سرود سلام فرمانده صدای موسسه امام (ره) را در آورد
سرود سلام فرمانده صدای موسسه امام (ره) را در آورد

جماران نوشت: حجت الاسلام علی کمساری، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) گفت: آن چه که در فضای فرهنگی مشهود است، این انتقاد را می‌تواند موجه جلوه دهد که نهادها و دستگاه‌های فرهنگی دولتی و غیر دولتی -یعنی همه دستگاه‌های فرهنگی در ساختار دولت و نهادهای غیر منسوب به دولت و دستگاه‌های […]

- سرود سلام فرمانده صدای موسسه امام (ره) را در آورد

جماران نوشت: حجت الاسلام علی کمساری، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) گفت: آن چه که در فضای فرهنگی مشهود است، این انتقاد را می‌تواند موجه جلوه دهد که نهادها و دستگاه‌های فرهنگی دولتی و غیر دولتی -یعنی همه دستگاه‌های فرهنگی در ساختار دولت و نهادهای غیر منسوب به دولت و دستگاه‌های حاکمیتی- آن‌گونه که انتظار و مد نظر رهبر فرزانه انقلاب است، به این امر نمی‌پردازند. شاید این گلایه بارها از سوی رهبر فرزانه انقلاب هم مطرح شده است. حتی ایشان در ماه‌های اخیر در بحث آموزش و پرورش به طور خاص این گلایه را مطرح کردند. یا ایشان در بحث دفاع مقدس، کم‌توجهی به نقش فرماندهی حضرت امام را بارها به عنوان نقص متذکر شدند. 

وی با اشاره به این که نقدهایی نیز به عملکرد این موسسه وارد است، گفت:باید در عرصه ترویج اندیشه‌های امام بیشتر تلاش کنیم و اهتمام داشته باشیم. 

وی با انتقاد از کم توجهی نهادهای فرهنگی به حضرت امام (ره) افزود:برخی از مراکزی که به نام امام در دانشگاه‌ها راه افتاد، مثل مرکز امام و انقلاب جهاد دانشگاهی، مرکز امام و انقلاب دانشگاه آزاد و مرکز ترویج اندیشه امام در شهرداری تهران، طبق گزارش‌هایی که داریم به تدریج همه این مراکز یا غیر فعال هستند یا در شرف تعطیلی! این نشان می‌دهد اولویت‌ها از نظر برخی از تصمیم‌گیران عوض می‌شود در حالی که اگر یک مدیر عالی‌رتبه در مجموعه‌ای عوض می‌شود نباید فعالیت مراکزی که درباره اندیشه‌های امام، انقلاب و رهبری مأموریت دارند، کمرنگ شود. 

نمونه دیگری که خیلی روشن است را عرض کنم که یادگار امام اشاره کردند و ما هم جسته و گریخته گفته بودیم و در این مورد سایت جماران، مطلبی منتشر کرده بود. سرود «سلام فرمانده» که ساخته شد، من به برخی از متولیان اصلی فرهنگی کشور گلایه کردم که سرودی ساخته شد اما نام امام در آن نیست! نام میرزاکوچک خان و بزرگانی که هیچ نقشی در انقلاب نداشتند؛ از علمای عامل و عارف رحمهالله علیهم اجمعین، در این سرود است، اما اسم امام به عنوان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در آن نیست. گفتند غفلت شده و… . این در حالی است که در روال انتشار این سرود قاعدتا مدیری این شعر را می‌بیند و قطعاً قبل از انتشار عمومی شعر، ملودی و آهنگ آن بازبینی می‌شود، اما به این توجه و التفات نرسیده است که نام امام در آن نیست. این یعنی این کم‌توجهی و بی‌توجهی و غفلت.

کم‌توجهی که شاخ و دم ندارد! این خوشبینانه است که می‌گوییم غفلت؛ بدبینانه این است که بگوییم تعمد. یادگار امام نجابت به خرج دادند و گفتند کم‌توجهی و گرنه اگر با منطق برخی از این آقایان بود باید عدم‌اتهام زنی را برمی‌داشتیم و می‌گفتیم چرا این کار را کردید؟ 

در نسخه عربی و لبنانی این کار اسم امام آمد، پس کاری نداشت که شاعر بخواهد یک مصرع اضافه کند تا به امام کم توجهی نشود. 

سرود سلام فرمانده در سطح ملی بازخورد مثبت داشت، در بین کودکان و نوجوانان مورد استقبال قرار گرفت و کار موفق فرهنگی بود، اما چرا در این کار اسم امام نیست؟ گفتیم لابد یادشان رفته است و فعل مومن را باید حمل بر صحت کرد. متأسفانه در نسخه دوم این کار دیدیم که اسم امام نیست. دیگر اسم این غفلت نیست! 

یا در برخی ورودی‌های شهرها، تمثال امام کمرنگ شده است و اگر کمرنگ شود کسی اعتراض نمی‌کند.  

این‌ چند نمونه کفایت می‌کند. ما بدبین نیستیم و فکر می‌کنیم که کسی تعمدی ندارد اما این گلایه وجود دارد؛ نه از ناحیه ما به عنوان موسسه، بلکه متدینین، خانواده‌های شهدا و علاقه‌مندان امام و انقلاب به ما مکرر گلایه می‌کنند و متقاضی پیگیری و تذکر جدی هستند. امیدواریم روز به روز متوجه باشیم که بیشتر باید در این حوزه فعالیت کنیم. 

منبع: اطلاعات انلاین