هزینه ۱۷ هزار میلیاردی برای انتقال زندان وکیل‌آباد؛ خروج زندان مرکزی مشهد از بافت مسکونی
هزینه ۱۷ هزار میلیاردی برای انتقال زندان وکیل‌آباد؛ خروج زندان مرکزی مشهد از بافت مسکونی

به گزارش اطلاعات آنلاین، حیدر آسیابی، رئیس سازمان زندان‌های کشور، در دیدار با استاندارخراسان رضوی، انتقال زندان وکیل‌آباد مشهد را یکی از اولویت‌های حیاتی استان برشمرد و تأکید کرد: اگرچه زمین مورد نیاز این پروژه توسط یک خیر تأمین شده، اما برآورد هزینه ساخت این زندان با ابعاد مورد نیاز، رقمی بین ۱۶ تا ۱۷ […]

به گزارش اطلاعات آنلاین، حیدر آسیابی، رئیس سازمان زندان‌های کشور، در دیدار با استاندارخراسان رضوی، انتقال زندان وکیل‌آباد مشهد را یکی از اولویت‌های حیاتی استان برشمرد و تأکید کرد: اگرچه زمین مورد نیاز این پروژه توسط یک خیر تأمین شده، اما برآورد هزینه ساخت این زندان با ابعاد مورد نیاز، رقمی بین ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان است که اجرای آن را در گرو اختصاص بودجه‌های ویژه استانی و عمرانی قرار می‌دهد.

آسیابی با اشاره به تبعات حضور زندان در فضای شهری، تصریح کرد: شأن مشهد اقتضا می‌کند که زندان از محدوده شهری خارج شود. علاوه بر این، قرارگیری زندان در بافت مسکونی، آسیب‌پذیری‌های امنیتی به همراه دارد که ضرورت جابه‌جایی آن را دوچندان می‌کند. پیشبرد این طرح منوط به رفع برخی محدودیت‌های قانونی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مولدسازی است.

رئیس سازمان زندان‌های کشور با انتقاد از عدم تناسب بودجه عمومی سازمان با مأموریت‌های محوله، افزود: کمک‌های خیرین عمدتاً صرف آزادی محکومان مالی یا حمایت از خانواده‌ها می‌شود؛ در حالی که برای تکمیل، تجهیز و بهسازی زیرساخت‌های فیزیکی زندان‌ها – به‌ویژه در شهرستان‌هایی همچون کاشمر، نیشابور و سبزوار – با کمبود شدید منابع روبه‌رو هستیم.

وی در ادامه مأموریت‌های سازمان زندان‌ها را فراتر از نگهداری صرف دانسته و تأکید کرد: فراهم‌سازی بسترهای لازم برای اصلاح و بازپروری زندانیان و حمایت از خانواده‌های آنان، نیازمند اعتباراتی فراتر از بودجه‌های معمول است. آسیابی همچنین به اهمیت تمرکززدایی اشاره کرد و گفت: تکمیل پروژه‌های زندان در مناطق کم‌برخوردار و شهرستان‌ها، با هدف کاهش فاصله زندانیان با خانواده‌هایشان و کاهش هزینه‌ها و آسیب‌های تحمیل‌شده به آنان، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

باید ورود زندان ها را کاهش دهیم

 استاندار خراسان رضوی، مظفری در نشست با حیدر آسیابی، رئیس سازمان زندان‌های کشور، اظهار کرد: برای کاهش مشکلات حوزه زندان‌ها، باید همه ارکان حاکمیت در کنار یکدیگر قرار گیرند. همچنین هرجا امکان دارد، پیش از ورود افراد به زندان از ظرفیت‌های قانونی استفاده کزده تا کمک کنیم که ورودی به زندان‌ها به حداقل برسد. حتی در مواردی که نیازمند اصلاح قانون است، موضوع را از مسیر مجلس دنبال کنیم.

هزینه ۱۷ هزار میلیاردی برای انتقال زندان وکیل‌آباد؛ خروج زندان وکیل‌آباد از بافت مسکونی

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف افزود: باید پرونده‌ها با دقت و به‌صورت تخصصی بررسی شوند تا در مواردی که امکان حل‌وفصل موضوع وجود دارد، از ورود افراد به زندان جلوگیری شود. در این زمینه، همکاری دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های مسئول ضروری است و باید برای هر پرونده متناسب با شرایط آن تصمیم‌گیری شود.

