رییس جامعه جراحان ایران در نامه‌ای به رییس‌جمهور درباره دستورالعمل‌های صادره از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت و تربیت نیروی انسانی به جای توجه به کیفیت آموزشی هشدار داد.  رییس جامعه جراحان ایران در نامه‌ای به رییس‌جمهور درباره دستورالعمل‌های صادره از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت و تربیت نیروی […]

 رییس جامعه جراحان ایران در نامه‌ای به رییس‌جمهور درباره دستورالعمل‌های صادره از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت و تربیت نیروی انسانی به جای توجه به کیفیت آموزشی هشدار داد.

 رییس جامعه جراحان ایران در نامه‌ای به رییس‌جمهور درباره دستورالعمل‌های صادره از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت و تربیت نیروی انسانی به جای توجه به کیفیت آموزشی هشدار داد.

 ایرج فاضل که در دهه ۱۳۶۰ وزیر علوم و وزیر بهداشت هم بود و اکنون ریاست جامعه جراحان را برعهده دارد، در این نامه از رییس‌جمهور خواسته که تبعات مصوبه ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی را جدی بگیرد. طبق گزارش ایلنا، در نامه فاضل خطاب به ابراهیم رییسی آمده است: «همان‌طور که مستحضرید مهم‌ترین عامل موثر در مقوله خطیر سلامت جامعه و کیفیت ارایه خدمات پزشکی به مردم عنصر نیروی انسانی دانشمند کارآمد و خدوم است. دغدغه جدی امروز دلسوزان و مصلحان جامعه پزشکی کشور شرایط نگران‌کننده‌ای است که با بعضی دستورالعمل‌های صادره از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی آینده نیروی انسانی و کیفیت تربیت پزشکان آینده کشور را تهدید می‌کند. توجه عمده به کمیت و صدور دستور افزایش بی‌رویه و نامتناسب ظرفیت پذیرش دانشجویان به جای توجه به کیفیت آموزش و حفظ و پاسداشت از نیروهای پرورش یافته که منتج از آمارهای غیرواقعی و بدون توجه به ظرفیت زیرساخت‌های ضروری آموزش پزشکی صورت گرفته است، یقینا در آینده نه چندان دور به تهدیدی جدی برای کیفیت خدمات پزشکی و سلامت مردم خواهد انجامید. افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی بدون توجه به تعداد ناکافی استادان آموزشی، تامین امکانات، تخت‌های بیمارستان‌های آموزشی و آزمایشگاه‌های لازم، خوابگاه‌های موردنیاز و پیش‌بینی بودجه‌های ضروری آموزشی و پژوهشی نتیجه‌ای جز آسیب جدی به فرآیند حساس تربیت پزشک و کیفیت کادر درمان پرورش یافته در بر نخواهد داشت. شایسته است مسوولان محترم به جای صدور دستور افزایش دانشجویان پزشکی بدون توجه به نظرات کارشناسان دلسوز و پیشکسوت این حیطه به بررسی علل و عوامل افزایش مهاجرت نخبگان و پزشکان تربیت شده موجود به کشورهای دیگر، ترک شغل و روی‌آوری به مشاغل دیگر، عدم تمایل به ماندگاری در مناطق کم‌برخوردار و اقبال به حیطه‌های غیردرمانی بپردازند. یقینا بدون توجه و ریشه‌یابی و پرداختن به حل معضلات و نارسایی‌های اجتماعی، اقتصادی و کاهش انگیزه و امید به آینده، افزایش دستوری تعداد دانشجویان نه تنها رافع مشکلات نخواهد بود، بلکه آینده حرفه‌ای و کیفیت علمی پزشکی کشور را در معرض تهدید و سراشیب سقوط قرار خواهد داد. جامعه جراحان ایران ضمن هشدار و توصیه به تجدیدنظر در تصمیمات و طرح‌های غیرکارشناسی اتخاذ شده آمادگی خود را برای مشاوره و ارایه راه‌حل‌های علمی و مجرب در این مقوله اعلام می‌نماید.»

اعتماد

+