حذف دوباره از آسیا در انتظار باشگاه استقلال/ راهکار تازه برای فرار از محرومیت
حذف دوباره از آسیا در انتظار باشگاه استقلال/ راهکار تازه برای فرار از محرومیت

این نگرانی وجود دارد که یک‌بار دیگر باشگاه استقلال به‌خاطر مشکلات مالی و اداری از لیگ قهرمانان آسیا محروم شود.

 

به گزارش زیرنویس، تیم فوتبال استقلال درحالی خود را برای دیدارهای پیش‌رو آماده می‌کند که با تغییر و تحولات صورت گرفته طی هفته‌های اخیر و کسر امتیاز از تیم‌هایی مانند سپاهان و پرسپولیس، درحال‌حاضر به صدر جدول رسیده و با توجه به دیدارهای نسبتا ساده هفته‌های بعدی، این احتمال وجود دارد که این صدرنشینی حداقل تا چند هفته آینده تداوم پیدا کرده و چه‌بسا تا نیم‌فصل اول رقابت‌ها نیز تثبیت شود.

همه اینها درحالی هستند که موفقیت‌های استقلالی‌ها در سال‌های اخیر به‌خصوص قهرمانی تاریخی آنها در فصل بیست‌ودوم فعلا تا اینجای کار از لحاظ ابعاد بین‌المللی دستاوردی به همراه نداشته است تا جایی که آبی‌ها طی دو فصل اخیر به‌خاطر عدم‌صدور مجوز حرفه‌ای این باشگاه از حضور در لیگ قهرمانان آسیا محروم مانده و حالا نیز این نگرانی وجود دارد که یک‌بار دیگر به‌خاطر مشکلات مالی و اداری و تداوم وضعیت موجود، استقلال برای فصل آینده نیز باز هم از دریافت مجوز حرفه‌ای باز مانده و به تبع آن از حضور در رقابت‌های باشگاهی در آسیا محروم شود.

این درصورتی است که رقابت‌های باشگاهی در آسیا در فصل آینده با شیوه و سبک و سیاق جدیدی پیگیری می‌شود و درصورتی‌که تیم‌های ایرانی ازجمله استقلال بتوانند برای فصل بعدی مجوز حضور در لیگ الیت (سطح اول باشگاهی که با حضور ۲۴ تیم برگزار می‌شود) را بگیرند، مطمئنا این امر نه‌تنها از لحاظ جنبه‌های تاریخی و فوتبالی می‌تواند برای این تیم‌ها سابقه درخشانی را در کارنامه آنها به‌همراه بیاورد، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز با توجه به افزایش چند برابری جوایز درنظر گرفته شده توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا و همچنین استقبال اسپانسرها از حضور در سطح اول فوتبال آسیا، می‌تواند گشایش مالی مناسبی را نیز برای این باشگاه‌ها و به‌خصوص تیم پرطرفداری مانند استقلال ایجاد کند.

 همه وعده‌های خطیر

همان‌طورکه اشاره کردیم طی روزهای اخیر با رسانه‌ای شدن مشکلات مالی و اقتصادی استقلالی‌ها، با توجه به بدهی‌های سرسام‌آور داخلی و خارجی این باشگاه، دوباره نگرانی‌ها از حذف دوباره این باشگاه دو ستاره از آسیا شدت گرفته است. این درصورتی است که علی خطیر، مدیرعامل استقلال طی هفته‌های اخیر به دفعات در این خصوص به صحبت پرداخته و در برنامه‌های مختلف وعده‌های امیدوارکننده‌ای را برای هواداران تیم آبی‌پوش پایتخت مطرح کرده است.

ازجمله اینکه «شک ندارم استقلال امسال مجوز حرفه‌ای را می‌گیرد»، «به‌خاطر سوءمدیریت و بی‌مسئولیتی برخی دوستان، استقلال از آسیا حذف شد»، «استقلال به‌خاطر کج‌فهمی، سوءمدیریت و بی‌عدالتی از آسیا محروم شده است» و اینکه «اگر من همین رویه را پیش بگیرم و مقامی بیاوریم و باز از آسیا حذف بشویم چه کسی جوابگو است؟»

این چهره حتی بعد از بازی نساجی مقابل الهلال در هنگام ترک ورزشگاه نیز عنوان کرده بود: «حسرت خوردم. استقلال شایسته‌ترین تیمی بود که باید در این مسابقات حضور پیدا می‌کرد. به‌خاطر سوءمدیریت باشگاه در دوره‌های گذشته، نتوانستیم در این تورنمنت حضور پیدا کنیم.

