رئیس اتحادیه چایخانهداران، طباخان و آشکدههای کرج گفت: با افزایش بهای گوشت، مصرف کله پاچه گوسفندی که پیش از این خوراک محبوب ایرانی محسوب میشد، در سفره خانواده کمرنگتر شده و طباخیها کساد و رو به تعطیلی هستند. غذای کله پاچه یکی از پرمصرفترین غذاهای محلی در ایران است که البته محبوب همه مردم […]
رئیس اتحادیه چایخانهداران، طباخان و آشکدههای کرج گفت: با افزایش بهای گوشت، مصرف کله پاچه گوسفندی که پیش از این خوراک محبوب ایرانی محسوب میشد، در سفره خانواده کمرنگتر شده و طباخیها کساد و رو به تعطیلی هستند.
غذای کله پاچه یکی از پرمصرفترین غذاهای محلی در ایران است که البته محبوب همه مردم ایران نیست و مخالفان سرسختی هم دارد. مصرف کله پاچه در فصل سرد سال افزایش مییابد و افزایش تقاضا بر روی قیمتها تاثیرگذار است.
علی اکبر سرحدی اظهار کرد: یکی از رستههای تحت پوشش این اتحادیه صنف کله پزی یا طباخیها هستند. اگر چه در گذشته کله پاچه خوراک محبوب ایرانیها محسوب میشد، اما امروزه به دلیل افزایش قیمت گوشت گوسفند تعداد طباخیها رو به کاهش و تعطیلی است.
وی افزود: به دلیل اینکه کله پاچه خام کوچک دستی ۵۰۰ و درشت دستی ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد، کله پز اگر این را بپزد باید درگیر این موضوع باشد که به چه قیمتی باید به مردم بفروشد که بتواند سود کند، از طرفی مشتری هم داشته باشد. در حالی که اکثرا از این قیمت شکایت دارند و تعاونی هم وجود ندارد که با قیمت بهتری کله پاچه مورد نیاز خود را از آنجا تهیه کنند.
سرحدی ادامه داد: چون کله پاچه گوسفندی اولویت چهار مردم بوده و مانند نان، مرغ و تخممرغ که اولویت اول است شامل نرخگذاری نمیشود؛ با این حال این باعث نمیشود که مورد بازرسی قرار نگیرند.
سرحدی بیان کرد: در مجموع وضعیت کاسبی طباخیها خیلی خوب نیست، در حالی که مصرف کله پاچه به اولویت آخر سبد غذایی مردم تبدیل شده و مثل قدیم هر کسی برای خوردن آن به طباخیها مراجعه نمیکند. در واقع امروزه خوردن کله پاچه مختص افرادی است که وضعیت مالی خوبی دارند. از طرفی با توجه به افزایش رستورانها و فست فودها و نیز تغییر فرهنگ غذایی گزینههای دیگری به جز این خوراک محبوب پیش روی مردم قرار دارد.
وی ادامه داد: اما در مورد صنوف آشکدهها و غذاهای خانگی اوضاع بهتری داریم، چون قیمت غذاهایشان تقریبا همسطح وضعیت معیشتی عموم مردم است. آش، سوپ، حلیم و کشک بادمجان به عنوان غذاهای ساده و خوش قیمت همچنان مورد استقبال بوده و مشتری پسند است.
وی درباره وضعیت سفره خانههای سنتی شهر گفت: سفرهخانههای سنتی مثل قبل نیستند و چون صنوف سبک قهوه سراها و کافی شاپها رواج یافته از تعداد سفرهخانههای سنتی کم شده است. یک بخشی هم به ضوابط اماکن برمیگردد که باید از حالت سکو به میز و صندلی تبدیل میشدند. این سختگیریها باعث شد که مردم به کافی شاپها روی بیاورند و از تعداد سفره خانهها کاسته شود.
ایسنا
یافته های جدید و مرموز فیزیکدانها!
5 روز قبلچرا چربی بازو مهم است؟
5 روز قبلیافته های جدید و مرموز فیزیکدانها!
این موضوع نویدبخش یک پیشرفت بسیار مهم در فیزیک است. کار اصلی گلوبالها نگه داشتن کوارکها در محلشان و پایدار نگه داشتن اتمها است. کوارکها بلوکهای سازنده پروتونها و نوترونها هستند. این کارکرد باعث میشود که گلوبالها را بخشی از نیروی هستهای «قوی» محسوب کنیم که یکی از چهار نیروی اساسی همراه با گرانش، […]
چرا چربی بازو مهم است؟
به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است دانشمندان یونانی در مطالعهای جدید، ارتباطی بین چربی بازو و کیفیت استخوان ستون فقرات کشف کردهاند. این یافتهها میتواند به روشی جدید برای پیشبینی و پیشگیری از شکستگیهای ستون فقرات در افراد مسن منجر شود. پوکی استخوان، بیماری شایعی که باعث ضعیف شدن و شکننده شدن […]
جنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!
یک شرکت تولید نان ژاپنی به خاطر پیدا شدن بقایای موش مرده در محصولات توزیع شده خود، بسته های نان را از بازار جمع کرد و عذرخواهی کرد. به نقل از اسوشیتیدپرس، شرکت پاسکو پس پیدا شدن بقایای موش مرده در دو بسته نان حدود ۱۰۴ هزار بسته نان سفید را از قفسه […]