حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی از طرح سوال خود از صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رفع نارضایتی‌ها نسبت به انجام به روز رسانی برخط اطلاعات اقتصادی و اعمال داده‌های سال ۱۴۰۲ سرپرستان خانوارهایی که، یارانه‌شان به اشتباه قطع شده یا یارانه‌شان به اشتباه کاهش یافته و […]

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی از طرح سوال خود از صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رفع نارضایتی‌ها نسبت به انجام به روز رسانی برخط اطلاعات اقتصادی و اعمال داده‌های سال ۱۴۰۲ سرپرستان خانوارهایی که، یارانه‌شان به اشتباه قطع شده یا یارانه‌شان به اشتباه کاهش یافته و دهک‌بندی‌های غیرواقعی برایشان ثبت شده ، خبر داد.

نماینده شاهین شهر در مجلس بیان کرد: این سوال جهت رسیدگی و طی شدن مراحل قانونی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد که باید به کمیسیون تخصصی جهت رسیدگی ارجاع شود و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخ پیرامون سوال در کمسیون مربوطه حضور یابد.

شرح سوال نماینده شاهین‌شهر از مرتضوی وزیر کار به شرح ذیل است:

پیرو اعتراض برخی سرپرستان خانوار در خصوص قطع یارانه نقدی ایشان در صورتی که واجد شرایط بوده‌اند، به نظر می‌رسد داده‌های اطلاعاتی که جهت راستی‌آزمایی اطلاعات اقتصادی خانوارها در سامانه مرکز آمار و هدفمندی یارانه‌ها وارد شده بعضا با خطا و اشتباه همراه بوده و یا برای تفکیک مسائل مالی سرپرستان خانوار چاره‌اندیشی نشده است به دلیل اینکه سرپرستان خانوارهایی که به عنوان نمونه ذکر می‌شود علیرغم واجد شرایط بودن، یارانه‌ ایشان قطع شده است.

۱- بازنشسته‌ای که وجه پاداش سنوات پایان خدمت را به حسابش واریز کرده‌اند و به دلیل افزایش موجودی حساب محروم از دریافت یارانه گردیده است.

۲- کاسبی که بابت خرید محصولات مغازه اجاره‌ای خود تراکنش مالی حساب داشته است

۳- کارمند قرض‌الحسنه‌ای که مسئول دایره چک بوده و تراکنش مالی مربوطه به بانک داشته است

۴- خانواده‌ای که درآمد فرزند بالای ۱۸ ساله‌اش را به حساب سرپرست خانوار منظور کرده‌اند.

در راستای این اشتباهات هستند خانوارهایی که علیرغم داشتن تمکن مالی بسیار بالا یارانه دریافت می‌کنند و …

حال این سوال مطرح است چرا نسبت به انجام بروزرسانی برخط اطلاعات اقتصادی و اعمال داده‌های سال ۱۴۰۲ سرپرستان خانوارها اقدامی صورت نمی‌گیرد؟ تا با انجام راستی‌آزمایی‌ها یارانه خانوارها نیازمندی که یارانه‌شان قطع شده دوباره برقرار و دهک‌بندی‌های غیرواقع اصلاح شود؟/ تسنیم

واریز یارانه نقدی ویژه ۹۳۷ هزارتومانی برای این خانوارها

یکی از برنامه‌های مهم و مستمر “صندوق اعتباری هنر” توجه به مسأله سلامت اصحاب فرهنگ و هنر و تأمین هزینه‌های درمانی آنان به هنگام بروز بیماری است.

اهتمام ویژه به سلامت جامعه فرهنگی و هنری کشور و توجه به نگرانی آنها بابت هزینه‌های مختلف درمان از جمله مهم‌ترین اولویت‌های صندوق اعتباری هنر محسوب می‌شود که همواره بر این مهم تأکید و مورد پیگیرهای مجدانه قرار گرفته است.

از این رو صندوق هنر، ضمن تأمین و پرداخت بیش از نیمی از حق بیمه اعضا، تلاش می‌کند تا با مشارکت شرکت‌های بیمه‌گر توانمند، حداکثر امکانات درمانی را با حداقل هزینه ممکن برای بیمه‌شدگان تحت پوشش مهیا کند.

با توجه به افزایش تعرفه‌های پزشکی و سایر عوامل تأثیرگذار که منجر به افزایش بیش از ۸۰درصدی نرخ حق بیمه‌های درمان تکمیلی از سوی شرکت‌های بیمه‌گر شد، صندوق اعتباری هنر در طرح بیمه تکمیلی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تلاش کرد مبلغ کمتری از این افزایش به هنرمندان تحمیل شود و با وجود محدودیت‌های منابع، سهم بیشتری از حق بیمه درمان تکمیلی را متقبل شود و توسط صندوق پرداخت کند.

بر این اساس در طرح امید، هر عضو از مبلغ سالانه یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان، ۳۸۲ هزار و ۸۰۰ تومان پرداخت می‌کند و ۷۱ درصد حق بیمه یعنی ۹۳۷ هزار و ۲۰۰ تومان توسط صندوق پرداخت می‌شود.

در طرح آرامش، مبلغ پرداختی سهم عضو، از مبلغ سالانه ۳ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان، یک میلیون و ۲۷۶ هزار و ۸۰۰ تومان است و ۶۲ درصد از کل حق بیمه به مبلغ ۲ میلیون و ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان توسط صندوق پرداخت می‌شود

در طرح رفاه نیز از مبلغ سالیانه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، صندوق، ۴۵ درصد آن، یعنی ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان را متقبل و هر عضو ۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان پرداخت می‌کند.

اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور متقاضی دریافت خدمات بیمه درمان تکمیلی، می‌توانند از روز شنبه ۱۸ تا سه‌شنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۲ به مدت ۱۰ روز با مراجعه به پیام‌رسان اختصاصی صندوق اعتباری هنر به نشانی app.honarcredit.ir و یا سایت صندوق اعتباری هنر Profile.honarcredit.ir نسبت به ثبت‌نام و بهره‌مندی از خدمات بیمه تکمیلی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اقدام کنند./تسنیم

جدای از این اخبار، خبر دیگری مبنی بر تغییر شیوه پرداخت یارانه به مردم در صدر اخبار قرار گرفت و اندکی بعد گمانه‌های زیادی درباره افزایش مبلغ یارانه نقدی مطرح شد. اما ظاهرا در این طرح جدید، قرار است تنها صدک جایگزین دهک شود. تسنیم در این باره طی گزارشی نوشته است که اگر تا پیش از این جمعیت ایران به شکل دهک‌بندی طبقه‌بندی می‌شد و میزان یارانه پرداختی بر اساس دهک بود، حالا قرار است به‌جای دسته‌بندی ۱۰تایی جامعه، جمعیت ایران به ۱۰۰ دسته تقسیم شود که این به معنای بالا رفتن مبلغ یارانه نیست اما به‌معنی افزایش شمار یارانه‌بگیران هست.

بر اساس این گزارش، در حالی دولت به دنبال تغییر شیوه و فرمول پرداخت یارانه و افزایش رغبت مردم به استفاده از کالابرگ است که تورم فزاینده و رشد اقتصادی پایین در اقتصاد ایران، فاصله بین دستمزد و هزینه کم‌درآمدها را به شدت افزایش داده و حالا دیگر این کمک‌های حمایتی پاسخگوی نیاز آنها نیست./زیرنویس

بسیاری از افراد از طبقه متوسط به طبقه فقیر سقوط کرده‌اند و به گفته برخی کارشناسان دیگر طبقه متوسط محو شده و جای خود را به طبقه متوسط فقیر داده است. فقر به شدت گسترش یافته و حالا انواع مختلفی از آن مانند فقر زمانی و فقر خشن در جامعه ایران نمایان شده است.

به همین دلیل کارشناسان به دولتمردان توصیه می‌کنند که ابتدا تورم را مهار کنند و بعد به سراغ شیوه‌های حمایتی از کم‌درآمدها بروند./ تجارت نیوز

در شرایط فعلی، کل خانوارهای ایرانی به ۱۰ دهک تقسیم شده‌اند و به‌واسطه متغیر بودن اندازه (بُعد) خانوارها، هر دهک تقریباً ۱۰ درصد جمعیت کشور را در برمی‌گیرد؛ اما در صدک بندی، دیگر خانوار ملاک نیست و افراد دسته‌بندی می‌شوند و کل جمعیت کشور به ۱۰۰ صدک که هر یک دقیقاً یک درصد جمعیت کشور را دربرمی‌گیرد، تقسیم خواهند شد.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه صدک بندی، یک روش دقیق‌تر برای تحلیل و اطلاع‌رسانی مؤثر است، گفت: ما مبنای دسته‌بندی جمعیت را تغییر می‌دهیم تا عدالت معقول‌تری اعمال شود؛ اما صدک‌بندی جای تحلیل و داده را نمی‌گیرد و همچنان دسته‌بندی افراد بر مبنای اطلاعات و آزمون وسع انجام خواهد شد.