استقلال زیر فشار دلار؛ شکایت‌ها هم گران‌تر می‌شوند
استقلال زیر فشار دلار؛ شکایت‌ها هم گران‌تر می‌شوند

تیم استقلال به همان اندازه که به دلیل شرایط پروازی با مشکل مواجه شده، حالا با یک چالش جدی دیگر هم دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ افزایش روزافزون قیمت دلار و بالا رفتن هزینه‌هایی که باشگاه برای پرداخت مطالبات ارزی و حضور در رقابت‌های آسیایی باید متحمل شود. پروازهایی که هزینه استقلال را بالا می‌برند با نگاهی […]

تیم استقلال به همان اندازه که به دلیل شرایط پروازی با مشکل مواجه شده، حالا با یک چالش جدی دیگر هم دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ افزایش روزافزون قیمت دلار و بالا رفتن هزینه‌هایی که باشگاه برای پرداخت مطالبات ارزی و حضور در رقابت‌های آسیایی باید متحمل شود.

پروازهایی که هزینه استقلال را بالا می‌برند

با نگاهی به روند افزایش نرخ ارز در کشور، مشخص است که شرایط نسبت به سال‌های گذشته تفاوت زیادی کرده است. اگر در گذشته افزایش چندصد تومانی قیمت دلار می‌توانست خبرساز شود، حالا تغییرات روزانه چند هزار تومانی هم دور از انتظار نیست. همین موضوع باعث شده هر پرونده ارزی برای باشگاه‌ها به یک هزینه متغیر تبدیل شود؛ هزینه‌ای که ممکن است از زمان صدور حکم تا زمان پرداخت، رقم ریالی آن به شکل محسوسی افزایش پیدا کند.

در چنین شرایطی، محدودیت‌های مربوط به پروازهای خارجی نیز هزینه‌های استقلال و دیگر نمایندگان ایران در رقابت‌های آسیایی را افزایش داده است. استقلال برای سفر به برخی کشورهای منطقه، گاهی ناچار است مسیرهای زمینی را در برنامه قرار دهد یا برای استفاده از پرواز چارتر هزینه‌ای به مراتب بیشتر از حالت عادی پرداخت کند.

مشکل اینجاست که با توجه به نوسان شدید نرخ ارز، حتی اعلام یک رقم مشخص از هزینه‌های ارزی هم ممکن است در فاصله کوتاهی با واقعیت تفاوت پیدا کند. به همین دلیل، فشار مالی روی باشگاه استقلال فقط مربوط به هزینه‌های جاری نیست و پرونده‌های خارجی نیز در این شرایط اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند.

شکایت جوما؛ یک قفل دیگر روی پرونده‌های استقلال

در همین شرایط، رسیدن پرونده «مسعود جوما» به یکی دیگر از دغدغه‌های استقلال تبدیل شده است. گفته می‌شود این بازیکن توانسته حکمی علیه استقلال دریافت کند که براساس آن باشگاه باید ۳۰ هزار دلار پرداخت کند.

مسعود جوما

این پرونده در کنار سایر شکایت‌های خارجی و مطالباتی قرار می‌گیرد که استقلال برای تعیین تکلیف آنها و باز شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی خود باید هزینه کند. حالا اگر باشگاه تصمیم بگیرد نسبت به حکم صادرشده اعتراض کند و روند رفت‌وبرگشت مکاتبات با فیفا را ادامه دهد، افزایش احتمالی نرخ ارز می‌تواند هزینه نهایی این پرونده را نیز بیشتر کند.

به بیان ساده‌تر، تأخیر در پرداخت یک بدهی ارزی در شرایط فعلی می‌تواند به معنای پرداخت ریالی بیشتر در آینده باشد.

هلدینگ هم با چالش‌های خودش روبه‌روست

تمام این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، مالک اصلی استقلال، نیز با چالش‌های اقتصادی و عملیاتی ناشی از شرایط اخیر کشور مواجه است. آسیب دیدن برخی مراکز زیرمجموعه این مجموعه در جریان جنگ ۳۹ روزه و محدودیت‌های ایجادشده در مسیر صادرات، شرایط درآمدی هلدینگ را تحت تأثیر قرار داده است.

از سوی دیگر، تغییرات مدیریتی در رأس هلدینگ و احتمال تغییرات در مدیریت باشگاه استقلال نیز باعث شده آینده این باشگاه در هفته‌های پیش‌رو با ابهام‌های بیشتری همراه باشد.

استقلال در چنین شرایطی باید همزمان چند جبهه را مدیریت کند؛ از هزینه‌های سنگین سفرهای آسیایی و پرونده‌های ارزی گرفته تا مطالبات باقی‌مانده و البته مسائل مدیریتی.

حالا این تیم بعد از پیروزی ارزشمند مقابل السد قطر در بصره، باید دوباره به رقابت‌های آسیایی برگردد و نشان دهد برد ۳ بر صفر مقابل نماینده قطر اتفاقی نبوده است؛ اما در کنار مسائل فنی، وضعیت اقتصادی و پرونده‌های مالی نیز می‌تواند یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های استقلال در ادامه فصل باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوتی که قبل از بازی حساس با تراکتور به چشم آمد/ چرا ملی‌پوشان استقلال تمرین را جدی نگرفتند؟

منبع خبر: خبــر ورزشی

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید