طالبان و پاکستان علیه ایران دست به کار شدند/ احتمال وقوع سونامی مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران
طالبان و پاکستان علیه ایران دست به کار شدند/ احتمال وقوع سونامی مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، جنگ لفظی میان طالبان و دولت پاکستان وارد مرحله جدیدی شده است. دولت پاکستان از تصمیم خود برای اخراج اتباع افغانستانی خبر داده است. مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی افغانستانی را از اول ماه نوامبر (۱۰ آبان) از این کشور اخراج […]

طالبان و پاکستان علیه ایران دست به کار شدند/ احتمال وقوع سونامی مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، جنگ لفظی میان طالبان و دولت پاکستان وارد مرحله جدیدی شده است. دولت پاکستان از تصمیم خود برای اخراج اتباع افغانستانی خبر داده است. مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی افغانستانی را از اول ماه نوامبر (۱۰ آبان) از این کشور اخراج می‌کنند.

درهمین حال، گمانه زنی هایی درباره احتمال مهاجرت این تعداد قابل توجه از افغانستانی ها به ایران مطرح شده است.

اگرچه طی هفته های اخیر آمارهای متفاوتی درباره تعداد مهاجران افغانستانی در ایران مطرح شده است اما برآوردهای وزارت کشور بر این است که در حال حاضر حدود ۵ میلیون مهاجر قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران حضور دارند.

این در حالی است که مجلس شورای اسلامی به تازگی و در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت کشور را مکلف کرده تا با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سازمان ملی مهاجرت را با هدف ساماندهی مهاجرین و اتباع خارجی تشکیل دهد.

از سوی دیگر، موضوع مهاجرت افغانستانی ها به ایران در ماه های اخیر با حساسیت بیشتری از سوی صاحب نظران، کارشناسان و افکارعمومی دنبال می شود.

چندی پیش ابوالفضل ابوترابی؛ عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ایران در گفت و گو با تسنیم تأکید کرد که چنانچه نگاه امنیتی‌ به مهاجرین به رویکرد اجتماعی تغییر پیدا کند، می‌تواند تهدید مهاجرین را به فرصت تبدیل نماید.

 به گفته وی، تمامی کشورهای مهاجرپذیر، مهاجرت را که یک تهدید است به فرصت تبدیل کرده‌اند و با این اقدام هم مسئله کاهش جمعیت را حل کرده و هم نیروی کار مورد نیاز خود را تأمین کرده‌اند.

 وی افزود: این کشورها با ساماندهی اتباع بیگانه و با برنامه‌ریزی از نظر فرهنگی در طولانی‌مدت این افراد را در جامعه خود هضم کرده‌اند که کشور آلمان در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.

این در حالی است که محسن روحی صفت دیپلمات پیشین ایران در افغانستان در گفت وگو با خبرآنلاین هشدار داده که همواره بیشترین مهاجران افغانی که به ایران می‌آمدند از مرز پاکستان بودند. توصیه‌ی من این است که دولت ایران با استفاده از ابزارهای بین‌المللی مثل کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و از طریق سازمان های مردم‌نهاد بزرگی که در نروژ،سوئد و دانمارک وجود دارد؛ در مرز اردوگاه‌هایی ایجاد کند و این افرادی که قرار است از پاکستان به مرز ایران سرازیر شوند را به اردوگاه‌ها ببرند تا مدیریت شوند و گرنه تعداد مهاجرین غیرقانونی افغان از اینکه الان می‌بینید هم بیشتر می‌شود.

منبع: اطلاعات انلاین

27 اردیبهشت 1403

یافته های جدید و مرموز فیزیکدان‌ها!

  این موضوع نویدبخش یک پیشرفت بسیار مهم در فیزیک است. کار اصلی گلوبال‌ها نگه داشتن کوارک‌ها در محل‌شان و پایدار نگه داشتن اتم‌ها است. کوارک‌ها بلوک‌های سازنده پروتون‌ها و نوترون‌ها هستند. این کارکرد باعث می‌شود که گلوبال‌ها را بخشی از نیروی هسته‌ای «قوی» محسوب کنیم که یکی از چهار نیروی اساسی همراه با گرانش، […]

26 اردیبهشت 1403

چرا چربی بازو مهم است؟

به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است دانشمندان یونانی در مطالعه‌ای جدید، ارتباطی بین چربی بازو و کیفیت استخوان ستون فقرات کشف کرده‌اند. این یافته‌ها می‌تواند به روشی جدید برای پیش‌بینی و پیشگیری از شکستگی‌های ستون فقرات در افراد مسن منجر شود. پوکی استخوان، بیماری شایعی که باعث ضعیف شدن و شکننده شدن […]

26 اردیبهشت 1403

جنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!

 یک شرکت تولید نان ژاپنی به خاطر پیدا شدن بقایای موش مرده در محصولات توزیع شده خود، بسته های نان را از بازار جمع کرد و عذرخواهی کرد.      به نقل از اسوشیتیدپرس، شرکت پاسکو پس پیدا شدن بقایای موش مرده در دو بسته نان حدود ۱۰۴ هزار بسته نان سفید را از قفسه […]