استاندار خراسان رضوی همچنین بر بازگرداندن زندانیان فاقد خطر به چرخه طبیعی زندگی تأکید کرد و گفت: یکی از خواسته‌های دیرینه همه ما این است که کسانی که خطری برای جامعه ندارند، بتوانند با رعایت ضوابط قانونی به زندگی طبیعی خود بازگردند. ممکن است بخشی از افراد به دلایل مختلف در زندان باشند و حتی ابراز ندامت کرده باشند؛ درباره این افراد و دیگرانی که خطری برای جامعه ندارند، باید با رعایت ملاحظات قانونی و امنیتی، زمینه بازگشت به زندگی طبیعی فراهم شود.

مظفری ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های اطلاعاتی و کنترلی موجود، می‌توان افراد واجد شرایط را شناسایی و بررسی کرد و در صورت فراهم بودن الزامات قانونی، آنها را از محیط زندان خارج و تحت کنترل و نظارت، وارد چرخه طبیعی زندگی کرد. این اقدام می‌تواند بخشی از بار موجود بر سازمان زندان‌ها را کاهش دهد.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت اشتغال زندانیان اظهار کرد: باید بتوانیم از ظرفیت اشتغال این افراد استفاده کنیم. در خراسان رضوی ظرفیت‌های مختلفی وجود دارد و با همکاری بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و دستگاه‌های مرتبط می‌توان برای استفاده از نیروی کار موجود برنامه‌ریزی کرد و زمینه فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی را فراهم ساخت. همچنین مجموعه‌های مرتبط با زندان ظرفیت‌هایی دارند که می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب، آنها را به فعالیت‌های مولد و اشتغال‌زا تبدیل کرد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به شرایط خاص خراسان رضوی و مشهد گفت: شرایط استان و شهر مشهد به دلیل ویژگی‌های جمعیتی و اجتماعی، نیازمند کار ویژه و متفاوت است و باید متناسب با این شرایط، رویکردها را تغییر دهیم. موضوع زندان‌ها نیز باید با توجه به شرایط خاص استان و مشهد مورد توجه قرار گیرد و برای آن راهکارهای متناسب طراحی شود.

هزینه ۱۷ هزار میلیاردی برای انتقال زندان وکیل‌آباد؛ خروج زندان وکیل‌آباد از بافت مسکونی

وی در ادامه بر مولدسازی ظرفیت‌های سازمان زندان‌ها تأکید کرد و گفت: در بحث مولدسازی هر کاری که بتوانم انجام می‌دهم و موضوع را پیگیری می‌کنم تا در برنامه و بودجه نیز نگاه ویژه‌ای به این حوزه وجود داشته باشد، هرچند محدودیت منابع وجود دارد. در خصوص طرح مولدسازی مجموعه‌های زندان که پیش‌تر ارائه شده است، ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد و می‌تواند به ارتقای منطقه و ایجاد آورده برای مشهد کمک کند. باید ظرفیت‌های موجود از جمله زمین، زیرساخت، نیروی انسانی و امکانات را در کنار یکدیگر قرار داد و از آنها برای فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی استفاده کرد.

مظفری همچنین درباره جانمایی برخی زندان‌ها گفت: حضور زندان در محدوده شهری شرایط مناسبی ایجاد نمی‌کند و باید برای انتقال برخی مجموعه‌ها از داخل شهر و استفاده مناسب از ظرفیت اراضی آنها برنامه‌ریزی شود. می‌توان به جای برخی کاربری‌های فعلی، مجموعه‌های فاخر تجاری، اداری و اقتصادی ایجاد کرد تا این ظرفیت‌ها در مسیر توسعه شهری قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مولدسازی باید نگاه جامع داشت و ظرفیت‌های مختلف از جمله آب، انرژی، نیروی انسانی و زیرساخت را به یکدیگر متصل کرد تا زمینه فعالیت‌های تولیدی، اشتغال و درآمدزایی فراهم شود.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید