در بانکداری اسلامی پول باید وارد بخش حقیقی اقتصاد شود
در بانکداری اسلامی پول باید وارد بخش حقیقی اقتصاد شود

دبیر و سخنگوی شورای فقهی بانک مرکزی گفت: هدف کلی بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی، اجرای فعالیت‌های پولی و بانکی در راستای شریعت مقدس اسلامی است. باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور – حسین میثمی، دبیر و سخنگوی شورای فقهی بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با رادیو اقتصاد ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن عسکری، […]


دبیر و سخنگوی شورای فقهی بانک مرکزی گفت: هدف کلی بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی، اجرای فعالیت‌های پولی و بانکی در راستای شریعت مقدس اسلامی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور – حسین میثمی، دبیر و سخنگوی شورای فقهی بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با رادیو اقتصاد ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن عسکری، به بررسی اهداف و ویژگی‌های قانون عملیات بانکی بدون ربا پرداخت و گفت: قانون عملیات بانکی بدون ربا در سال ۱۳۶۲ به تصویب رسید و هدف اصلی آن استقرار نظام پولی مبتنی بر حق و عدل است. از آن زمان، بانکداری اسلامی در جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا درآمده است.

میثمی افزود: علاوه بر ایران، در حال حاضر ۴۷ کشور دیگر، چه کشور‌های اسلامی و چه غیر اسلامی، در زمینه بانکداری بدون ربا فعالیت می‌کنند و تلاش‌های مختلفی در جهت استقرار بانکداری اسلامی در این کشور‌ها صورت گرفته است. همچنین، در قانون بانک مرکزی که سال گذشته اجرایی شد، بانک مرکزی به عنوان مسئول اجرای بانکداری اسلامی در کشور تعیین شده است.

وی در ادامه به اهمیت بانکداری اسلامی در رشد اقتصادی و حمایت از تولید اشاره کرد و گفت: هدف کلی بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی، اجرای فعالیت‌های پولی و بانکی در راستای شریعت مقدس اسلامی است.

میثمی درباره ویژگی‌های بانکداری اسلامی توضیح داد: ویژگی اول بانکداری اسلامی این است که قرارداد‌ها و عقود منطبق با احکام شرعی هستند. ویژگی دوم جلوگیری از فعالیت‌های صوری و سفته‌بازانه است. به این معنا که در تمامی فعالیت‌های بانکداری اسلامی، چه در عقود مشارکتی و چه در حقوق مبادله‌ای، حتماً باید بین رابطه پولی و بخش حقیقی اقتصاد ارتباط وجود داشته باشد.

وی تأکید کرد: در بانکداری اسلامی، پول باید وارد بخش حقیقی اقتصاد شود، به گونه‌ای که کالا و خدمات تولید یا مبادله شوند و تجارت اتفاق بیفتد. روح اصلی بانکداری اسلامی، ارتباط آن با بخش واقعی اقتصاد است و هر چه بیشتر به سمت اجرای دقیق و صحیح بانکداری اسلامی حرکت کنیم، حمایت از بخش حقیقی و واقعی اقتصاد نیز تقویت خواهد شد. این امر به نفع نظام اقتصادی کشور خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید