به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، ژاپن به دلیل نزدیکی به حلقه آتش اقیانوس آرام، از زلزله‌خیزترین کشورهای دنیا است. حلقه آتش، کمربندی در حوضه اقیانوس آرام است که در حدود ۸۱ درصد از بزرگ‌ترین زلزله‌ها و فعالیت‌های آتش‌فشانی جهان در این منطقه اتفاق می‌افتند. تنها در سال ۲۰۱۶، در حدود ۶۵۰۰ زمین‌لرزه در ژاپن […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، ژاپن به دلیل نزدیکی به حلقه آتش اقیانوس آرام، از زلزله‌خیزترین کشورهای دنیا است. حلقه آتش، کمربندی در حوضه اقیانوس آرام است که در حدود ۸۱ درصد از بزرگ‌ترین زلزله‌ها و فعالیت‌های آتش‌فشانی جهان در این منطقه اتفاق می‌افتند. تنها در سال ۲۰۱۶، در حدود ۶۵۰۰ زمین‌لرزه در ژاپن به ثبت رسیده است.

همانطور که در ساختمان‌های بسیار قدیمی و معابد ژاپنی متعلق به قرن‌ها پیش می‌بینیم، ژاپنی‌ها در گذشته با این موضوع دست و پنجه نرم می‌کردند و راه‌حلی برای آن یافته بودند. به همین دلیل است که می‌توانیم معابدی چوبی را در ژاپن ببینیم که قدمت زیادی دارند و چندین آتش سوزی را از سر گذرانده‌اند، و توانسته‌اند در مقابل زلزله ایستادگی کنند.

در مناطقی مانند ژاپن که زمین‌لرزه‌های شدید، امری شایع و معمول است، مقاوم بودن ساختمان‌ها در برابر این لرزش‌ها، بیشتر از هر نقطه‌ای دیگر در دنیا اهمیت پیدا می‌کند. این کشور برای مقابله با این بلای سهمگین طبیعی، نظام‌نامه‌ها و قوانین سختگیرانه‌ای برای ساخت و ساز آسمان‌خراش‌ها و برج‌های خود ایجاد کرده است. آنها با اختراع مواد ساختمانی منعطف، ضربه‌گیرهای بزرگ و حتی سیستم معلق کردن ساختمان‌هایشان، به آزمایش و تجزیه و تحلیل عملکرد بناهای خود پرداخته‌اند و توانسته‌اند جایگاه ویژه‌ای در لیست مقاوم‌ترین کشورها در برابر حوادث طبیعی را به خود اختصاص دهند. نکته جالب اینجاست که علاوه بر ساختمان‌های جدید مقاوم، آنها توانسته‌اند ساختمان‌های قدیمی خود را نیز به گونه‌ای بازسازی کنند که در برابر حوادثی مانند زلزله مقاوم‌تر باشد.

خانه‌های ژاپنی‌ چگونه با زلزله ۷ ریشتری تکان نخورد؟

بسیاری از ساختمان‌های ژاپنی در ساخت خود، از تکنولوژی ضد زلزله استفاده می‌کنند. برخی ازساختمان‌های ساخته شده حرکات را جذب کرده و برخی دیگر با پایه‌های متحرک، شدت آن را کاهش می‌دهند. در اینجا قصد داریم به معرفی کوتاهی در مورد انواع روش‌های ضد زلزله کردن ساختمان ها در ژاپن بپردازیم.

در هنگام وقوع زلزله، چیزی که یک سازه را تهدید می‌کند، حرکات جانبی است. سازه‌ها معمولا برای تحمل بارهای عمودی، از جمله وزن خودشان و نیروی جاذبه طراحی شده‌اند. و معمولا قادر به تحمل نیروهای جانبی حاصل از تکان‌های زلزله نیستند. بنابراین اصلی‌ترین بخش سیستم‌های ضد زلزله، جداسازی ساختمان‌ها از زمین است؛ تا در هنگام زلزله بتواند به صورت یکپارچه و بی خطر حرکت کرده و نیروهای جانبی را تحمل کند.

یک از روش‌های مقاوم سازی، ابزارهای تسمه‌داری هستند که در زیر ساختمان‌ها نصب می‌شوند. آنها می‌تواند به همه جهات حرکت کرده و تاثیر امواج حاصل از زمین لرزه را قبل از رسیدن به ساختمان جذب کنند.

برخی دیگر از ساختمان‌ها از قطعات بزرگ لاستیکی در زیر ساختمان استفاده می‌کنند که همان تاثیر تسمه‌ها را دارد. آنها در قسمت زیرزمین سازه نصب می‌شوند. و در هنگام زمین لرزه این لاستیک حرکت می‌کند تا شدت امواج را بگیرد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

۲۲۲۲۷

منبع: خبـرآنلاین