کشف ده‌ها مومیایی هزار ساله
کشف ده‌ها مومیایی هزار ساله

باستان‌شناسان با کاوش در «پرو» گور دست‌کم ۷۳ نفر را کشف کرده‌اند که حدود یک‌هزار سال پیش، یعنی چند صد سال قبل از به قدرت رسیدن «اینکا»‌ها در بخش‌های غربی آمریکای جنوبی، دفن شده‌اند. کاوشگران این گور‌ها را درحالی پیدا کردند که هر یک از اجساد در پارچه‌هایی قرار داشتند که برخی رنگی و به […]

- کشف ده‌ها مومیایی هزار ساله

باستان‌شناسان با کاوش در «پرو» گور دست‌کم ۷۳ نفر را کشف کرده‌اند که حدود یک‌هزار سال پیش، یعنی چند صد سال قبل از به قدرت رسیدن «اینکا»‌ها در بخش‌های غربی آمریکای جنوبی، دفن شده‌اند.

کاوشگران این گور‌ها را درحالی پیدا کردند که هر یک از اجساد در پارچه‌هایی قرار داشتند که برخی رنگی و به همراه طناب بودند. به گفته «کریستوف ماکوفسکی»، رئیس تحقیقات باستان‌شناسی این محوطه تاریخی، برخی از اجساد این زنان و مردان درحالی دفن شده بودند که نقاب‌هایی از جنس سرامیک و چوب روی جمجمه آن‌ها قرار داشت.

این گور‌ها در محوطه باستان‌شناسی «پاچاکاماک» (Pachacámac) واقع در نزدیکی «لیما» کشف شدند. این محوطه باستان‌شناسی به تمدن «واری» تعلق دارد. این افراد در نزدیکی «معبد رنگی» تمدن «واری» دفن شدند و قدمت آن‌ها به فاصله ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ بازمی‌گردد. 

«واری»‌ها برای مومیایی‌های سالم و آثار هنری پرنقش و نگار از جمله سرامیک و پارچه پرجزئیات شهرت دارند.

علاوه‌بر این، باستان‌شناسان دو شیء چوبی را در نزدیکی گورستان در بقایای سکونتگاه مجاور پیدا کردند. این دو شیء در انباری از صدف‌های خاردار که از اکوادور کنونی به امپراتوری واری وارد شده بودند، کشف شدند.

روی این تکه چوب‌ها حکاکی‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد مردم «پاچاکاماک» با مردم قلمرو «تیاهواناکو» (Tiwanaku) که اکنون بخشی از «پرو»، «بولیوی» و «شیلی» است تا حدی ارتباط داشتند.

کاوش در «پاچاکاماک» و بررسی آثار کشف‌شده همچنان ادامه دارد.

منبع: ایسنا

+