به گزارش زیرنویس، تمرکز بر کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در هر سنی مهم است، اما نکاتی وجود دارد که به ما میگوید چرا ۵۰ سالگی، سن مهمی برای اتخاذ عادات غذایی سالم است. به طور کلی، افزایش سن، یک ریسک فاکتور برای انواع بیماریها محسوب میشود. به عنوان مثال، احتمال حملات قلبی برای […]
به گزارش زیرنویس، تمرکز بر کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در هر سنی مهم است، اما نکاتی وجود دارد که به ما میگوید چرا ۵۰ سالگی، سن مهمی برای اتخاذ عادات غذایی سالم است. به طور کلی، افزایش سن، یک ریسک فاکتور برای انواع بیماریها محسوب میشود. به عنوان مثال، احتمال حملات قلبی برای مردان بعد از ۴۵ سالگی و برای زنان بعد از ۵۵ سالگی افزایش مییابد. سن عاملی است که به طور مستقیم بر خطر بیماری قلبی تأثیرگذار است.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که داشتن قلب سالم در دهه ۵۰ زندگی، به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در سالهای بعد کمک میکند. واضح است که تمرکز بر خطر ابتلا به بیماری، بخش مهمی از کند کردن روند پیری در ۵۰ سالگی است و خبر خوب این است که حفظ عادات غذایی سالم راهی عالی برای انجام این کار است.
برای اینکه بدانید کدام عادات غذایی در کند کردن روند پیری بعد از ۵۰ سالگی مفید هستند، این مطلب را تا انتها بخوانید.
۱) دریافت فیبر کافی
دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی روزانه، بخصوص در سنین بالا، بسیار مهم است زیرا میتواند به کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و حتی سرطان کمک کند. فیبر میتواند این تأثیر را از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و نشانگرهای التهابی در بدن داشته باشد (که هر دو نشانگرهایی هستند که به طور طبیعی با افزایش سن ایجاد میشوند).
برای دریافت فیبر کافی سعی کنید غلات کامل، عدس، سبزیجات و میوههای بیشتری را در وعدههای غذایی روزانه خود بگنجانید.
۲) مصرف مقدار زیاد پروتئین
به طور کلی، توده عضلانی بدن پس از ۳۰ سالگی تحلیل میرود و احتمالاً تا ۶۰ سالگی درصد بسیار کمی عضله در بدن باقی خواهد ماند. به منظور جلوگیری از کاهش توده عضلانیِ مرتبط با افزایش سن، مهم است که از دوران جوانی روی عضلهسازی تمرکز کنید. رژیم غذایی سرشار از پروتئین در کنار تمرینات مقاومتی برای حفظ و رشد ماهیچههای سالم مفید است. به دلیل کاهش بالقوه توده عضلانی، با افزایش سن، نیاز به پروتئین بیشتر میشود. برای دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی خود، از منابع کمچربی مانند مرغ، تخم مرغ، آجیل و ماست یونانی استفاده کنید.
۳) دریافت چربیهای سالم
همانطور که ذکر شد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی افزایش مییابد. با این اوصاف، یکی از زمینههای مفید برای حفظ سلامت در ۵۰ سالگی اطمینان از داشتن قلب سالم است. یکی از راههای این کار، گنجاندن چربیهای سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی روزانه است.
مصرف مکملهای امگا ۳ نیز میتواند به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند. همچنین اسیدهای چرب موجود در ماهی، آجیل و برخی روغنهای گیاهی در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر و خطر ابتلا به فشار خون نقش مؤثری دارند.
۴) مصرف بیشتر غذاهای گیاهی
تحقیقات متعددی نشان دادهاند که پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی در طول زندگی، باعث کند شدن روند پیری در چندین دوره میشود. مزایای رژیم غذایی گیاهی شامل افزایش طول عمر، کاهش التهاب، کاهش وزن، تثبیت فشار خون و … است. همچنین تأخیر در روند پیری پوست از دیگر مزایای رژیمهای غذایی گیاهی است.
منابع: sciencedirect، eatthis
۲۳۳۲۳۳
یافته های جدید و مرموز فیزیکدانها!
1 هفته قبلچرا چربی بازو مهم است؟
1 هفته قبلجنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!
1 هفته قبلیافته های جدید و مرموز فیزیکدانها!
این موضوع نویدبخش یک پیشرفت بسیار مهم در فیزیک است. کار اصلی گلوبالها نگه داشتن کوارکها در محلشان و پایدار نگه داشتن اتمها است. کوارکها بلوکهای سازنده پروتونها و نوترونها هستند. این کارکرد باعث میشود که گلوبالها را بخشی از نیروی هستهای «قوی» محسوب کنیم که یکی از چهار نیروی اساسی همراه با گرانش، […]
چرا چربی بازو مهم است؟
به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است دانشمندان یونانی در مطالعهای جدید، ارتباطی بین چربی بازو و کیفیت استخوان ستون فقرات کشف کردهاند. این یافتهها میتواند به روشی جدید برای پیشبینی و پیشگیری از شکستگیهای ستون فقرات در افراد مسن منجر شود. پوکی استخوان، بیماری شایعی که باعث ضعیف شدن و شکننده شدن […]
جنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!
یک شرکت تولید نان ژاپنی به خاطر پیدا شدن بقایای موش مرده در محصولات توزیع شده خود، بسته های نان را از بازار جمع کرد و عذرخواهی کرد. به نقل از اسوشیتیدپرس، شرکت پاسکو پس پیدا شدن بقایای موش مرده در دو بسته نان حدود ۱۰۴ هزار بسته نان سفید را از قفسه […]