انواع صرافی های ارز دیجیتال ۱-     صرافی های ارز دیجیتال متمرکز صرافی های ارز دیجیتال متمرکز یا CEX این  امکان را برای کاربران فراهم میکنند تا ارزهای مورد نظر خود را به سرعت معامله کنند. معمولا صرافی های ارز دیجیتال متمرکز تحت نظارت برخی مقامات و سازمان ها نیز قرار دارند. بزرگترین سرمایه یک صرافی ارز دیجیتال […]

 

انواع صرافی های ارز دیجیتال

۱-     صرافی های ارز دیجیتال متمرکز

صرافی های ارز دیجیتال متمرکز یا CEX این  امکان را برای کاربران فراهم میکنند تا ارزهای مورد نظر خود را به سرعت معامله کنند. معمولا صرافی های ارز دیجیتال متمرکز تحت نظارت برخی مقامات و سازمان ها نیز قرار دارند. بزرگترین سرمایه یک صرافی ارز دیجیتال دقیقا اعتماد کاربران به صرافی و امنیت آن است. این پلتفرم ها شرایط معامله از طریق مبادلات تبدیل ارز دیجیتال به ارز دیجیتال و ارز دیجیتال به دارایی های فیات و بالعکس را برای سرمایه گذاران فراهم میکنند.

صرافی های ارز دیجیتال متمرکز معمولا به دنبال طراحی و ارائه ی یک رابط کاربری بسیار ساده و کاربر پسند هستند تا بتوانند به واسطه ی ساده سازیه خدمات صرافی، کاربران مختلفی را از تمام اقشار جامعه جذب کنند. در مقابل اما صرافی های غیر متمرکز معمولا فضای پیچیده تری دارند.

۲–     صرافی های غیر متمرکز

صرافی های غیر متمرکز یا DEX  به صرافی هایی گفته می شود که تحت نظارت مقام های ناظر قرار ندارند. کاربران این صرافی ها می توانند آزادانه دارایی های دیجیتال خود را با کاربران دیگر به صورت همتا به همتا ( peer-to-peer) معامله کنند.  این صرافی ها بر اساس استفاده از فناوری بلاکچین داده ها را دسته بندی و پردازش می کنند.

۳– صرافی های ارز دیجیتال همتا به همتا P2P

صرافی های ارز دیجیتال P2P با حذف کامل هر گونه نهاد نظارتی این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا ارزهای دیجیتال خود را به صورت همتا به همتا به صورت مستقیم در فضایی بسیار امن با یکدیگر مبادله کنند.

تبادل دارایی های دیجیتال و خرید و فروش این دارایی ها در صرافی های P2P  معمولا نسبت به دیگر صرافی ها کندتر انجام می شود زیرا این صرافی ها برای ایمن تر کردن تراکنش های مالی از خدمات سپرده گذاری استفاده میکنند.

۴– صرافی های هیبریدی ترکیبی )

صرافی های هیبریدی یا ترکیبی با استفاده از امکانات صرافی های متمرکز و غیر متمرکز به کاربران اجازه می دهند تا دارایی های دیجیتالی خود را در یک پلت فرم متمرکز با امنیت و توانایی یک صرافی ارز دیجیتال غیر متمرکز معامله کنند.

۸ ویژگی بسیار مهم صرافی های ارز دیجیتال

در ادامه ی این مقاله  شما را با برخی از مهمترین ویژگی های کاربردی آشنا خواهیم کرد که هر صرافی ارز دیجیتال باید آن ها را داشته باشد.

۱–     موتور معاملاتی قوی

اساس و هسته‌ی هر صرافی ارز دیجیتال در واقع موتور معاملاتی آن است. موتور معاملاتی صرافی ها در واقع امکان شناسایی سفارشات خرید و فروش و همچنین ثبت درخواست جدید را برای کاربران فراهم میکند. نمایش دارایی های کاربران و تخصیص این دارای ها برای سفارشات ثبت شده نیز به عهده ی این موتور معاملاتی است.

بیشتر بخوانید: چرا باید استیبل کوین مثل تتر بخریم؟

۲– کنسول مدیریتی

کنسول مدیریتی در واقع سیستمی است که به اپراتورها و مدیران صرافی ها اجازه میدهد تا مبادلات انجام شده در سیستم را مدیریت کنند، با کاربران برای رفع مشکلاتشان از طریق پشتیبانی ارتباط برقرار کنند، کارمزد های معاملاتی را ویرایش کنند و در صورت نیاز حتی به سیستم معاملاتی ارز اضافه کنند.

۳– سیستم احراز هویت

طراحی فاکتورهای امنیتی برای ورود کاربران به صرافی ها یکی از مواردی است که اتفاقا بیشترین تاثیر را در جلب اعتماد کاربران و سرمایه گذاران دارد. اینکه صرافی، سیستمی را طراحی کرده باشد که از ورود ربات ها و کاربران غیر واقعی به صرافی جلوگیری کند در واقع امنیت دارایی های سرمایه گذاران را تضمین کرده است.

۴– رابط کاربری ساده و دسترسی آسان

یکی از مهم ترین ویژگی‌هایی که باعث می شود کاربران به سمت یک صرافی آنلاین ارز دیجیتال جذب شوند استفاده از یک رابط کاربری آسان و البته ایجاد دسترسی آسان به اپلیکیشن و سایت صرافی است. یکی دیگر از فاکتورهای در دسترس بودن، هاهنگ بودن صرافی با قوانین بانک های منطقه‌ی مرتبط با کاربران است.  صرافی می تواند با ایجاد امکان برقراری با سیستم بانکی مرتبط با منطقه ی جغرافیایی شما، شرایط خرید و فروش ارز دیجیتال را برای شما فراهم کند.

۵– خدمات کیف پول

کیف پول ها در واقع اصلی ترین بخش بازار ارز های دیجیتال به حساب می آیند زیرا تنها راه ذخیره سازی دارای های دیجیتال استفاده از همین کیف پول های دیجیتال است. کیف پول هایی که این صرافی ها ارائه میدهند به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شوند.

کیف پول های داغ به صورت آنلاین در دسترس هستند و به راحتی و بسیار سریع میتوانید از آن ها استفاده کنید. دقیقا به همین دلیل در معرض حملات هکری نیز قرار دارند.

کیف پول های سرد فقط به صورت آفلاین در دسترس هستند و استفاده از آن ها پیچیدگی های بیشتری دارد اما نسبت به کیف پول های سرد امنیت بسیار بالاتری دارند.

۶– نمودار های تحلیل تکنیکال

هر صرافی باید ابزار تحلیل داده های تکنیکالی را برای کاربران خود طراحی و فراهم کرده باشد تا کاربران بتوانند قبل از اقدام به خرید و یا فروش دارایی های خود، موقعیت این دارایی را روی نمودار قیمتی بررسی کنند.

از شاخص های مهمی صرافی ها می تواند برای بخش تجزیه و تحلیل نمودار خود استفاده کند می توان به میانگین های متحرک، اندیکاتور شاخص نسبی قدرت (RSI)، مک دی و غیره … اشاره کرد.

۷- موجودی ارزی

در حال حاضر بیش از ۲۲ هزار ارز با عنوان های مختلف در بازارها و صرافی های مختلف فعال در حوزه ی کریپتو کارنسی لیست شده اند. از این تعداد اما تعداد محدودی ثبات لازم برای سرمایه گذاری را دارند که از مهمترین آن ها می توان به دو لیدر بزرگ بازار یعنی بیت کوین و اتریوم اشاره کرد. جهت خرید اتریوم و بیت کوین شما می توانید همین حالا به صرافی های معتبر دنیا از جمله صرافی نیپوتو مراجعه کنید. توجه داشته باشید که همیشه بهتر است قبل از انتخاب صرافی مورد نظر خود دارایی های ارزی آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که صرافی انتخاب شده،  ارز های مورد نظر شما را پشتیبانی میکند یا خیر.

۸-  سیستم اطلاع رسانی

سیستم اطلاع رسانی به روز و قوی نیز یکی از مهم ترین خدماتی است که یک صرافی می تواند برای کاربران خود طراحی کرده باشد. سیستم های اطلاع رسانی این امکان را فراهم میکند تا کاربران از اطلاعات و خبر های بازار و صرافی به صورت روزانه مطلع باشند.

 

نتیجه گیری

قبل از ورود به معامله و قبل از هر گونه واریز وجه به صرافی ها ابتدا نیازهای خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که آیا صرافی که انتخاب کرده اید نیاز شما را رفع می کند یا خیر؟ همچنین توجه داشته باشید که رابط کاربری وب سایت و یا اپلیکیشن صرافی امکان استفاده ی آسان و سریع از صرافی را برای شما فراهم کرده باشد.

 

منبع خبر: رکنـا