چند روش کاربردی برای پخت لبو
چند روش کاربردی برای پخت لبو

پاییز و زمستان فصل پختن و خوردن لبو است؛ چغندر‌های خوش رنگ و لعابی که هم می‌توان به عنوان یک دسر یا میان وعده آن را سرو کرد و هم با افزودن سبزیجات دیگر آن را به یک سالاد دلچسب تبدیل کرد.  علاوه بر رنگ و لعابی که یک لبوی پخته مهمان میز غذای شما […]

- چند روش کاربردی برای پخت لبو

پاییز و زمستان فصل پختن و خوردن لبو است؛ چغندر‌های خوش رنگ و لعابی که هم می‌توان به عنوان یک دسر یا میان وعده آن را سرو کرد و هم با افزودن سبزیجات دیگر آن را به یک سالاد دلچسب تبدیل کرد. 

علاوه بر رنگ و لعابی که یک لبوی پخته مهمان میز غذای شما می‌کند، بهتر است بدانید که یک ابزار کاربردی برای بهبود سرماخوردگی است. برای پختن لبو بهتر است فوت و فن‌های زیر را بدانید:

مواد لازم برای تهیه لبو

چغندر ۱ کیلوگرم

آب به مقدار لازم

شکر یا نبات به مقدار لازم

پخت لبو در آب با نبات و شکر

برای پخت لبو با آب ابتدا چغندر‌ها را بدون آن‌که پوستشان را بگیرد، بشویید و بعد همراه سه تا چهار لیوان در قابلمه مناسب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. بعد حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید یک تا دو ساعت بپزد. در نهایت چغندر‌های پخته شده را از قابلمه در آورید و بعد از خنک شدن پوست بگیرید و حلقه حلقه خرد کنید.

اکنون در قابلمه به مقدار مناسب شکر و نبات بریزید و حل کنید، وقتی شکر کامل حل شد چغندر‌های پخته را داخل قابلمه بگذارید تا به مدت یک ساعت دیگر بپزند تا آب لبو غلظت پیدا کند و شیره مانند شود. این شیره، لبو را بسیار خوشمزه می‌کند.

به جای شکر و نبات می‌توانید از انواع شیره مثل شیره انگور یا شیره خرما هم استفاده کنید.

پخت لبو در فر

برای تهیه لبو در فر هم ابتدا چغندر‌ها را بشویید و با پوستش داخل فویل بپیچید بعد داخل فری که از قبل گرم کرده‌اید بگذارید و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ساعت بپزد. برای آن‌که مطمئن شوید چغندر به میزان کافی پخته است آن را از فر خارج کنید و داخلش چنگال فرو کنید اگر نرم نشده بود مجدد در فر قرار دهید تا بپزد. این روش تهیه بدون شکر است بنابراین کاملا رژیمی است.

نکته: اگر از آن دسته افراد هستید که دوست دارید لبو را با نمک بخورید این روش پخت بسیار مناسب شماست.

ابتدا چغندر را تمیز کنید تا هرگونه کثیفی یا گرد و غبار از بین برود. ریشه‌ها و ساقه‌ها را قطع کرده و دور بریزید. آن‌ها در زودپز بریزید و رویش را با آب بپوشانید. در زودپز را ببندید و بگذارید بپزد. بعد از پخت ابتدا بگذارید چغندر‌ها خنک شوند و بعد پوست آن‌ها را بگیرید.

می‌توانید بعد از پخت مقداری شرکت به ظرف اضافه کنید و بگذارید غلیظ شود.

پخت لبو در مایکروفر

با استفاده از چنگال چند سوراخ روی پوست چغندر‌های تمیز شسته شده ایجاد کنید. چغندر‌ها را در یک لایه در یک ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید. حدود ۳ سانتی‌متر آب به ظرف اضافه کنید و آن را با یک درب بپوشانید. چغندر‌ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه با حرارت زیاد بپزید (بستگی به اندازه چغندر‌ها و قدرت مایکروفر شما دارد). پس از خاموش شدن مایکروویو، چغندر‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر داخل آن بگذارید.

اگر دوست دارید می‌توانید روی این لبو را با انواع چاشنی مزه‌دار کنید.

فوت و فن پخت لبو

موقع خرید چغندر حتما چغندر‌های سالم را خریداری کنید. برای آن‌که رنگ لبوی شما تیره متمایل به سیاه بشد بهتر است چغندر‌های تیره‌تر را خریدرای کنید. نکته مهم دیگر این است که قبل از پخت به هیچ وجه چغندر را پوست نگیرید در غیر این‌صورت قرمز نخواهد شد.

علت دیر پختن لبو

چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که دیر می‌پزد بخصوص اگر بخواهید خوب پخته شود. اما معمولا چغندر‌های بزرگ‌تر دیرتر می‌پزند بنابراین در انتخاب چغندر حتما سایز‌های کوچک یا متوسط چغندر را انتخاب کنید.

اضافه کردن سرکه

یکی از نکات مهم برای پخت چغندر قرمز این است که وقتی خوب نرم شد چند قطره سرکه داخل آبش بریزید تا خوش‌رنگ شود و از طرف دیگر سرکه مصلح لبو خواهد بود.

منبع: ایرنا

+