برای درست کردن این غذا باید قدرت ریسک کردن داشته باشید!
برای درست کردن این غذا باید قدرت ریسک کردن داشته باشید!

کاشف غذای من‌درآوردی قدرت ریسکش آن‌قدر بالا است که از پس زدن غذا توسط شوهر و بچه نمی‌ترسد و آن‌قدر اعتماد به نفس دارد که غذایش را به بهترین شکل ممکن معرفی می‌کند و یک روز خاطره‌انگیز می‌سازد؛ یک روز جالب با یک خوردنی جدید و غیرتکراری. روزی که مثل همیشه برنج و خورش روی […]

- برای درست کردن این غذا باید قدرت ریسک کردن داشته باشید!

کاشف غذای من‌درآوردی قدرت ریسکش آن‌قدر بالا است که از پس زدن غذا توسط شوهر و بچه نمی‌ترسد و آن‌قدر اعتماد به نفس دارد که غذایش را به بهترین شکل ممکن معرفی می‌کند و یک روز خاطره‌انگیز می‌سازد؛ یک روز جالب با یک خوردنی جدید و غیرتکراری. روزی که مثل همیشه برنج و خورش روی میز سرو نمی‌شود و همه با یک غذای جدید روبه‌رو می‌شوند. غذایی که کدبانوی خانه با قدرت ریسکش برای بقیه درست کرده؛ یک غذای من‌درآوردی و خلاقانه. خب حالا می‌رویم سر اصل مطلب.

این روز‌ها در هر خانه‌ای اسفناج پیدا می‌شود. اندازه ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم اسفناج را بردارید و بعد از اینکه خوب شستید یک جوری خرد نکنید که له و لورده شود. قرار نیست تفاله اسفناج تحویل بدهیم. خیلی با طمانینه و احترام چاقو‌ها را به اسفناج می‌کشید و به چهار یا پنج تکه تقسیمشان می‌کنید. همین اندازه که گفتم؛ اگر بیشتر خرد کنید غذایتان خراب می‌شود، از من گفتن بود.

پیاز هم که حتما در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. یک عدد پیاز زیبا را بردارید و قشنگ نگینی خرد کنید. پیاز این غذا باید به چشم بیاید. پس جلوی چشم است و نباید کج و کوله باشد!

چند عدد بادام هم که داشته باشید خیلی خوب می‌شود. فقط چند تا بکوبید روی سرش تا کمی خرد شود یعنی چند تکه. خیلی خرد شود از شکل می‌افتد.

حالا همه موادی را که درست کردید کنار بگذارید. می‌خواهیم کمی نانوایی کنیم. نترسید! یک تغار خمیر که نمی‌خواهیم درست کنیم. فقط برای این غذا به کمی خمیر احتیاج داریم که نانمان دست پخت خودمان و خانگی باشد. یک پیمانه آرد سفید را که یادم رفت بگویم که در همه خانه‌ها پیدا می‌شود بردارید و خوب الک کنید. آرد نباید گلوله گلوله باشد وگرنه خمیرتان یک‌دست نمی‌شود.

بعد از اینکه آردتان را الک کردید حالا یک لیوان آب ولرم و یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. آب را به اندازه‌ای اضافه کنید که آرد به دستتان نچسبد و یک خمیر نرم و یک دست به دست بیاید.

خمیرتان که درست شد بگذارید یک گوشه تا دو ساعت برای خودش استراحت کند. رویش را هم یک دستمال بیندازید تا حواسش پرت نشود و خوب استراحت کند و ور بیاید.

حالا پیازی را که نگینی خرد کرده بودید، خوب سرخ کنید تا طلایی شود و بعد اسفناج‌های خرد شده را اضافه کنید و تفت بدهید. البته زیاد سرخ نکنید قرار است غذای سالم بخورید.

خمیری را که گذاشته بودید استراحت کند را بردارید و با وردنه صاف کنید. اول اندازه یک گلوله بردارید و اندازه یک بشقاب میوه‌خوری پهنش کنید. خمیر باید نازک باشد. اگر ضخیم باشد خمیرتان خوب نمی‌پزد و غذایتان از ریخت و قیافه هم می‌افتد.

بعد که به اندازه افراد خانواده نان درست کردید، یعنی یک خمیر گرد، موادی که از قبل آماده کرده بودید را داخل آن بریزید، یعنی اسفناج، پیاز، بادام، نمک و فلفل و روغن زیتون. بعد یک بار لبه خمیر را از راست و یک بار هم از چپ تا کنید تا یک شکل مخروطی به دست بیاید. حالا خمیر‌ها را درون سینی فر بچینید و بگذارید نیم‌ساعت در فر برای خودش بپزد. به محض اینکه دیدید روی خمیرهایتان طلایی شد غذایتان آماده است. یادتان باشد این غذا را باید داغ داغ بخورید و اگر سرد بشود از دهن می‌افتد.

فوت‌و فن

اگر حوصله نان پختن ندارید می‌توانید از نان پیتا یا نان لواش خودمان استفاده کنید. هم سریع‌تر است و هم راحت‌تر.

منبع: همشهری آنلاین

+