۵نکته از تسویه‌حساب با ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی
۵نکته از تسویه‌حساب با ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی

اگر این ادعا وجود دارد که ویلموتس پولش را گرفته است، باید رسید این پرداختی رسانه‌ای شود تا یک بار برای همیشه نقاط تاریک و مبهم این ماجرا روشن شود.

 

به گزارش زیرنویس،  ماجرا‌های تسویه‌حساب با مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران بعد از چند سالی که وی از فوتبال ایران جدا شده و با وجود آنکه سه سرمربی دیگر نیز بعد از این سرمربی بلژیکی هدایت تیم ملی را برعهده گرفتند، همچنان ادامه دارد و این پرونده هنوز باز است.

از یک سو فدراسیون فوتبال مدعی شده که از محل مطالبات بلوکه‌شده فدراسیون فوتبال در فدراسیون جهانی این پول پرداخت شده و از سوی دیگر نیز سرمربی بلژیکی همچنان این ادعا را تایید نکرده و جالب اینکه از بعد از جدایی‌اش از تیم ملی ایران نیز هر بار از مصاحبه طفره رفته و در این خصوص صحبتی را مطرح نمی‌کند تا بر ابهامات ادعای فدراسیون ایران افزوده شود.

بر همین اساس مدیران فدراسیون فوتبال طی روز‌های گذشته با حضور در برنامه‌های مختلف تلویزیونی یا مراسم متعدد دیگر در این باره صحبت‌هایی را مطرح کرده‌اند. این در حالی است که بعضا این اظهارات و ادعا‌ها خیلی به صورت روشن و شفاف بیان نشده و می‌توان ایراد‌هایی را به شرح زیر به این اظهارات و ادعا‌ها وارد دانست.

 

۱- مهدی محمد‌نبی، نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال طی چند روز گذشته درخصوص آخرین وضعیت پرونده تسویه‌حساب با ویلموتس گفته بود: «بعد از اینکه رای ویلموتس در دادگاه CAS صادر شد، به فیفا، فدراسیون و خود خواهان رسید. نهایتا از محل منابعی که در فیفا داریم، تسویه شد. براساس صورت‌حسابی که از فیفا به بخش بین‌الملل ما رسیده، بالغ بر ۲۶-۲۵ میلیون دلار مطالبات فدراسیون نزد این نهاد است.»

این در حالی است که منابع مالی که فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها از بابت حضور بازیکنان خود در جام‌جهانی طلب دارند و این پول که حدود ۲۶ میلیون دلار تخمین زده می‌شود، به خاطر تحریم‌ها همچنان به دست آن‌ها نرسیده است؛ بخشی از آن برای باشگاه‌ها و بخش اعظم دیگری از آن برای توسعه و پیشرفت فوتبال از سوی فیفا به فدراسیون فوتبال ایران اختصاص پیدا کرده و این پول مشخصا برای پرداخت بدهی‌ها نبوده و نیست؛ بنابراین فدراسیون فوتبال باید به صورت صریح و شفاف اعلام کند که با چه مجوزی از محل مطالبات فوتبال ایران در فیفا که بخشی از آن متعلق به باشگاه‌ها و بخشی دیگر اختصاص به توسعه فوتبال در کشور دارد، از این محل بدهی ویلموتس را پرداخت می‌کند. این پول باید برای توسعه و پیشرفت فوتبال در کشور و جهت پرداخت به هیات‌های استانی به‌منظور ترویج و پیشرفت فوتبال در استان‌ها و در عین حال تهیه زیرساخت‌های اولیه لحاظ شود.

۲- نکته بعدی اینکه این احتمال وجود دارد که فدراسیون فوتبال این موضوع را مرتبط به مصوبه هیات‌رئیسه فدراسیون بداند که به نظر می‌رسد در این صورت نیز اعضای هیات‌رئیسه هم دچار تخلف شده باشند. در واقع طبق قوانین هیات‌رئیسه این حق را ندارد تا چنین مصوبه‌ای داشته باشد. یعنی اینکه بخواهد پول یک بخش دیگر را صرف پرداخت بدهی‌های گذشته کند.

۳- در گذشته از روی اهمال و احیانا بی‌تجربگی، قرارداد هنگفتی با یک سرمربی خارجی برای هدایت تیم ملی فوتبال ایران بسته شده که کار با این سرمربی، فیدبک مناسب و مثبتی به همراه نداشت و باعث شد تا امروز فدراسیون تا زیر بدهی سنگین و قرض و حتی تا مرز تعلیق و حراج ساختمانش برود. حالا هم همین دوستان دوباره در مسند کار قرار گرفته و برای این اهمال و شاهکاری که به خرج داده‌اند باید خودشان با درآمدزایی و تدبیر و احتمالا از محل اموال خود به فکر حل این مشکل باشند نه اینکه بخواهند با یک مصوبه غیرقانونی به نوعی از کیسه خلیفه ببخشند.

امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس ماه گذشته درباره آخرین وضعیت و نتیجه پرونده ویلموتس گفته بود: «این پرونده همچنان باز است و مجلس پیگیر نتایج آن است. مجلس اولین جایی بود که به این پرونده ورود کرد و مسئولان ورزش و فوتبال را مورد سوال قرار داد. پرونده در مراجع قضایی است و دلیل تاخیر در صدور حکم را نمی‌دانیم، اما پیگیر هستیم.»

در واقع این بدهی بابت یک قرارداد ایجاد شده که به قول نماینده مجلس از بابت آن همچنان پرونده باز قضایی برای کسانی که این قرارداد را امضا کرده و این بدهی سنگین را به فوتبال کشور تحمیل کردند وجود دارد.

۴- فدراسیون فوتبال مدعی شده که این پول را به ویلموتس داده و پروسه تسویه‌حساب با وی انجام شده است. البته می‌توان در این خصوص فرض را بر صحت ادعای فدراسیون گذاشت، اما صحت آن نیز ابهامات دیگری را به وجود می‌آورد. در این خصوص و مرتبط با این امر به تازگی رئیس دپارتمان امور بین‌الملل فدراسیون فوتبال مدعی شده است: «در تاریخ ۶ ژوئن ۲۰۲۳ در نامه‌ای به فیفا اطلاع دادیم رای دادگاه را قبول داریم و می‌توانند از منابعی که در فیفا داریم، پول ویلموتس را پرداخت کنند. جوابی را از فیفا دریافت کردیم که این پول فریز شده و اگر فدراسیون فوتبال ایران موافق است، می‌توانیم این پول را پرداخت کنیم.»

این در صورتی است که ابتدا باید تعریف دقیقی از واژه «فریز شدن» صورت گرفته و سپس مشخص شود که آیا این پول واقعا به سرمربی بلژیکی پرداخت شده است؟ ضمن اینکه اگر این ادعا همچنان وجود دارد که ویلموتس پولش را گرفته است، باید رسید این پرداختی رسانه‌ای شود تا یک بار برای همیشه نقاط تاریک و مبهم این ماجرا روشن شود. مگر غیر از این است به کسی که پولی پرداخت می‌شود از وی رسید گرفته می‌شود؟ پس چرا رسید بانکی که از آن به شماره حساب ویلموتس پول واریز شده است، منتشر و رسانه‌ای نمی‌شود؟!

باز هم تاکید می‌شود که تفسیر و ترجمه دقیق واژه «فریز شدن» به زبان فارسی، می‌تواند به روشن شدن ابعاد این جریان کمک کرده ضمن اینکه به‌طور مشخص رسانه‌ای شدن رسید یا رسید‌های پرداختی به ویلموتس می‌تواند برای همیشه سایه ترس و واهمه را از سر فوتبال ایران برهاند.

۵- البته که تسویه‌حساب با سرمربی سابق تیم ملی می‌تواند به نوعی باعث خرسندی باشد، ضمن اینکه در وجود تک تک اهالی فوتبال این علاقه‌مندی وجود دارد که فدراسیون به اندازه‌ای منابع مالی داشته باشد که نه داوران مشکل مالی داشته باشند و نه پرسنل این فدراسیون و نه خود فدراسیون برای انجام کار‌های اجرایی و عمرانی محدودیت مالی داشته باشد، ضمنا هرچه زودتر نیز زیرساخت‌های مناسبی درخصوص برگزاری رقابت‌ها و امور داوری فراهم شود. در حقیقت تمامی اهالی فوتبال در کشورمان خواستار حاکم شدن چنین وضعیتی هستند، اما آقای تاج هم نباید فراموش کند روزی که قرار بود دوباره پا به عرصه مدیریتی فوتبال بگذارد، شعار‌هایی را داده که هیچ‌کدام تا به امروز محقق نشده است!

در هر صورت فوتبال ایران امروز با مشکلات فراوانی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. اینکه امروز مقصران به وجود آمدن وضعیت موجود درخصوص پرونده ویلموتس بدون شفاف‌سازی در این قضیه همچنان در راس کار باشند و در این خصوص هم خود را موظف به پاسخگویی و شفاف‌سازی ندانسته و از سوی دیگر نیز از کیسه خلیفه ببخشند و منابع مالی برای پیشرفت در فوتبال ایران را به پرونده سراسر مبهمی اختصاص بدهند که خود در آن مقصر اصلی هستند، می‌تواند در نوع خود جالب توجه و عجیب باشد.

منبع: فرهیختگان

+