قول می‌دهم تا زمانی که هستم اجازه ندهم استقلال از این بازی‌ها حذف شود مگر اینکه دلایل دیگری داشته باشد.» بنابراین با توجه به این اظهارنظر پرتکرار علی خطیر درخصوص قول‌های او مبنی‌بر عدم‌حذف از آسیا در ادوار بعدی و با وجود مشکلات مالی پیش‌رو، به‌نظر می‌رسد هیچ‌کس جز مدیرعامل استقلال درصورت ناکامی در کسب مجوز حرفه‌ای مقصر نمی‌تواند باشد؛ چراکه او به دفعات نیز به این موضوع اشاره کرده که وضعیت کنونی استقلال به‌خاطر سوءمدیریت ایجاد شده است.»

آخرین وضعیت پرونده‌های خارجی

استقلالی‌ها برای کسب مجوز حرفه‌ای به‌جز موارد مرتبط با مالکیت و مباحث اداری، پرسنلی و زیرساختی باید در ابعاد مالی چند خوان بزرگ را پشت‌سر بگذارند. سال گذشته پرونده استراماچونی بزرگ‌ترین خوان استقلالی‌ها بود که درنهایت هم همین پرونده مانع اصلی این باشگاه در راه رسیدن به آسیا شده و حذف این تیم از آسیا را رقم زد.

برای امسال نیز به‌جز مطالبات داخلی بازیکنان از فصل گذشته و همچنین پرداخت رقمی مشخص از قراردادهای امسال تا ددلاین مشخص شده از سوی کنفدراسیون آسیا و همچنین تعیین‌تکلیف اقساط وام‌های گرفته شده از بانک، خطیر و سایر مدیران باشگاه باید فکری هم به حال پرونده مطالبات مربیان و بازیکنان سابق ‌خارجی کرده و این درحالی است که پیش از این در مطلبی در «فرهیختگان» از مجموع رقم حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برای تسویه‌حساب پرونده‌های ساپینتو و دستیارانش، آمانوف، سیلوا و باشگاه سانتاکلارا خبر داده‌ایم؛ هرچند به این موضوع نیز اشاره کردیم که در هر پرونده‌ای در مرحله اول بعد از صدور رأی، یک فرصت ۴۵ روزه برای تسویه‌حساب داده می‌شود که در غیر این صورت و امتناع از پرداخت مطالبات، پنجره استقلالی‌ها بسته خواهد شد.

راهکار استقلال برای فرار از محرومیت

باشگاه استقلال برای فرار از تبعات عدم‌تسویه‌حساب با خارجی‌های خود درصدد است تا با ارائه برخی راهکارهای قانونی ممکن این موضوع را از ددلاین ارائه شده توسط AFC عبور داده تا فرصت بیشتری برای مذاکره با این نفرات و درعین‌حال درآمدزایی و پرداختی به آنها داشته باشد. درواقع استقلالی‌ها مترصد آن هستند تا با خریدن زمان، فرصت بیشتری برای پرداختی و تسویه‌حساب با خارجی‌های سابق خود داشته باشند.

درباره آخرین وضعیت پرونده‌های سیلوا، آمانوف و ساپینتو و دستیارانش نیز آخرین اخبار حاکی از آن است که استقلالی‌ها درخصوص این دو پرونده نیز درخواست گرندز رای خود را به فیفا ارائه داده که هنوز پاسخ آنها نیز برای این باشگاه نیامده است. گرنذز رای یا جزئیات رای از این جهت درخواست می‌شود که روی این جزئیات می‌توان به دادگاه عالی ورزش شکایت کرد. همه اینها درحالی هستند که استقلالی‌ها منتظرند تا این دادگاه پاسخ رای شکایت سانتاکلارا را نیز اعلام و به باشگاه ایرانی ابلاغ کند.

البته در برخی از این پرونده‌ها شکست باشگاه استقلال محرز بوده و خود باشگاه نیز به آن واقف است و صحبت‌هایی هم در این زمینه طی روزهای گذشته از طرف آنها مطرح شده است، اما خطیر و سایر مدیران استقلالی خوب می‌دانند از آنجایی که تا اوایل فروردین سال آینده تامین این مقدار در کنار تامین منابع مالی برای پرداخت به بازیکنان فعلی تا چه اندازه دشوار و چه‌بسا ناممکن است، مجبور به انجام این کار بوده، حتی با علم به اینکه استقلالی‌ها باید ارقامی را هم خرج کشاندن این پرونده‌ها به دادگاه عالی ورزش و وکلای بین‌المللی کنند.

همه اینها درحالی هستند که تجربه ثابت کرده است در مقایسه با طلبکاران خارجی، موضوع طلبکاران داخلی استقلال که بازیکنان و کادرفنی این تیم را تشکیل می‌دهند حتی درصورتی‌که تا زمان ددلاین ارائه شده از سوی AFC با آنها طبق قراردادشان درباره مطالبات فصل قبل و جاری رفتار نشود؛ نمی‌تواند تهدید جدی برای کسب مجوز حرفه‌ای استقلالی‌ها مطرح شده و بعضا می‌توان با خریدن زمان از این نفرات غائله پرونده‌های داخلی را ختم به خیر کرد.

منبع: خبـر ورزشی