گاهی اوقات بسیاری از خریداران در طول خرید از یک فروشگاه این سوال را از خود می پرسند: تخم مرغ قهوه ای با تخم مرغ سفید چه فرقی دارد؟ و چرا قیمت آنها فرق می کند؟ دلیل آن چیزی نیست که فکر می‌کنید. ارتباطی با سالم‌تر یا طبیعی‌تر یا لوکس‌تر بودن یک نوع نسبت به […]

گاهی اوقات بسیاری از خریداران در طول خرید از یک فروشگاه این سوال را از خود می پرسند: تخم مرغ قهوه ای با تخم مرغ سفید چه فرقی دارد؟ و چرا قیمت آنها فرق می کند؟ دلیل آن چیزی نیست که فکر می‌کنید. ارتباطی با سالم‌تر یا طبیعی‌تر یا لوکس‌تر بودن یک نوع نسبت به دیگری ندارد.

 

 

 

تخم مرغ های قهوه ای ضرورتا سالم تر نیستند و یا طعمشان بهتر نیست. دلیل اصلی تفاوت رنگ پوسته تخم مرغ سفید و قهوه ای، آن چیزی است که مرغ خورده است. مرغ هایی که تخم مرغ قهوه ای رنگ می گذارند، معمولا متعلق به مرغداری های کوچک، مزارع و یا حیاط خانه افراد هستند. دلیل اینکه چنین تخم مرغ هایی طعمشان متفاوت است رنگ پوسته نیست، بلکه تفاوت در غذایی است که این مرغ ها می خورند. همین هم اختلاف قیمت آنها را بیشتر می کند.

 

از نظر تغذیه‌ای هیچ تفاوتی بین تخم مرغ قهوه‌ای و سفید وجود ندارد. این به نژاد مرغ بستگی دارد. برخی از نژادها تخم‌ مرغ‌ هایی با پوسته سفید می‌گذارند، در حالی که نژادهای دیگر تخم‌ مرغ‌ هایی با پوسته قهوه‌ای می‌گذارند.

 

در واقع، رنگدانه‌هایی که مرغ‌ها تولید می‌کنند باعث تفاوت در رنگ پوسته‌ی تخم‌مرغ می‌شود. رنگدانه‌ی اصلی در پوسته‌ی تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای پروتوپرفیرین IX نام دارد که از هِم (heme) تشکیل شده است. هِم یک کوفاکتور است و کوفاکتورها اجزای غیرپروتئینی موجود در بعضی از آنزیم‌ها هستند. رنگ قرمز خون به دلیل وجود هِم در آن است.

 

اگر چه ژنتیک عامل اصلی در تعیین رنگ پوسته‌ی تخم‌ مرغ است اما عوامل دیگری هم می‌توانند در این زمینه مؤثر باشند. برای نمونه، مرغ‌هایی که تخم‌هایی با پوسته‌ی قهوه‌ای می‌گذارند وقتی پیر می‌شوند معمولا تخم‌هایی بزرگ‌تر می‌گذارند که رنگ روشن‌تری دارند. محیط زندگی، تغذیه و میزان استرس مرغ‌ها هم می‌تواند تا اندازه‌ای روی رنگ پوسته‌ی تخم‌مرغ تأثیر داشته باشد. البته این عوامل در روشن‌تر یا تیره‌تر بودن رنگ پوسته‌ تأثیر دارند و نمی‌توانند رنگ آن را به کلی تغییر دهند. درباره‌ی رنگ پوسته‌ی تخم‌مرغ، نژاد عامل اصلی و تعیین‌کننده است.

 

روزیاتو

+

27 اردیبهشت 1403

یافته های جدید و مرموز فیزیکدان‌ها!

  این موضوع نویدبخش یک پیشرفت بسیار مهم در فیزیک است. کار اصلی گلوبال‌ها نگه داشتن کوارک‌ها در محل‌شان و پایدار نگه داشتن اتم‌ها است. کوارک‌ها بلوک‌های سازنده پروتون‌ها و نوترون‌ها هستند. این کارکرد باعث می‌شود که گلوبال‌ها را بخشی از نیروی هسته‌ای «قوی» محسوب کنیم که یکی از چهار نیروی اساسی همراه با گرانش، […]

26 اردیبهشت 1403

چرا چربی بازو مهم است؟

به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است دانشمندان یونانی در مطالعه‌ای جدید، ارتباطی بین چربی بازو و کیفیت استخوان ستون فقرات کشف کرده‌اند. این یافته‌ها می‌تواند به روشی جدید برای پیش‌بینی و پیشگیری از شکستگی‌های ستون فقرات در افراد مسن منجر شود. پوکی استخوان، بیماری شایعی که باعث ضعیف شدن و شکننده شدن […]

26 اردیبهشت 1403

جنجالی که یک «موش مُرده» در ژاپن به پا کرد!

 یک شرکت تولید نان ژاپنی به خاطر پیدا شدن بقایای موش مرده در محصولات توزیع شده خود، بسته های نان را از بازار جمع کرد و عذرخواهی کرد.      به نقل از اسوشیتیدپرس، شرکت پاسکو پس پیدا شدن بقایای موش مرده در دو بسته نان حدود ۱۰۴ هزار بسته نان سفید را از قفسه […]