به گزارش زیرنویس از  همدان، رحمان ایرانپور بیان کرد: قنات یکی از شگفت‌انگیزترین و قدیمی‌ترین سازه‌های آبی دست‌ساز بشر است که از دیرباز به عنوان ابتکار دیرینه پیشینیان برای آبرسانی در سطح استان کاربرد داشته است. وی با بیان اینکه احیای قنوات می‌تواند به عنوان راهکاری مؤثر در امر تأمین آب مورد نیاز برای مهار بحران […]

به گزارش زیرنویس از  همدان، رحمان ایرانپور بیان کرد: قنات یکی از شگفت‌انگیزترین و قدیمی‌ترین سازه‌های آبی دست‌ساز بشر است که از دیرباز به عنوان ابتکار دیرینه پیشینیان برای آبرسانی در سطح استان کاربرد داشته است.

وی با بیان اینکه احیای قنوات می‌تواند به عنوان راهکاری مؤثر در امر تأمین آب مورد نیاز برای مهار بحران کم‌آبی و مقابله‌ با اثرات خشکسالی باشد، ادامه داد: با تداوم کم‌آبی و زیاد شدن روزهای کم‌بارش در کنار نیاز همیشگی بهره‌برداران کشاورزی به آب، اجرای طرح‌های سازگار با خشکسالی از جمله احیای قنوات ضروری است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان همدان در ادامه یادآور شد: براساس آماربرداری‌ها تعداد قنوات موجود در شهرستان همدان ۲۶۰ رشته است که ۳۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی با آب استحصالی از این قنوات مشروب می‌شوند.

 وی با اشاره به اهمیت مرمت و بازسازی قنوات تصریح کرد: به همت جهادکشاورزی همدان از سال ۹۰ تا پایان سال گذشته ۶۰ رشته قنات مرمت و بازسازی شده همچنین از ابتدای سال‌جاری تاکنون نیز با حفظ آبدهی قنوات و با مشارکت کشاورزان، ۱۱ رشته قنات در شهرستان در حال مرمت است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه از این تعداد مرمت و بازسازی پنج رشته به پایان رسیده است، افزود: شش رشته دیگر با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۷۰ درصد در حال مرمت است.

وی در پایان یادآور شد: در مجموع به منظور احیای قنوات ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و بنیاد علوی تأمین شده اگرچه در صورت تأمین اعتبار بیشتر قنوات فعال، بازسازی خواهد شد.

 

منبع خبر: رکنـا