به گزارش زیرنویس، امروز چهارشنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۲، بهنام نیک منش، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران در ارتباط با گرانفروشی نان در برخی نانوایی‌ ها به تسنیم گفت: در بازرسی اصناف، اطلاعی از میزان سهمیه آرد نانوایان نداریم تا بتوانیم بازرسی‌ های لازم را بر نانوایی های سطح کشور داشته باشیم و […]

به گزارش زیرنویس، امروز چهارشنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۲، بهنام نیک منش، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران در ارتباط با گرانفروشی نان در برخی نانوایی‌ ها به تسنیم گفت: در بازرسی اصناف، اطلاعی از میزان سهمیه آرد نانوایان نداریم تا بتوانیم بازرسی‌ های لازم را بر نانوایی های سطح کشور داشته باشیم و این اطلاعات تنها در اختیار وزارت اقتصاد و داریی است.

نیک منش در ادامه درخصوص گرانفروشی ۲ تا ۳ برابری قیمت نان در فروش آنلاین نان گفت: اعتراض خود را در ارتباط با گرانفروشی‌ های نان در سامانه های آنلاین به وزارتخانه‌ های کشور، جهاد کشاورزی‌ و اقتصاد اعلام کردیم و این موضوع در ستاد تنظیم بازار نیز مطرح شده است. ما نیز به شدت به این موضوع معترض هستیم اما از آنجا که در شورای آرد و نان عنوان شده است که اگر کنجدی به نان اضافه یا خدماتی جداگانه ارائه شود، تعیین نرخ آن به صورت توافقی است، فعلا نمی‌ توانیم برخوردی با این پلترفرم‌ ها داشته باشیم.

گرانفروشی نان در اسنپ فود ادامه دارد

به گزارش زیرنویس، اپلیکیشن اسنپ فود برای سفارش نان از شگردهای مختلف استفاده می کند و مشتری را مجبور به سفارش نان گرانتر می کند. بدین ترتیب که در زمان سفارش نان اگر مشتری نان ساده که ارزان ترین نان است را انتخاب کند، با گزینه “ظرفیت خرید این محصول به پایان رسیده است” مشتری را مجبور می کند که از همان نانوایی نان های گران تر را انتخاب کند.

جالب اینکه از این شگرد در اسنپ هم استفاده می شود. مساله این است که اسنپ و اسنپ فود از قوانینی نانوشته و بدون توضیح، عملا مبالغ اضافی را از مردم می گیرند و مشخص نیست چرا خود را در مقام پاسخ هم قرار نمی دهند.

گفتنی است، اسنپ فود روز سه شنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۲ عنوان جدید “مالیات و دیگر هزینه ها” را در فاکتورهای سفارش نان قید کرد و پس از دو روز عنوان مالیات را حذف و آن را به “هزینه خدمات” تغییر داد. یعنی در حالی قیمت نان، قیمت بسته بندی، قیمت کیسه پلاستیکی و هزینه ارسال محاسبه شده که هزینه جدید ۱۰ هزار تومانی به نام “هزینه خدمات” را افزود و تا امروز نیز این رویه ادامه دارد.

مساله دیگر اینکه اسنپ فود در فاکتور سفارش نان، اگر بیش از ۴ نان سفارش داده شود، هزینه دو پلاستیک را محاسبه می کند. این در حالی است که هنگام ارسال، فقط یک کیسه پلاستیک ارسال می شود.

در این خصوص احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری روز دوشنبه ۶ شهریور ماه در پاسخ به خبرنگار زیرنویس اعلام کرد که “موضوع گزارش اسنپ فود را به معاونت نظارت ارجاع خواهم داد تا از طریق شعب ویژه پیگیری و نتیجه را اطلاع رسانی خواهیم کرد.”

تا امروز نتیجه بررسی سازمان تعزیرات درخصوص عملکرد اسنپ فود اطلاع رسانی نشده است و زیرنویس همچنان پیگیری خواهد کرد.

منبع خبر: رکنـا