و … بوده است.

اجرای طرح‌های ویژه برای نوجوانان زیر ۱۵ سال در قرارگاه نبی اکرم (ص)

فرمانده قرارگاه و پایگاه نبی اکرم (ص) نیز در این نشست با اشاره به فعالیت‌های انجام شده توسط این قرارگاه در راستای تحقق محله اسلامی بیان کرد: طرح محله حسینی با مشارکت جوانان و نوجوانان محله در قرارگاه اجرا شده ضمن اینکه طرح‌های مرتبط با نوجوانان زیر ۱۵ سال را نیز به شکل ویژه در محلات محدوده قرارگاه پیگیری می‌کنیم.

محمدعلی سلطانی عنوان کرد: طرح پخت غذای گرم در منازل توسط مردم و تحویل آنها توسط نیروهای قرارگاه و توزیع آن بین مستمندان از جمله طرح‌هایی است که با استقبال مردم مواجه شده و سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ پرس غذای گرم به شیوه تهیه و توزیع می‌شود.

«محله اسلامی» در یزد محقق شد/ پیش‌بینی ۱۲ قرارگاه در مرکز یزد

وی همچنین از اجرای طرح‌های مهدویت، اخلاق، معنویت، تکنولوژی و … در قرارگاه نبی اکرم (ص) خبر داد و یادآور شد: با توجه به اهمیت رسانه و فضای مجازی و میزان نفوذ آن در زندگی مردم، در حوزه سواد رسانه نیز برنامه‌های متعددی اجرا شده است.

اعتماد مردم به قرارگاه مهمترین سرمایه اجتماعی پایگاه بقیه الله است

فرمانده پایگاه و قرارگاه محله اسلامی بقیه الله (عج) نیز در این نشست با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات را در محله رصد و احصا کرده ایم، اظهار کرد: برای رسیدگی به مشکلات مردم با استفاده از ظرفیت و توان محله برنامه ریزی شده و در صدد رفع این مسائل با کمک و مشارکت خود مردم هستیم.

حسین دهقان بیان کرد: منازل در محلات محدوده و تحت پوشش قرارگاه به طور کامل پایش شده و معتمدان، بزرگان، روحانیون و حتی اتباع خارجی و … خانه به خانه شناسایی شده اند تا در صورت لزوم از ظرفیت آنها استفاده شود.

«محله اسلامی» در یزد محقق شد/ پیش‌بینی ۱۲ قرارگاه در مرکز یزد

وی به تشریح خدمات عمرانی و اقتصاد مقاومتی، امنیت مردم پایه و نا آرامی‌ها، خدمات در بحران و سیل، خدمات فرهنگی و اجتماعی و … که توسط قرارگاه برنامه ریزی و اجرا شده، پرداخت و گفت: خوشبختانه اعتماد مردم به قرارگاه بقیه الله جلب شده و مشارکت خوبی در برنامه‌ها دارند.

دهقان با اشاره به اتفاقاتی که در سیل ۱۴۰۰ یزد افتاد، تاکید کرد: این سیل آسیب‌های جدی به شهر و محلات وارد کرد اما برکاتی نیز داشت که مهمترین آن همدلی مردم با یکدیگر و جلب اعتماد آنها به قرارگاه بوده است.

منبع: مـهر