تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا و با قوانین مورد نظر ایران
تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا و با قوانین مورد نظر ایران

پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره در شامگاه جمعه ۲۸ فروردین، تنگه هرمز باز شد؛ البته فعلا. باشگاه خبرنگاران جوان – درست دو سه ساعت بعد از تجاوز وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران در روز نهم اسفند سال گذشته بود که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تنگه هرمز را […]

پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره در شامگاه جمعه ۲۸ فروردین، تنگه هرمز باز شد؛ البته فعلا.

باشگاه خبرنگاران جوان – درست دو سه ساعت بعد از تجاوز وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران در روز نهم اسفند سال گذشته بود که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تنگه هرمز را بستند؛ آن هم چه بستنی؛ بدون تعارف و بدون حرف پس و پیش، تنگه بسته شد و احدی حق عبور نداشت مگر با اجازه ایران.

در روزهای نخست؛ دونالد ترامپ بسته‌شدن تنگه هرمز را باور نداشت؛ پس کشتی‌ها را به رفت و آمد از تنکه تشویق کرد؛ او نوشت که کشتی‌عا باید شجاعت داشته باشند و از تنگه عبور کنند؛ جز یکی دو کشتی که شجاعت داشتند؛ البته شما بخوانید حماقت؛ هیچ کس جرات عبور از تنگه را به خود نداد؛ جون همان دو کشتی شجاع هم به شدت با موشک‌]ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنبیه شدند.

تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا

چند روز که گذشت؛ ترامپ متوجه شد؛ این تو بمیری از آن تو بمیری‌‌ها نیست و تنگه واقعا تنگ و بسته شده است؛ پس شروع کرد به گفتن اراجیف و توهین‌‌های بی‌شرمانه در فضای مجازی، حتی یاران غارش مثل سنتکام، فرانسه، آلمان و انگلیس هم در این معرکه وارد نشدند و ترامپ ماند و خودش؛ ترامپی که بالاخره یاد گرفت تنگه فقط با اراده جمهوری اسلامی ایران اداره می‌شود.

پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره در شامگاه جمعه ۲۸ فروردین، تنگه هرمز باز شد؛ البته فعلا و با قوانین و تدابیر اندیشیده‌شده توسط ایران. ترامپ ادعا می‌کند با برقراری آتش‌بس در لبنان، تنگه هرمز به طور کامل بازگشایی شده است؛ این موضع با توافق اولیه یکسان نیست. ایران تاکید کرده آن‌چه اجرایی خواهدشد، توافق اولیه آتش‌بس موقت است. 

تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا

میانگین تعداد کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز پیش از جنگ ۱۳۰ فروند بود. طبق توافق آتش، تعداد کشتی‌های عبوری روزانه حداکثر ۲۴ فروند کشتی خواهد بود که تقریبا یک دهم دوره پیش از جنگ است. 

این محدودیت ناشی از چند عامل است: توافق آتش‌بس شکلی موقت دارد که با خواسته ایران برای آتش‌بس کامل متفاوت بوده و تا زمانی که این‌گونه باشد، امکان بازگشایی کامل وجود ندارد. 

عبور و مرور نیازمند کنترل دولت مالک کشتی و مالک محموله است که این کنترل زمان‌بر است، در نتیجه تعداد کشتی‌های عبوری نمی‌تواند همانند دوره‌ای باشد که عبور فاقد چنین کنترلی بود. 

ایران همچنان به کشتی‌های متعلق به دشمن که در جنگ شرکت داشته است، اجازه عبور نمی‌دهد.

این عبور و مروز که موکول به تداوم اجرای شروط آتش‌بس است، سه شرط خواهد داشت: اول اینکه عبور از مسیر تعیین شده ایران صورت می‌گیرد. ورود به تنگه از شمال جزیره لارک و خروج از تنگه از جنوب لارک خواهد بود و به این ترتیب تنگه هرمز به طور کامل به آب‌های سرزمینی ایران منتقل می‌شود. 

تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا

این یک تغییر تاریخی، بی‌سابقه و ماندگار در خلیج فارس است و سیادت ایران بر تنگه را برای همیشه تضمین می‌کند؛ به این ترتیب در واقع ایران در حال اجرای یک عملیات «تغییر مسیر» بی‌سابقه در تنگه است. شرط دوم که در توییت وزیر خارجه هم آمده این است که فقط کشتی‌های «تجاری» حق عبور از تنگه را خواهند داشت. 

تشخیص اینکه کدام کشتی تجاری است با ایران خواهد بود و این طبعا شامل شناور‌های دارای هرگونه ارتباط با دشمن نخواهد شد و بنابراین عبور عملا با تشخیص ایران محدود شده و آزاد نخواهد بود؛ شناور‌های تجاری عبورکننده نیز باید عوارض تامین امنیت را به ایران بپردازند.

سومین شرط نیز این است که عبور با هماهنگی نیرو‌های متولی دریانوردی ایران در تنگه یعنی نیروی دریایی سپاه پاسداران صورت خواهد گرفت؛ با در نظر گرفتن مجموعه این شرایط عبور از تنگه محدود، با پرداخت عوارض و با مدیریت ایران خواهد بود و این همان چیزی است که از ابتدای جنگ ایران در پی آن بوده و اکنون آن را به امریکا تحمیل کرده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه تنگه هرمز همچنان تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران است و ما نسبت به تعهدات خودمان جدی هستیم. اگر طرف مقابل دوباره بخواهد بدعهدی کند، که به نظر می‌رسد قصد چنین کاری را دارد، جمهوری اسلامی ایران اقدامات متقابل لازم را انجام خواهد داد. پیش‌بینی‌های لازم برای چنین شرایطی صورت گرفته است. اگر محاصره دریایی که آنها به آن اشاره کرده‌اند، ادامه یابد، جمهوری اسلامی ایران بدون شک اقدامات لازم را انجام خواهد داد و هیچ‌گونه تعدیلی در این زمینه صورت نخواهد گرفت.

تنگه‌ای در هرمز که کمی بازتر شد؛ البته فعلا و با قوانین مورد نظر ایران
منبع خبر: باشگاه خبرنگـاران

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید