دیده‌بان نوشت: ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس دوازدهم درباره واکنش و برخورد ایران در مقابل آمریکا با احیای دادگاه غنایم جنگی به مصادره نفتکش‌های ایران چیست؟ به دیده بان ایران گفت: «ما یک قانون بسیار خوبی داریم؛ قانون اقدام متقابل قضایی علیه آمریکای تروریست است. این قانون مربوط به امروز نیست و دو سه بار تاکنون […]

دیده‌بان نوشت: ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس دوازدهم درباره واکنش و برخورد ایران در مقابل آمریکا با احیای دادگاه غنایم جنگی به مصادره نفتکش‌های ایران چیست؟ به دیده بان ایران گفت: «ما یک قانون بسیار خوبی داریم؛ قانون اقدام متقابل قضایی علیه آمریکای تروریست است. این قانون مربوط به امروز نیست و دو سه بار تاکنون اصلاح شده است. قانون بسیار جامع و خوبی است و می‌توان آن را پشتوانه هر اقدام متقابل حقوقی و قضایی باشد.»

ابوترابی با اشاره به اینکه امروز وارد عرصه جنگ حقوقی هم شده‌ایم، افزود: «در حال حاضر انواع جنگ‌ها مانند جنگ رسانه‌ای، اقتصادی، نظامی، روانی، بیوتروریسم و جنگ تروریستی علیه ما شروع شده است و ترور و ربایش اتفاق افتاد. اما سال‌هاست که وارد جنگ‌های حقوقی شده‌ایم.»

لزوم تدبیر برای جنگ اقتصادی و حقوقی

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: «دولت باید در بانک مرکزی و معاونت‌های وزارتخانه‌های مربوطه مانند وزارت اقتصاد و وزارت دادگستری و قوه قضائیه، معاونت‌های جنگ حقوقی و جنگ اقتصادی راه‌اندازی کند. این نکته بسیار مهمی است. اما ساختار و گارد ما جنگی نیست. با وجود جنگ هنوز وزارت اقتصاد یک معاونت جنگ اقتصادی ندارد. این جنگ است که قیمت دلار را با فشار افزایش می‌دهند، تراستی ها پول‌ها را پس نمی‌دهند، فروش نفت با مشکل روبه‌رو شده و… تمام این اتفاقات به دلیل نبود یک معاونت جنگ اقتصادی در وزارت اقتصاد و دارایی یا در بانک مرکزی، یا در هر دوی آنها است.»

او با تاکید بر این که در قوه قضاییه و وزارت دادگستری هم معاونت جنگ حقوقی نداریم، گفت: «در حال حاضر قوانین ما خوب هستند که اقدامات متقابل را علیه دشمن به بهترین وجه تبیین کرده است، به ویژه‌ در سال‌های اخیر که یک بار بازپرس باانگیزه آمده و مسئولیت این کار را به عهده گرفته و در قوه قضاییه آرای خیلی خوب و شجاعانه صادر می‌کند. بنابراین آرای متعددی علیه آمریکا داریم و می‌توانیم براساس همین آرای دادگاه، مصادره اموال را انجام دهیم. در حال حاضر آمریکا میلیاردها دلار محکوم شده است. ما می‌توانیم اقدام متقابل کنیم و هیچ خلأ قانونی هم بابت این اقدام نداریم. مشکل این است که باید در اجرا کمی دقت کنیم تا با شناسایی اموال آمریکا اقدام متقابل را به نتیجه برسانیم.»

اموال آمریکا را چطور مصادره کنیم؟

ابوترابی در پاسخ به این سوال که آمریکا چه اموالی در ایران دارد که مصادره شود؟ تاکید کرد: «ما از آمریکا اموالی نداریم، اما طبق ماده ۲ قانون منشور سازمان ملل، هر کشوری که از آن به یک کشور دیگر تجاوز شود نیز متجاوز محسوب می‌شود. در حال حاضر تمام کشورهای عربی، قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌ و خاک خود را در اختیار آمریکا قرار داده‌اند که به ما حمله و تجاوز شود. در نتیجه، طبق ماده ۲ منشور سازمان ملل کشورهای عربی هم ما تجاوز کرده‌اند. پس ما می‌توانیم اموال آن‌ها را مصادره کنیم که بسیار هم سهل‌الوصول است. به‌راحتی می‌توانیم کشتی‌ها و اموالشان را مصادره کنیم.»

او افزود: «هر کشور دیگری هم کمک آمریکا کند، در این رده قرار می‌گیرند. ما بلغارستان و قبرس را رها نمی‌کنیم. این‌ها به آمریکا کمک کرده و اجازه دادند از خاک شان به ما تجاوز شود، بنابراین اگر اموال این کشورها وارد خلیج فارس شوند،احتمال اینکه ما اموال آنها را مصادره کنیم هست و منشور سازمان ملل و قوانین داخلی، چنین اجازه‌ای به ما داده است.»

