ارائه «کالابرگ جهیزیه» و «وام ویژه ازدواج»
ارائه «کالابرگ جهیزیه» و «وام ویژه ازدواج»

دهه شصتی‌ها ۲۱ درصد جمعیت ما را تشکیل می‌دهند و شرایط ویژه‌ای دارند که ممکن است به تجرد قطعی برسد. روستاهای ما شرایط ویژه‌تری دارند. یک بار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ این امر را اجرایی کردیم و امسال به صورت وسیع‌تری تحت پوشش قرار گرفتن زوجین دهه شصتی از نظر بیمه اجتماعی و تسهیلات به شکل کالابرگ جهیزیه، وام اشتغال و «وام ویژه ازدواج» به جز وام ازدواج را برای دهه شصتی‌ها داشتیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری ضمن تشریح عملکرد دولت سیزدهم در حوزه زنان گفت که منتظریم لایحه “امنیت زنان” به صحن مجلس آید.

 انسیه خزعلی درباره عملکرد معاونت امور زنان، اظهار کرد: لایحه امنیت زنان در مجلس قرار دارد. ما سعی کردیم در نشست‌ها و کمیسیون‌های مرتبط مجلس حضور داشته باشیم و نظراتمان را بگوییم.

وی ادامه داد: برخی از نظرات ما اعمال شد و امیدواریم برخی دیگر از نظراتمان نیز در صحن اعمال شود. این لایحه هنوز نیاز به اصلاح دارد اما منتظریم این لایحه به صحن مجلس آید. خیلی از موادی که در این لایحه است می‌تواند پشتیبان خانواده و حمایت‌گر زنان در خانواده باشد. حتی بهترین شرایط را برای زنان فراهم کند و امیدواریم به سرعت مراحل خود را در مجلس طی کند.

ارائه «کالابرگ جهیزیه» و «وام ویژه ازدواج» به زوجین دهه شصتی

وی در خصوص تسهیلات ویژه دهه شصتی‌ها نیز گفت: دهه شصتی‌ها ۲۱ درصد جمعیت ما را تشکیل می‌دهند و شرایط ویژه‌ای دارند که ممکن است به تجرد قطعی برسد. روستاهای ما شرایط ویژه‌تری دارند. یک بار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ این امر را اجرایی کردیم و امسال به صورت وسیع‌تری تحت پوشش قرار گرفتن زوجین دهه شصتیََ از نظر بیمه اجتماعی و تسهیلات به شکل کالابرگ جهیزیه، وام اشتغال و «وام ویژه ازدواج» به جز وام ازدواج را برای دهه شصتی‌ها داشتیم.

آغاز اعطای زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند به بالا در برخی استان‌ها

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ۲۰ همت وام فرزندآوری و ۷۰ همت وام ازدواج طی پنج ماه گذشته پرداخت شده است اما هنوز به شرایط مطلوب نرسیده‌ایم، عنوان کرد: اعطای زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند به بالا در برخی شهرها و استان‌ها شروع شده اما به همین سرعت نمی‌شود در قانون اجرا شود. در بیشتر موارد به خانواده‌های دارای چهارقلوها زمین داده شده و اجرایی شده است.

پوشش بیمه‌ای زنان خانه‌دار روستایی دارای ۳ فرزند

خزعلی به پوشش بیمه‌ای زنان خانه‌دار اشاره کرد و گفت: مادران خانه‌دار روستایی دارای سه فرزند تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند و این چیز کمی نیست. وعده‌هایی بوده که در دهه‌های گذشته در انتخابات ریاست جمهوری به اینها اشاره می‌شده است. این بیمه را از روستاها شروع کردیم و ان شاءالله به شهر می‌رسد.

دولت «ضامن» زنان سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات می‌شود

خزعلی درباره اقدامات انجام شده در حوزه زنان سرپرست خانوار نیز تصریح کرد: یکی از مشکلات زنان سرپرست خانوار مسئله ضامن برای تسهیلات بود. با مصوبه‌ای این تسهیلات با ضمانت دولت به این زنان داده می‌شود. همچنین ما برنامه جامعی را برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تدوین کردیم که در کمیسیون است. این امر باید در برنامه ششم صورت می‌گرفت که در این دولت انجام شد. در برنامه هفتم نیز این امر دیده شده تا این توانمندسازی فقط در بحث اشتغال نباشد بلکه در بحث آموزشی، حقوقی، مشاوره و… نیز وجود داشته باشد.

وی درباره اقدامات انجام شده در حوزه بیمه زنان خانه‌دار با بیان اینکه اجرای بیمه زنان خانه‌دار از روستا شروع شده و امیدواریم به شهر گسترش یابد، افزود: برنامه ما این است که این بیمه را برای کسانی که چهار فرزند دارند پیگیری کنیم و امیدواریم به نتیجه برسد. در قانون درج شده بیمه زنان خانه‌دار باید اجرایی شود اما با توجه به شرایطی که دولت دارد و بودجه‌ای که باید اختصاص یابد، می‌توانیم این امر را اجرا کنیم.

۱۲ اقدامی که نخستین بار توسط دولت سیزدهم در حوزه زنان صورت گرفت

معاون امور زنان و خانواده در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: می‌توانیم ۱۲ کار را نام ببریم که در این دولت برای نخستین بار اتفاق افتاده است که از جمله آن پشتیبانی مالی و لجستیک از بانوان، به رسمیت شناختن بانوان در تصمیم‌گیری و تصمیم سازی‌ها، ارتقای پست مشاوران زنان به هم‌ترازی معاون وزیر یا مدیر کل و ایجاد صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار برای دهک‌های یک تا پنج است.

وی درباره مصوب شدن اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه‌ها به بحث زن و خانواده، تصریح کرد: این امر برای نخستین بار در این دولت انجام شد. دولت‌های گذشته می‌خواستند این امر را انجام دهند اما اجرایی نمی‌شد. در سال ۹۲ گفته شده بود دستگاه‌ها «مجاز» هستند این یک درصد از بودجه را به بحث زنان و خانواده اختصاص دهند و عملا دستگاه‌ها این امر را اجرا نمی‌کردند. در بودجه ۱۴۰۲ دستگاه‌ها مکلف شدند این یک درصد را اختصاص دهند و معاونت زنان و سازمان برنامه و بودجه به این کار نظارت می‌کند. برنامه عملیاتی همه دستگاها را گرفتیم و در کمیسیون مراحل خود را طی کرده و در دولت مصوب و ابلاغ شده است. اگر دستگاه‌ها این موضوع را عملیاتی نکنند باید پاسخگوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان بازرسی باشند.

خزعلی درباره بحث اشتغال بانوان نیز توضیح داد: در ماه‌های اول شروع به کار دولت سیزدهم، تدوین طرح کسب و کار پایدار خانواده محور را داشتیم. در برنامه هفتم نیز به صورت تفصیلی خواستیم این امر مورد بررسی قرار گیرد. در ستاد زن و خانواده هم مصوب کردیم که اشتغال منعطف بانوان را داشته باشیم و تغییراتی در قانون کار استخدامی داشته باشیم تا خانم‌ها از دوره فرزندآوری و فرزندپروری به خوبی استفاده کنند و مشاغل متناسب با شرایط داشته و شغل را از دست ندهند.

وی با بیان اینکه کسب و کار پایدار خانواده محور در ۲۱ استان برای زنان سرپرست خانوار عملیاتی شد، خاطر نشان کرد: حدود ۳۶۰۰ زن سرپرست خانوار توسط زنان کارآفرین تحت پوشش قرار گرفتند. زنان کارآفرین موظف شدند از صفر تا صد کار را بر عهده گیرند تا کار به پایداری رسد. هدفمان این نیست حتما زنان مشغول به کار شوند، می‌خواهیم معیشت زنان تامین شود و یعنی اگر در خانواده پسرانی و فرزندانی بودند که شرایط کار داشتند، اشتغال آنها را اولویت قرار می‌دهیم و سعی می‌کنیم زن و مرد شرایط خوبی برای کار داشته باشند.

وی افزود: استان لرستان یکی از استانهایی است که بیشترین حمایت تسهیلاتی در حوزه اشتغال را داشته است. پیش‌تر این استان در حوزه اشتغال زنان بسیار ضعیف بود اما آمار اخیر نشان می‌دهد بالاترین آمار مجوزها را زنان در لرستان داشتند و این یعنی پشتیبانی و تسهیلات موثر بوده است.

منبع :فردای اقتصاد