واکنش چین و روسیه به پیشنهاد حجت عبدالملکی چه بود؟
واکنش چین و روسیه به پیشنهاد حجت عبدالملکی چه بود؟

ایلنا نوشت: حجت‌الله عبدالملکی در پنل اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد با بیان اینکه معتقدیم از منظر اقتصاد مقاومتی باید به تمام مسائل اقتصادی ورود کنیم، اظهار داشت: سیاست‌گذاری دولت قبل این بود که برنامه عمومی اقتصادی را دنبال کنند و در کنار آن اقتصاد مقاومتی در قالب چند پروژه از جمله تقویت مشاغل خانگی […]

- واکنش چین و روسیه به پیشنهاد حجت عبدالملکی چه بود؟

ایلنا نوشت: حجت‌الله عبدالملکی در پنل اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد با بیان اینکه معتقدیم از منظر اقتصاد مقاومتی باید به تمام مسائل اقتصادی ورود کنیم، اظهار داشت: سیاست‌گذاری دولت قبل این بود که برنامه عمومی اقتصادی را دنبال کنند و در کنار آن اقتصاد مقاومتی در قالب چند پروژه از جمله تقویت مشاغل خانگی و … پیاده‌سازی شود که این حرف، راهبرد غلطی بود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: تعریف ساده‌ای از اقتصاد مقاومتی دارم که این تعریف را در ٣٠ دانشگاه کشور ارایه کردم و عمده اقتصاددان‌ها هم این تعریف را پسندیدند؛ اقتصادی در شرایط دشواری به اهداف خود برسد، اقتصاد مقاومتی است.

البته این شرایط تنها مشمول تحریم نمی‌شود و هر مساله‌ای می‌تواند برای اقتصاد آن کشور شرایط دشواری ایجاد کند، در سال ٩۶ و ٩٧ وقتی اقتصاد مقاومتی را در چین و روسیه تعریف می‌کردم و از عوامل این شرایط سخت بیماری واگیر مثال زدم، در حالی که در آن زمان بحث کرونا مطرح نبود و ما هم از دست‌اندرکاران فراگیری ویروس کرونا نبودیم. از این رو اقتصاد مقاومتی می‌توان به هر شرایطی تعمیم داده‌ شود و تنها مختص تحریم نیست.

عبدالملکی با بیان اینکه نظام اقتصاد اسلامی به معنای بازتاب پرتوهای مکتب اقتصاد اسلام در آینه زمان و مکان است، گفت: اقتصاد مقاومتی برآمده از اقتصاد اسلامی است و نظام اقتصادی اسلام هم بازتاب پرتوهای مکتب اقتصاد اسلام در آینه زمان و مکان است. در حال حاضر در پس تمام نظامات، مکاتبی وجود دارد یا از مکتب الهی یا بشری هستند. مکتب ثابت است اما شرایط در دوره های مختلف فرق می‌کند بنابراین وقتی نور ثابت اما اینه متفاوت است بازتاب آن متفاوت خواهد شد. ما در دوره مملو از خصومت‌های اقتصادی مواجه هستیم از جمله تحریم‌های داخلی و خارجی. در چنین شرایط عنوان نظام اقتصاد اسلامی همان اقتصاد مقاومتی است. که این پاسخ کسانی است که عمدتا حوزوی بودند و در سال ٩٠ به رهبری این اشکال وارد می‌کردند چرا رهبر به دنبال اجرای اقتصاد مقاومتی است و نه اقتصاد اسلامی. باید گفت که اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد اسلامی که متناسب با شرایط به اجرا می‌رسد. 

دبیر شورای عالی مناطق آزاد افزود: مابقی موضوعات اقتصاد مقاومتی باید تکمیل و به یک نظام تبدیل شود که لازمه آن شناخت مکتب اقتصاد اسلامی است. از این رو، احتیاج داریم که حوزه علمیه در این بار اقدام جدی کند دروس خارج و اجتهادی به روز و پیشرفته و متناسب با شرایط امروز تدریس کند.

 

منبع: اطلاعات انلاین