این نماینده مجلس بیان کرد: «به همان اندازه‌ای که سطح جنگ نظامی را ارتقا می‌دهیم، سطح جنگ حقوقی را هم افزایش می‌دهیم. از یک حدی هم بگذرد دست پیش را می‌گیریم و اقدامات پیشگیرانه انجام بدهیم. همان‌طور که در جنگ نظامی سخت این کار را می‌کنیم، در جنگ حقوقی هم به این اقدام دست می‌زنیم.»

او افزود: «اموال بسیاری از کشورهایی که به آمریکا کمک کردند در اختیار داریم و وقت آن است که تقاص کنیم و طبق قوانین بین‌المللی و قوانین داخلی کاملاً اجازه این کار را به ما داده‌اند.»

نفتکش

جنگ رسانه‌ای آمریکا برای پنهان کردن کمبود نفت تا انتخابات پیش‌رو

ابوترابی درباره اینکه آمریکایی اعلام کردند که توافق ایران و عمان برای‌شان اهمیت ندارد و کاهش قیمت نفت در چند روز اخیر، تاکید کرد: «مدیریت تنگه هرمز یک دستاورد بزرگی است. چه با عمان، چه بدون عمان ما این تنگه را رها نمی‌کنیم. دشمن با شروع جنگ رسانه و روانی در دنیا تصمیم دارد قیمت نفت را تا انتخابات پیش‌رو کاهش دهد، اما واقعیت است و بعد از مدتی مشخص می‌شود که نفت در دنیا با کمبود روبرو است.»

او افزود: «در حال حاضر امریکا از نفت استراتژیک خود استفاده می‌کند. این نفت‌های استراتژیک که در غارهای نمکی هستند، به کمترین سطح تاریخ خود نزدیک می‌شوند. اگر ذخیره نفت در این غارهای نمکی از یک سطحی کمتر شود، غارها فرومی‌ریزند. شاید آمریکا با این جنگ‌های روانی و رسانه‌ای بتواند چند روزی قیمت نفت را کاهش دهد، اما در نهایت نمی‌تواند با واقعیت کمبود جهانی و بین‌المللی نفت بجنگد. از زمانی که باب‌المندب توسط یمنی‌ها بسته شده هم شرایط برای کشورهایی که برای دور زدن تنگه هرمز خطوط انتقال زمینی ایجاد کردند، بسیار سخت‌ شده است. واقعیت این است که ما تقریباً تنگه هرمز را به طور کامل در دست داریم. شاید با اقدامات و مانورهای نظامی یا قبول یک ریسک بزرگ شاید یک کشتی بتواند عبور کند، اما مجموعاً مدیریت تنگه هرمز دست ماست و اقتدار خوبی هم داریم.»

نفت نزوئلا فوق‌سنگین است و جایگزین نفت خاورمیانه نمی‌شود

این نماینده مجلس در واکنش به اینکه آمریکا دنبال سوق دادن بازار تقاضای جهان به سمت ونزوئلا، گفت: «پالایشگاه‌های دنیا بر اساس یک نفت با شرایط خاص ساخته می‌شوند. عمده نفت ونزوئلا فوق‌سنگین است و باید پالایشگاه‌ها بر اساس نفت فوق‌سنگین طراحی و ساخته شده باشند. بنابراین در هر پالایشگاهی نفت ونزوئلا را نمی‌توان جایگزین نفت ایران یا نفت خاورمیانه کرد. برای ساخت پالایشگاه ابتدا مطالعه می‌شود که چه نفتی به وفور و با قیمت مناسب در جهان وجود دارد و ساخت یک پالایشگاه از مرحله مطالعات تا اتمام ساخت سالها طول می‌کشد. بنابراین کشورها نمی‌توانند به زودی نفت ونزوئلا را جایگزین کنند و مشکل جهان با نفت ونزوئلا حل نمی‌شود.»

او افزود: «ونزوئلا سال‌هاست در عرصه استخراج نفت اقدامی انجام نداده است. برای فعال شدن استخراج هم زمان‌بر است و هم هزینه بسیار نیاز دارد. اما نفت استراتژیک آمریکا ظرف چند ماه دیگر به پایان می‌رسد و برای کاهش رضایتمندی مردم آمریکا از گرانی نفت و فعال شدن استخراج نفت ونزوئلا وقت ندارد و نفت ونزوئلا نمی‌تواند زمان طلایی را برای آمریکا جبران کند. تنها راه باقی مانده برای آمریکا برای پایین نگه داشتن قیمت نفت مانور رسانه‌ای و روانی در سطح جهانی است. این روش مسکن کوتاه است و در بلند مدت زمان بازارها با نبود نفت روبرو می‌شوند و قیمت نفت با جهش بسیار روبرو می‌شود.»

پیمان مکه ۱۰۰درصد با چراغ سبز آمریکا بوده است

ابوترابی درباره اینکه آمریکا تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را دوباره رد کرده، اما پاکستان هنوز نقش میانجیگری را به دلیل منافعی که داشته رها نکرده است، به دیده بان ایران گفت: «اولاً «پیمان مکه» بین پاکستان، ترکیه و عربستان ۱۰۰درصد با چراغ سبز آمریکا بوده است. یعنی آمریکا اجازه داده تا این سه کشور به این پیمان بپیوندند.»

او با بیان اینکه آمریکا با دست پس می‌زند و با پا پیش می‌کشد، افزود: «آمریکا از یک سو می‌گویند ما با ایران مذاکره نمی‌کنیم و از سوی دیگر اسلام‌آباد و قطر را برای میانجیگری به ایران می‌فرستد. اصلا فکر نکنید قطر یا پاکستان اینقدر جرأت دارند که سرخود و بدون هماهنگی آمریکا به ایران بیایند.»

این نماینده مجلس تاکید کرد: «پاکستان تنها کشور اسلامی است که بمب اتم دارد و به همین سبب کشورها با پاکستان قرارداد می‌بندند. اسرائیل تحت عنوان اسرائیل بزرگ، همه کشورهای اسلامی مانند مصر، ترکیه، عربستان و حتی پاکستان را تهدید کرده است. کشورهای عربی هم با پاکستان که بمب اتم دارد پیمان بسته‌اند.»

ابوترابی با اشاره به اینکه پاکستان از آمریکا تقاضای وام ۱۰ میلیارد دلاری کرده است، بیان کرد: «پاکستان چنین منافع اقتصادی هم به عنوان میانجیگر دارند. با توجه به این که مراودات ما با بنادر امارات کاملا کاهش یافته، بنادر پاکستان جایگزین امارات شد. تردد حجم بسیار زیاد تردد کشتی‌ها درآمد بسیار و اشتغالزایی بی‌سابقه‌ای برای پاکستان، ایجادمی کند. حالا کالاها از بنادر پاکستان وارد ایران می‌شود و به کشورهایی مانند ترکیه، کشورهای شمالی ایران و عراق ترانزیت می‌شود. بنابراین بسته شدن تنگه هرمز از لحاظ اقتصادی به نفع دو کشور عمان و پاکستان شده است. این دو کشور با ایران و آمریکا رابطه خوبی هم دارند و در حالی که جنگ نمی‌کنند، منفعت اقتصادی‌شان تامین می‌شود.»

اگر دشمن از ما تعریف کرد یعنی راه اشتباه بوده

او درباره توییت ترامپ مبنی بر سخنان مسئولان ، گفت: «به فرموده حضرت امام خمینی (ره) هر جایی که دشمن از شما تعریف یا نقل قول کند، یعنی حرف شما دشمن‌پسند بوده‌ و راه‌مان اشتباه بوده است. آقای مسئولان  مواظب باشید صحبت شما تحت تأثیر از مشاوران‌تان نباشد که دشمن همان را در راستای ناامید کردن مردم توییت می‌کند.»

این نماینده مجلس افزود: «مسئله مهمی که حضرت آقا در بیانیه‌ای به آن اشاره کردند، این است که مواظب باشید دشمن شما را دچار خطای محاسباتی نکند. اظهارنظرها نشان می‌دهد که بعضی مسئولان  دچار خطای محاسباتی شده‌اند. در کشوری که ۸۵ درصد منابع غذایی خود را در داخل کشور تهیه می‌کند، اساساً حرف از قحطی زدن معنا ندارد. کشوری که ۸۵ درصد منابع غذایی‌اش در داخل تأمین می‌شود، اساساً قحطی‌پذیر نیست.»

ابوترابی با اشاره به اینکه ایران ۱۵ همسایه دارد، تاکید کرد: «اساساً با وجود تکنولوژی حمل‌ونقل و مراوده با ۱۵ کشور و وجود گذرگاه‌های مرزی، اساساً ایران قحطی‌پذیر نیست. نباید دل مردم را خالی و آنها را ناامید کنند. نباید این حرفها را بگویند چون علاوه‌ بر ایجاد خطاب محاسباتی، ترامپ خبیث‌ترین هم آن را دستمایه توییت می‌کند. واقعاً این برای مسئولان جمهوری اسلامی اشتباه است. دشمن آن را دستاویز جنگ روانی بسازند.»

باید از روسیه غلات ارزان وارد کنیم

او افزود: «در حال حاضر، در شرایط محاصره دریایی باید فرصت را مغتنمی بشماریم و به جای برزیل و آمریکا از روسیه غلات و نهاده‌های دامی را از روسیه وارد کنیم. چون غلات و به‌شدت سایر نهاده‌های دامی روی دست روسیه باد کرده و بسیار ارزان شده. علاوه بر آن با توجه به اینکه ۸۵ درصد اقتصاد ما با چین است، بهترین فرصت است که مراوده مالی‌ خود را با یوآن و حتی روبل انجام دهیم و دلار را کنار بگذاریم. با توجه به اینکه دیگر با آمریکا و اروپا مراوده‌ای نداریم، باید یوآن و روبل جایگزین دلار شود.»

این نماینده مجلس تاکید کرد: «روزی که دلار ۲۰۰ هزار تومان شد، آقای پزشکیان به آقای همتی مدال می‌دهد. دیدن این صحنه باعث عصبانیت و ناامیدی اقتصادی مردم می‌شود. زمان آیت‌الله رئیسی، خودپرداز بعضی بانک‌های ایرانی درروسیه فعال شده بود.»

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید