به گزارش خبرنگار مهر، ادعاهایی علیه باشگاه بارسلونا مبنی بر سواستفاده و استثمار کارگران در فرایند بازسازی ورزشگاه نیوکمپ در رسانه‌های اسپانیایی مطرح شده است. روزنامه اسپانیایی «الپریودیکو» گزارش داد که کارگرانی که برای باشگاه بارسلونا در ورزشگاه نیوکمپ مشغولند بیش از حد کار می‌کنند، دستمزد کمتری دریافت می‌کنند و مجبور به کار در شرایط […]

به گزارش خبرنگار مهر، ادعاهایی علیه باشگاه بارسلونا مبنی بر سواستفاده و استثمار کارگران در فرایند بازسازی ورزشگاه نیوکمپ در رسانه‌های اسپانیایی مطرح شده است.

روزنامه اسپانیایی «الپریودیکو» گزارش داد که کارگرانی که برای باشگاه بارسلونا در ورزشگاه نیوکمپ مشغولند بیش از حد کار می‌کنند، دستمزد کمتری دریافت می‌کنند و مجبور به کار در شرایط اسفناکی هستند. در بخشی از این گزارش تعدادی از کارگران به صورتی که چهره آنها مشخص نیست از مشکلات موجود در کار و وضعیت درآمدی خود صحبت می‌کنند.

بازسازی ورزشگاه نیوکمپ از سال گذشته آغاز شده است و شرکت ترکیه‌ای «لیماک» مسئولیت بازسازی ورزشگاه را برعهده دارد. این روزنامه اسپانیایی در حالی این اتهامات را به شرکت ترکیه‌ای وارد کرده است که «النا فورت» معاون باشگاه بارسلونا تلاش کرده این اتهامات را رد کند و اعلام کرد «لیماک» در فرایند ساخت و ساز نیوکمپ از کارگران بهره کشی نکرده است.

او افزود: اگر شکایتی دریافت می‌کردیم حتماً نسبت به پیگیری آن اقدام می‌کردیم اما هیچ شکایتی مبنی بر این مساله از باشگاه صورت نگرفته است و کارها مطابق با نظم و قوانین پیش می‌رود.

«الپریودیکو» در تحقیقات خود پنج فیش حقوقی را منتشر کرده بود که نشان می‌داد میزان آنها از حداقل حقوق کمتر است. طبق این گزارش، میزان حقوق کارگران نیوکمپ ماهانه ۱۰۰۰ یورو ناخالص است و آنها موظف به ۵۶ ساعت کار در هفته هستند.

«فورت» اما این مساله را که کارگران کمتر از میزان حداقل دستمزد دریافت می‌کنند رد کرد و گفت در این پروژه بیش از ۲۰۰۰ کارگر فعالیت می‌کنند و ممکن است در این پنج فیش حقوقی خطایی صورت گرفته باشد که ما در حال پیگیری این موضوع هستیم. تمام فعالیت‌های ما مطابق با قوانین کار است. در قراردادهای ساخت و ساز، طبق توافق صورت گرفته، میزان کار شش روز در هفته و حداکثر ۱۲ ساعت [در روز] است.

در نهایت، فورت به این ادعا که یکی از کارگران به دلیل ترس از دست دادن شغل خود در صورت دیر رسیدن، خارج از نیوکمپ خوابیده است، گفت که از آن مورد خاص آگاه نبوده است و کارگران ما که ۲۰۰۰ نفر هستند در خیابان نمی‌خوابند. پس این به این معناست که کارها روی نظم پیش می‌رود و بی عدالتی وجود ندارد.

«الپریودیکو» همچنین با کارگرانی صحبت کرده است که از شرایط ایمنی ورزشگاه نیوکمپ گلایه کرده اند و نسبت به وضعیت ایمنی محیط کار هشدار دادند. اما معاون باشگاه بارسلونا این موارد را رد کرد و گفت ما بازرسی‌های سرزده‌ای از سوی بازرسان کار داشتیم فقط مسائل جزئی مانند نصب حفاظ‌هایی مطرح شد که خیلی زود برطرف شدند. واقعیت این است که حتی بازرسی کار هم هیچ مدرکی دال بر وجود هر نوع بی نظمی نشان نداد.

بازسازی ورزشگاه نیوکمپ سال گذشته و در جریان مسابقات جام جهانی قطر آغاز شد و اگر مطابق با برنامه ریزی های انجام شده پیش برود تا یک سال آینده ورزشگاه در دسترس قرار می گیرد هرچند فرایند بازسازی کامل تا سال ۲۰۲۶ به طول خواهد انجامید. تیم بارسلونا از آغاز این پروژه، مسابقات خود را در ورزشگاه المپیک بارسلون برگزار می‌کند.

شرکت «لیماک» بابت هر روز تأخیر در پایان پروژه باید ۱ میلیون یورو به بارسلونا جریمه بپردازد. باشگاه بارسلونا این شرکت را ملزم کرده تا پایان نوامبر ۲۰۲۴ یعنی مصادف با صد و بیست و پنجمین سالگرد تأسیس باشگاه امکان برگزاری بازی در نیوکمپ جدید را فراهم کند. البته تکمیل این پروژه تا سال ۲۰۲۶ طول خواهد کشید و بازیکنان باید ۱.۵ سال در نیوکمپ با ظرفیت کمتری بازی کنند.

منبع: مـهر