بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله PNAS، ماهی نر دانیونلا، یک ماهی ۱۲ میلی‌متری که در رودهای میانمار یافت می‌شود، صداهایی بیش از ۱۴۰ دسی بل تولید می‌کند که برابر با آژیر آمبولانس یا چکش بادی است.     این مقاله می‌گوید رایج‌ترین مکانیسم در ماهی‌ها برای تولید صدا شامل ارتعاشات و انقباضات موزون […]

بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله PNAS، ماهی نر دانیونلا، یک ماهی ۱۲ میلی‌متری که در رودهای میانمار یافت می‌شود، صداهایی بیش از ۱۴۰ دسی بل تولید می‌کند که برابر با آژیر آمبولانس یا چکش بادی است.

 

این ماهی 12 میلیمتری قویترین «طبل» جهان را دارد!

 

این مقاله می‌گوید رایج‌ترین مکانیسم در ماهی‌ها برای تولید صدا شامل ارتعاشات و انقباضات موزون در بادکیسۀ شنای آن‌هاست؛ اندامی پر از گاز که برای کنترل شناوری استفاده می‌شود.

 

با این حال، این مکانیسم تولید صدا برای صدای تولید شده توسط این ماهی که دارای کوچک‌ترین مغز شناخته‌شده در بین مهره‌داران است، اصلا دلیل قابل قبولی نبود.

 

حالا دانشمندان دانشگاه Charité در برلین دریافته‌اند که این ماهی دارای سیستم تولید صدای منحصربه‌فردی است که شامل یک غضروف طبل‌زن، یک زائدۀ استخوانی مخصوص و یک عضله مقاوم در برابر خستگی است. این به ماهی اجازه می دهد تا غضروف طبل‌زن را با نیروی شدیدی به حرکت دربیاورد و پالس‌های بسیار سریع و بلند تولید کند.

 

در این مقاله آمده است: «درک این موضوع، تنوع قابل‌توجه مکانیسم‌های رانش در میان گونه‌ها را برجسته می‌کند و به درک گسترده‌تر ما از زیست‌شناسی تکاملی و بیومکانیک کمک می‌کند».

 

برای تولید صدا، زائدۀ استخوانی که در کنار کیسۀ شنا قرار دارد توسط یک عضله خاص به یک تکه غضروف منتقل می‌شود. هنگامی که دنده آزاد می‌شود به کیسۀ شنا برخورد می‌کند و صدای طبل را ایجاد می‌کند. این زائدۀ استخوانی دنده‌مانند در نرها بسیار سخت‌تر است؛ واقعیتی که توضیح می‌دهد که چرا ماهی‌های ماده صدای بلندی تولید نمی‌کنند.

فرادید

+

27 اردیبهشت 1403

یافته های جدید و مرموز فیزیکدان‌ها!

  این موضوع نویدبخش یک پیشرفت بسیار مهم در فیزیک است. کار اصلی گلوبال‌ها نگه داشتن کوارک‌ها در محل‌شان و پایدار نگه داشتن اتم‌ها است. کوارک‌ها بلوک‌های سازنده پروتون‌ها و نوترون‌ها هستند. این کارکرد باعث می‌شود که گلوبال‌ها را بخشی از نیروی هسته‌ای «قوی» محسوب کنیم که یکی از چهار نیروی اساسی همراه با گرانش، […]

26 اردیبهشت 1403

چرا چربی بازو مهم است؟

به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است دانشمندان یونانی در مطالعه‌ای جدید، ارتباطی بین چربی بازو و کیفیت استخوان ستون فقرات کشف کرده‌اند. این یافته‌ها می‌تواند به روشی جدید برای پیش‌بینی و پیشگیری از شکستگی‌های ستون فقرات در افراد مسن منجر شود. پوکی استخوان، بیماری شایعی که باعث ضعیف شدن و شکننده شدن […]

26 اردیبهشت 1403

جنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!

 یک شرکت تولید نان ژاپنی به خاطر پیدا شدن بقایای موش مرده در محصولات توزیع شده خود، بسته های نان را از بازار جمع کرد و عذرخواهی کرد.      به نقل از اسوشیتیدپرس، شرکت پاسکو پس پیدا شدن بقایای موش مرده در دو بسته نان حدود ۱۰۴ هزار بسته نان سفید را از قفسه […]