سامانه ثبت قرارداد‌های اجاره املاک از ابتدای سال آینده تغییر می‌کند
سامانه ثبت قرارداد‌های اجاره املاک از ابتدای سال آینده تغییر می‌کند

اطلاعات نوشت: هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی دیروز در یک نشست خبری با اعلام این مطلب گفت:با به روز رسانی سایت قدیمی “ایران‌املاک”، افراد می‌توانند به صورت مستقیم یا از طریق مشاوران املاک به نوشتن و نگارش قراردادهای اجاره، فروش و پیش فروش پرداخته و به صورت رایگان کد رهگیری […]

- سامانه ثبت قرارداد‌های اجاره املاک از ابتدای سال آینده تغییر می‌کند

اطلاعات نوشت: هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی دیروز در یک نشست خبری با اعلام این مطلب گفت:با به روز رسانی سایت قدیمی “ایران‌املاک”، افراد می‌توانند به صورت مستقیم یا از طریق مشاوران املاک به نوشتن و نگارش قراردادهای اجاره، فروش و پیش فروش پرداخته و به صورت رایگان کد رهگیری دریافت کنند که در مرحله نخست فقط برای قراردادهای اجاره اجرایی می‌شود.

وی بیان‌داشت: پس از حدود ۱۳ سال که سامانه ایران املاک به روز رسانی نشده بود و ارتقای موضوعات نرم‌افزاری در سطح جهان، تیم فنی به این جمع‌بندی رسید که سامانه قدیم ایران املاک با مشکلات عدیده روبه‌رو خواهد بود.

عباسی خاطرنشان کرد: اکنون با همکاری یک تیم دانش بنیان از دانشگاه تهران نرم‌افزار جدید ارتقا یافته که مبتنی بر فرایندهای نرم‌افزار قدیمی است، معرفی و از سوم خرداد امسال به صورت آزمایشی رونمایی و در دسترس عموم قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تا ظهر دیروز ۸۷ هزار و ۶۸ قرارداد اجاره از طریق مردم با مردم یا مردم با مشاوران املاک مجوزدار در سامانه خودنویس منعقد شده است، ادامه داد: برای نخستین بار در کشور یک قرارداد تمام الکترونیک یک ساله داریم که علاوه بر متعاملین اصلی، یک نفر شاهد از طرف موجر، یک شاهد از طرف مستاجر و احراز هویت از طریقsso ) سامانه هوشمند ملی ) دولت انجام شده و باید حتماً سیمکارت به نام مالک، مستاجر یا مشاور املاک باشد که رمز یک‌بار مصرف که به صورت پیامکی ارسال می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: اکنون سامانه قدیمی ایران املاک به صورت استان به استان از دسترس خارج شده است، به طوری که تاکنون در ۱۱ استان یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه، تهران، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، لرستان، فارس و بوشهر از دسترس خارج شده و قراردادهای اجاره صرفاً روی سامانه خودنویس منعقد می‌شود.

وی اظهار داشت: خدمات رسانی این سامانه به صورت رایگان، در همه ایام هفته و ۲۴ ساعته ادامه دارد. همچنین پاسخگویی تلفنی و اینترنتی از هشت صبح تا هشت شب در آن دیده شده است و در مرحله بعد مشاوران املاک هم به این سامانه اضافه و متصل شدند، اما فقط مشاوران املاک مجوزدار می‌توانند قراردادها را منعقد کنند.

عباسی گفت: برای مشخص شدن اصالت ملک و مالک، باید قبلاً ملک در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد و در غیر این صورت امکان استفاده از سامانه خودنویس وجود ندارد.

وی با بیان اینکه برای سال آینده وارد کردن مبایعه نامه‌ها و قراردادهای پیش فروش را به این سامانه در نظر داریم که با مسائل فنی‌تر و پیچیده‌تری مواجه است، یادآور شد: کلاس آموزشی در خصوص این سامانه برای استان‌های مختلف برگزار شده که در سامانه آپارات هم موجود است و علاوه بر آن در پیام رسان‌های بله و ایتا کانال‌ سامانه خودنویس راه‌اندازی شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی معتقد است: با راه‌اندازی این سامانه بستر فعالیت برای مشاوران املاک وسیع‌تر می‌شود و آنان می‌توانند در سامانه مجوزها به صورت برخط مجوز دریافت کرده و فعالیت کنند .به این ترتیب مشاوران باید بتوانند خدمات حقوقی بهتری ارائه دهند و فرصتی است تا به سمت قراردادهای هوشمند بروند.

وی بیان داشت: مشاوران املاک با ثبت قرارداد در سامانه خودنویس، حق‌العمل به هم رسانی دریافت می‌کنند که نرخ آن در استان‌های مختلف متفاوت است که در استان تهران معادل یک چهارم اجاره ماهیانه از طرفین اخذ خواهد شد.

عباسی ادامه داد: امکان فسخ و ویرایش قراردادها با توافق طرفین در این سامانه وجود دارد، همچنین در صورتی که ملک به نام چند نفر باشد هم پیش بینی لازم برای حضور همه مالکان و امضای قرارداد فراهم شده است.

وی تاکید کرد: همه انواع قراردادهای اجاره اعم از مسکونی، تجاری، کشاورزی، اداری و غیره در این سامانه قابل ثبت است و افراد می‌توانند کد رهگیری رایگان دریافت کنند.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اظهار اینکه انعقاد قراردادها در بستر الکترونیک، امکان جعل و تقلب را کاهش خواهد داد، تصریح‌کرد: سامانه خودنویس بر اساس قانون جهش تولید مسکن و همچنین قانون تجارت الکترونیک ایجاد شده و سامانه رسمی مورد تایید حکومت و دستگاه قضا است .

وی با بیان اینکه این سامانه هنوز در ابتدای راه است و افزایش تعداد سرورها و ارتقای سامانه ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: با استفاده از این سامانه به سرشماری مناسبی به صورت برخط از نفوس و مسکن خواهیم رسید که در برنامه‌ریزی حوزه مسکن، توزیع مستاجرها، اولویت برنامه‌ریزی‌ها و غیره کمک خواهد کرد.

عباسی با اشاره به آغاز همکاری‌ها با سازمان ثبت اسناد در خصوص این سامانه گفت: همه قراردادهایی که در سامانه خودنویس درج می‌شوند، باید ملک موجود ابتدا در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد و در غیر این صورت امکان ثبت نخواهد داشت.

به گفته وی، انعقاد قرارداد اجاره بصورت مستقیم میان مالک و مستاجر در این سامانه کاملا رایگان است ولی قراردادهایی که توسط مشاوران املاک در این سامانه ثبت شوند، مستلزم پرداخت حق المشاوره بنگاه های املاک و واریز ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود حدود ۳۰۰ هزار مشاور املاک در کشور خاطرنشان کرد: فقط نیمی از این مشاوران مجاز هستند.عباسی همچنین با بیان اینکه ساخت حداقل پنج شهرک جدید را در تهران پیگیری خواهیم کرد،از تفاهم با ۲۰۰ هزار واحد صنعتی برای در اختیار گذاشتن زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی و ساخت صنعت شهرها خبر داد و اظهارداشت: بنیاد مسکن مکلف شده یک میلیون قطعه زمین با هزینه صفر به مردم واگذار کند که اولویت نخست واگذاری با اهالی و ساکنان همان روستا خواهد بود و در اولویت‌های بعدی ساکنان مجاور روستا، ساکنان شهرستانی که روستا در آن واقع شده و ساکنان استانی که روستا در آن واقع شده است، هستند.

منبع: اطلاعات انلاین