اختصاصی «تابناک با تو»؛ شادی پس از گل ایمنحسین بازیکن عراقی در مقابل اردن در جام ملتهای آسیا را به یاد دارید؟ ایمن حسین در شادی پس از گل، ادای غذاخوردن درآورد. برخی سایتهای عربی نوشته بودند او به منسف غذای معروف اردنی اشاره کرده بود. ماجرای «منسف» از قبل از بازی اردن و عراق […]
اختصاصی «تابناک با تو»؛ شادی پس از گل ایمنحسین بازیکن عراقی در مقابل اردن در جام ملتهای آسیا را به یاد دارید؟ ایمن حسین در شادی پس از گل، ادای غذاخوردن درآورد. برخی سایتهای عربی نوشته بودند او به منسف غذای معروف اردنی اشاره کرده بود. ماجرای «منسف» از قبل از بازی اردن و عراق شروع شد، زمانی که هواداران عراقی در شبکههای اجتماعی تصمیم گرفتند که «منسف ( به عنوان نماد اردن) را شکست دهند» و سپس هواداران عراقی در جریان مسابقه شعارهایی با محتوای کلمه منسف سر دادند که در واقع اشاره به تیم ملی اردن بود. وقتی ایمن به اردن گل زد، به غذای منسف اردنی کنایه زد.
خوردن منسف آدابی دارد و آن را با سه انگشت دست راست (شست، سبابه و وسط) یا با تمام انگشتان و اغلب در حالت «ایستاده» میخورند.
در همین راستا ما هم تصمیم گرفتیم معروفترین غذاهای اردنی را در این گزارش به شما معرفی کنیم:
منسف:
منسف یکی از محبوبترین غذاهای اردن است و قدمت آن به هزاران سال پیش بازمیگردد. این غذا از روزگاران صحرانشینی رواج یافتهبود. منسف از برنج پخته شده با شیر و کرهمحلی و مقادیر زیادی گوشت تهیه میشود. بیاباننشینان از گوشت شتر و گوسفند استفاده میکردند اما امروزه از گوشت گوساله و مرغ هم برای تهیه منسف بهرهمیبرند.
مقلوبه:
مقلوبه غذای معروف عربی و از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت است. مقلوبه اردنی از گوشت مرغ، سیبزمینی، بادمجان و گلکلم و برنج تهیه میشود. خوردن این غذا آداب خاصی دارد. مادر خانواده در حضور همه افراد خانواده قابلمه حاوی مقلوبه را با مهارت روی سینی یا سطح صاف برمیگرداند و اگر مقلوبه خوب پخته شده باشد مثل یک کیک با آن محتویات گفته شده، خودنمایی میکند. مقلوبه با سالاد پر از روغن زیتون و یا ماست سرد سرو میشود.
مجدره:
این غذای ساده از برنج، ماست و ادویه تهیه میشود. با وجود سادگی از محبوبیت زیادی بین اردنیها برخوردار است.
مسخن:
مسخن غذای عجیبی است. یک قرص نان به نام «طابون» را غرق روغن میکنند و روی آن خلال پیاز قرمز و سماق میپاشند و در نهایت کباب مرغ را روی آن قرار میدهند و با ماست میخورند.
کبه:
کبه از گوشت، حبوبات، ادویههای عربی به شکلهای مختلف سرخشده، هواپز و در شکل و فرم لیمو پخته میشود.
مکموره:
مکموره از غذاهای قدیمی اردن است و در بخش شمالی این کشور از محبوبیت فراوانی برخوردار است. ریشههای آن به زندگی روستایی برمیگردد. مکموره در لغت به معنی مدفون شده است زیرا مرغ و پیاز پخته را زیر لایه ضخیمی از آرد میپزند و مثلثی برش میزنند.
رشوف:
این غذا مخلوطی از ماست،عدس و بلغور است و روی آتش ملایم پخته و با ترشی و سبزیجات سرو میشود.